Bazıları kullanıyor ve bunu hiç sorun etmiyor. Hak ettiği maaşı almadıklarını düşünüyorlar çünkü. Siz böyle bir şey yapar mıydınız? En basitinden, yazıcıdan şahsi işiniz için çıktı alır mıydınız?

Bazıları kullanıyor ve bunu hiç sorun etmiyor. Hak ettiği maaşı almadıklarını düşünüyorlar çünkü. Siz böyle bir şey yapar mıydınız? En basitinden, yazıcıdan şahsi işiniz için çıktı alır mıydınız?

Kamuda çalışıyorum, bırak devletin malını kendi malımmış gibi kullanmayı, normalde doğrudan teminle özele yaptırılacak işleri bile mümkün mertebe tanıdıklarıma yaptırıp bedavaya getiriyorum, ki kamudan harcama olmasın diye.
Oysa öte yandan oda aslında sıcak olmasına rağmen, kışın ayrıca soba açan mı dersin, asgari ücrete yakın lise mezunu taşeronun iki tane evinin olması mı dersin, neler neler var.
Bazen ", yukarıdan" gelir talimat, hiç bişiy yapamazsın. O da koyuyor adama.
Devlet kurumu değil ama kurumsal bir firmada çalışıyorum. Evet bazen şahsi evrak işlerimiz oluyor. Sorumlu kişiye bilgi veriyor ve kullanıyoruz. Çünkü o evrağın çıktısını almak vb işler için iş yerinden ayrılıp belki 40 dakika işe gelemeyeceğim. Bu kaybı göze alamayan sorumlu kişi genel gidere dahil edip ufak işlerimizi bitiriyor. Genel merkezin de bu işlerden haberi oluyor tabiki. Yani yasak değil.
Hz Ömer'in iki mum kullanma hikayesine benziyor bu durum.
Gece devlet işlerini yaparken devletin kendisine verdiği mumu kullanıyor. İşleri bitince söndürüyor, kendi mumunu yakıp kitap okuyor ve ya şahsi çalışmasını yapıyormuş.
Mümkün olduğunca kullanmam
Şuana kadar kullanmadım 😄
Cevap
5Cevap
Asla. Zaten o yüzden bir halt olmuyoruz
Kullanmazdım hayır
Böyle şeyleri asla yapmam.
Öyle şeylere aşırı dikkat ediyorum
Hak kavrami varsa etmek zorunda
Kullanırım her şeyin vergisi aidatı alınıyor
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?