ÖSYM 2023 Tercih Kılavuzları Ön Bilgi amaçlı 25.07.2023 de yayınlanacak. Tercihler de sınava girenlerden Girne Amerikan Üniversitesin de Tam burslu programları tercih edecek olan var mı?

ÖSYM 2023 Tercih Kılavuzları Ön Bilgi amaçlı 25.07.2023 de yayınlanacak. Tercihler de sınava girenlerden Girne Amerikan Üniversitesin de Tam burslu programları tercih edecek olan var mı?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Gitme imkanm olsaydı giderdim kesinlikle harika bir yerde uni
tercih ettiğin bölüm bu üniversite de varsa bir kılavuzdan %100 bursluluklara bak puan ve sıralamaları çok aşağıda ve düşük ben türk dili ve edebiyatı yazdım. sadece yurt yıllık en düşük ücret 16 bin
Bu fiyata gene iyiymis bn daha pahalı bekliodum yalan yk. Bu arada tercih kılavuzu yayinlandi mi
Potansiyeli ve imkanları çok harika bir üniversite, maliyet konusunda emin ol GAÜ de Burslu Okumak ile Türkiye de bir şehirde Devlet Üniversitesi okuyup ev kiralasan ya da özel yurt da kalsan ikisi aynı fiyata geliyor hatta ülkemizde Devlet Üniversitesi okumanın bile maliyeti arttı Türkiye de Devlet Üniversitelerinin kalitesi çok düştü ve bir imkan sunmuyor ki o masrafı Türkiye de devlete vereceğime Kıbrısda özele veririm
Yayınlandı ama Ön bilgilendirme amaçlı yayınlandı 27.07.2023 tarihinden itibaren tercih işlemleri ÖSYM Aday işlemleri sisteminden yapılacaktır. Bak sana GAÜ nün Yurtlarının fiyatlarına bir bak ben şaşırdım yani Yurtlar en düşük Yıllık ücret 14 bin artı 2 bin depozito 16 bin, Türkiye de Özel Yurtlar 20-30 bin den başlıyor
Keşke zamanında Kıbrıs'ta yaşarken okusaydm ya kafamı smdi hang duvarlara vuram bn
şey bu güncelleme yapmak istiyorum yurt ücretleri 2023-2024 kızlar için tek kişilik yurt ücreti toplam peşin 97 bin, 4 kişilik ise en düşük 39 bin, ben 2022-2023 ün küne göre söyledim çok özür dilerim lakin pahalı demek ki burslu olduğu halde neden öğrenciler Kıbrısda Özel Üniversiteleri tercih etmiyor şimdi anladım link atıyorum bak istersen yurtlar.gau.edu.tr/
Orası sank başka ülke gbi bakilio ondan da olabilir
orası doğru da türkiye de bir özel yurt yıllık ne kadar?
Hc bilmiyorum
ben 2021-2022 öğretim yılında Kastamonu Ünv Coğrafya Kazanmıştım ama gitmedim yaş 36 :) KYK yurtlarından hizmet alamadım vermiyorlar, Özelleri sordum o zaman 10 bin di
Bende her sene kazanıyorum bı yerleri tutturuyrm ama ekonomiden dolayı maalesef gidemiyrm. Sağlıkta ne bölüm varsa kazandm ama maalesef gidemiyrm
ah be kardeşim bende gidemedim çalışıyorum güvenlik görevlisi olarak ama maaş ımı biriktiriyorum bak sigara kullanmıyorum alkol ağzıma sürmem özel harcamalarım çok yoktur 30 bin lira anca biriktirdim ailem de destek olacak tı kabul etmedim yaşım olmuş 36 utanırım istemekten ama ben biraz daha okuyup daha fazla ufkumu genişletmek istiyorum paramı saçma sapan şeylere değil İlime ve Eğitime harcamak istiyorum ama ne yazık ki ülkemin enflasyon hayat pahalılığı buna izin vermiyor
Bende de kardeşlerim dio işe girersek biz okuturuz seni dert etme üzülme sakn diolar
sanırım yaş 28 değil mi bir yerler de falan çalışıyorsan birikim yap, okumak istiyorsan oku sonuna kadar oku fazla bilgi insana zarar vermez elinden geldiğinde oku, ben okumayı seviyorum illaki faydalı olur mu iş bulur muyum diye endişe etme her şey allah ın takdiri nasip ama bir insan Bilim ve Eğitim de kendini ne kadar çok geliştirir se hayata o derece pozitif bakar faydalı olur
sormadım gerçi de kardesim bu sene YKS ye grdin mi sen?
Girdim. Çalışmıyorum.
Sağlık alanında istiyorumgecen sene fizyoterapi ondan önce de anestezi kazandm ama gidemedm 😢 bu sene açık düşünüyorum ama bakalm. Okumayı sürekli kendimi gelistirmeyi yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum bnd
Şehrine yakın Üniversitelere bir bakabilirsin Devlet Üniversiteleri Programları, Sıralaman ney Alan? Ben 15 yıldır ÖSYM nin sınavlarına giriyorum tercih konusunda aritmatik olarak tecrübeli oldum genel de sıralama en temel belirleyicidir kendi sıralamandan kıstas olarak 25-30 bin yukarı ve aşağı yap emin ol yerleşirsin ancak İkincisi Kendi belirlleyici tercihlerin istediğin ve sana bütcene uygun koşulları da ikinci temel de belirlemen
Yakın yerler çıkma ihtimali varsa yaz ve öncesinde bölgedeki özel yurtlara bak fiyatlarına yaşın 28 KYK Yurtlarına başvuru yapabilirsin daha hesaplı olur
Özel uniye yetio
bak aslında devlet üniversitelerinin lisans programları da çıkabilir. sen hangi programı istiyorsun, yazabilir misin bana, ve sıralaman va alanın ney aritmatik bir tercih listesi çıkarabilirim kaba taslak sene eleme yaparsın özel üniversitelere herkesin yeter ama pahalı işte lakin tam burslu olsa bile özel ünv lere gidilmez
Suanlk zaten gidemeyecegm icn açıktan okuycm
anladım, hayırlısı olsun senin için tercihlerin de başarılar dilerim.
Teşekkürler sanada
başarılar
Bu arada sn ne istiyorsun
Vallahi Aslında benim sıralamam bu sene çok kötü ya!! Puanımdan ziyade Sıralamalar baya bir kötü çekti, Aslında bir yer çıksa bile benim dezavantajım çok Yaşımdan dolayı GSB KYK dan Burs ve Yurt hakkı alamıyorum, Özel Yurtlar pahalı da lakin bir çoğuda kabul etmiyor beni yaşımdan ötürü Ev kiralayın diyor. Ev kiraları Yurtlardan çok daha pahalı,
Yani puan ve sıralamam türkiye de derece de yapsam sadece tek avantajım devlet üniversitelerinin programlarında harçsız okuma hakkım var. onun dışında diğer öğrencilere kıyasla dezavantajım daha fazla
Benim İstediğim, Türk dili ve Edebiyatı, RTS, Coğrafya falan yazacaktım :)