Alakasız bölümlerde çift anadal yapmak mantıklı olur mu?

Özet: Mütercim tercümanlık okuyorum hemşirelikle çap yapmak istiyorum biliyorum alakasız ama ortalamam nedeniyle küçük bir şansım var. Çok mu hayalperestim? Hemşirelik okumuşsanız ya da çap yapmışsanız tavsiyeleriniz nelerdir?

Mütercim tercümanlık okuyorum sırf çift anadal yapabilmek için marmara üniversitesini seçmiştim. Bölümü sevmiyorum diyemem sadece bu tür alanlarda iş bulabilmek için atılgan olmak lazım ve ben hiç değilim. Ayrıca çok teorik bir bölüm ve bazen yaptıklarımızın hiçbir şeye faydası yok gibi hissediyorum. Online eğitimle birlikte ortalamam 3.5 oldu yani çap yapabilirim.

Geçen sene hedefim yönetim bilişim sistemleriydi. Aslında bölümle hiçbir ilgim yoktu sadece evden çalışabilme fikri çekici gelmişti. Araştırdıktan sonra soğudum. Tuhaf gelebilir ama uzun yıllar boyunca otopsi yardımcılığı bölümü ilgimi çekti hatta internetten otopsi videoları, ameliyat videoları vs. izledim. İnsanlarla konuşmada iyi değilim ama kan bıçak konularında soğukkanlıyım çünkü biliyorum beni kesseler aynı şey çıkacak belki biraz daha büyük yağ tabakası. Sonuç olarak sağlık çalışanı olmak istediğime karar verdim ve aylardır hemşirelik hakkında araştırma yapıyorum. Çapla bu bölüme kabul edilmem çok küçük bir ihtimal ve kabul edilsem bile hemşireliğin ders yükü artı kampüslerin uzaklığı nedeniyle aşırı zor olacağına eminim. Yine ilgimi çeken biyoloji bölümü var ve bizim bölümle aynı binada hatta bizim sınıfın bir kat altında herhalde. Fakat işsizliğin neredeyse garanti olduğu bir bölüm. Bu yüzden hemşirelik daha da cazip geliyor. Şimdi hemşirelikte de insanlarla konuşman gerekecek diyeceksiniz, evet, ama gözümü korkutmuyor. Normal hemşireliği zor bulursam ameliyathane hemşireliği diye bir dal var. Onda da cerrahlar biraz orman çocuğu ama olsun en azından sadece bir tane orman çocuğu ile uğraşıyorsun. Tavsiyeleriniz var mıdır?

Güncellemeler
+1 yıl
Allah rızası için cevaplayın kafam çok karışık
Alakasız bölümlerde çift anadal yapmak mantıklı olur mu?