Psikoloji okumayı düşünüyorum. Bu da bir anket olsun.
Sorun ondadır
Sorun islamdadır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Psikoloji okumayı düşünüyorum. Bu da bir anket olsun.
Ülkemizdeki müslümanlarin %95'i inandığı dinin kitabını asla okumamış. Dini din adamı diye geçen kişilerden şarlatanlardan ve tv den öğrenmeye çabalamışlar. 5 vakit namaz kılan ağzından din allah peygamber düşmeyen adam geliyor ramazan ayında millet zaten alacak mecbur diye sattığı ürüne zam yapıyor ya da yalan dolan haram yeme dolandırıcılık felan neler neler var. Yani inandığı dinin kitabını okumayan birisi gelip müslümanım diyorsa gülüp geçiyorum. Örneğin kuranda 40 yerde oku öğren ilim irfan sahibi ol bilime yönel deniliyor ama müslümanların çoğu dünya ve ülkemiz dahil ultra cahiller.
Haklısın kardeşim. Hep İslami yanlış tanıtıp anlatıyorlar. Ama YouTube da çok güzel içerikler üreten bir kanak var sözler köşkü ve hayalhanem diye açıp izleyebilirsin. Siddetle öneriyorum. Insani düşünmeye tefekküre yöneltiyor.
O kanalları izledim ve o kanallarda %100 doğru değiller. Dini öğrenmek istiyorsan kendi dilinde türk isen türkçe arap isen arapça alman isen almanca gibi kendi dilinde okuyacaksın sonra araştıracaksın sorgulayacaksın ki bir şey öğrenesin. Birisinin anlattığı ile %100 doğru bilgiye ulaşman çok zor.
Yüzde 99 doğru olduklarını düşünüyorum ben. Olmayan bur şeyi varmış gibi göstermiyorlar bence. Risalei nurdan genelde işliyorlar konuyu zaten.
Anlattıkları seyelr bana tutarlı geliyor çoğu zaman bazen tatmin olamasam da.
Başkasının aklına ihtiyacın yok. Allah sana da 🧠 vermiş. Al kitabı oku sonra araştır sorgula üzerine düş hepsi bu kadar.
Allah nasip etsin insaallah😇🥲
Allahu Ekber diyerek kendini patlatan bir ekip var.
Bir de diğer insanlara çok fazla karışma sorunu var Müslüman kesimde.
Sürekli haram, cehennemde yanacaksınız diye dolaşan bir ekip var.
İşte kardeşim İslami şu dünyada doğru düzgün yaşayan insan sayısı yüzde 1 falandır ondan çıkıyor böyle akımlar toplumda.
İslam en güzel kuranı kerim ışığında peygamber ahlakıyla yasanir
Cevap
3Cevap
Sevmiyor olabilir sevmek zorunda da değil. ama saygı duymalı bence. benimde her türlü düşünceye saygım var
İslam, sorunlu bir din düşün 40 yaşından önce puta tapan sonra peygamber oluyor
İslam gönüllere huzur kalplere iman getirmek için var zaten aziz kardeşim.
korkuyla huzur, imanla mutluluk olmaz. İnsan yaşadığına ve yaşayacağına göre mutlu olur. Kararlar nizam vermez.
Bir sey sorabilir miyim açık yüreklilikle cevap verir misin? SEN MUTLU MUSUN?
Mutluyum tabii, imanla mutluluk huzur olmuyor korkularınızı hapsetmişsiniz iman edince ayılıyorum sarhoşluktan diyorsunuz saçma yani
İman zaten Allah rızası içindir. Digerleei sadece bir getirisidir imanin
Bir insan neden hristiyanlığı, ateizmi sevmiyor ve kin besliyor ise aynı sebepten ötürü.
Halbuki İslam'a bunun da çaresi var İslam hoşgörü dinidir
Onlar hakiki muslumanlar değil inan.
Ve ven şunu net bur şekilde anladım ki Müslümanlık senin hayatta bir amacın olmasını sağlıyor. Hem dünyan hem ahiretin kurtuluyor. Başka türlü kaybedeceğin kaçıracak çok şey var. Bazı kardeşlerim var ki onlara çok üzülüyorum. Omurlerini bu aldatıcı boş dünya için harcıyorlar sadec😔😰
Sözler köşkü diye bir kanal var açıp izle bence çok şey kaçırırsın. Cemalnur sorguya dinlersen yine memnun olursun.
Dünyanın hükümdarları biz Hristiyanlarız, biz hristiyanların bulduğu TIP Literatürü, ilaçlar, internet ve telefondan faydalanıp bize saldırıyorlar.
Bu müslümanların geneli çok nankör, herkesi kendi yaşamlarına göre adapte etmek isteyen bencil insanlar.
Sadece Hristiyan olduğumu belirtince müslümanlar tarafından yediğim linç ve küfürün haddi hesabı yok, sonra millet neden islam düşmanı.
Dünyanin hükümdarı insandır. Sdaece insan. Ben bir Müslüman olarak söylüyorum ki dünyada hakiki mümin çok çok az var ve İslami yanlış yerlere çekmeye müsait hale getiren de Müslümanlarının samimiyet ve ihlasla yaşayamayacak. Bunlar da hep nefsin oyunu zaten.
Ben seni düşündüğüm için tamamen iyi niyetliyim. Yanlis anlasildiysa kusura bakma.
Ayrıca senin yaptığın ne acaba?
Hanımefendi suçlayıcı bir dil ve üslup kullanmıyorum suze karşı dikkatli edin. Farkli görüşlere inanmisizdir hayatımızda öyle mutluyuzdur. Size sonsuz saygı duyuyorum. Ama şunu söyleyeyim benim dinimin ilk emri OKU dur. Bu aynı zamanda düşün, araştır demektir. Herhangi bi rdin insanların yaptıkları üzerinden tartışılamaz ya da nasıl yasadiklariyla. GELEN İLAHI EMIRLERIN AKLA MANTIGA UYGUN OLUP OLMADIGINA AÇIK DELILLERLE BAKILIR.
Yalnız ben size hristiyanlık dayatması yapmadım, sadece sorduğunuz sorulara cevap verdim bu kadar.
Müslümanların biz hristiyanların bulduğu nimetlerden faydalanıp bize küfür ettiklerıni ve nankörce davrandıklarını belirttim.
Size gidin şu kanalı izleyin veya şunu yapın demedim, Hristiyan olduğumu belirtmeme rağmen bana şu kanalı izle şunu yap diyorsanız ben bunda art niyet ararım.
Kibir gösterdiniz. Musluman bilim adamı sanki hiç yok gibi konustunuz.
Batı yani htistiyanlarin daha çok olduğu bölgeler medyayı ve kapitalist düzeni çok iyi yönetiyor
Müslüman bilim insanları var tabi, insanlığa faydası dokunacak buluşları yok.
TIP Literatürü, İnternet, Teknolojik aletler, ilaç sektörü, TIP Aletler ve ameliyatlar, Motorlu taşıtlar, tekneler, uçak ve helikopterler, ayakkabı ve giysi sektörü.
Daha bir ton sayarım, bugün insanlığa faydası dokunan ne kadar buluş varsa hepsinde biz Hristiyanların imzası var.
Aziz Sancar, Ibni Sina, Cezeri, tarihçilerin kutbu Halil İnalcık. Bunlar boş adamlar değil.
İslam zor geliyor
O kadar haklısın ki nefisleri terbiye etmek irade ister bazılarına zor geliyor hem de cok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?