Güncellemeler
+1 yıl
İngilizcem mükemmel hocalarım dil ile alakalı bir bölüm okumamı istiyor bende biraz turist rehberi olmayı istiyom ne yapmalıyım?
Ne yapmam gerekiyor hiç fikrim yok nereye baş vuracam hangi bölümü sececem nerde okuyacağım, Türkiye'de mi okusam çalışıp para toplayıp yurtdışına mi çıksam hiç bilmiyorum daha çok küçük yastayım lise 1'i bitirdrim 2 ye gececem erkenden bilmek istiyorm çok tembel bir kişiliğimde var maalesef ve bunu değiştirmek istiyorum dediğim gibi turist rehberi olmayı düşünüyorum havaların bana ilk önce tercümanlık okuyup sonra tercüme belgesiyle turist rehberi olabildiğimi söylediler ama bilmiyorum nolur bilen biriniz bana bilgi versin gelecek için çok kaygım var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merak ettim se dilini nasil geliştirmeye basladin ilk başlarda acaba?
Ben de öğrenme aşamasindayim da yardımcı olur musun, ilk başları soruyorum ama daha A1 düzeyindeyken bile
Sıkça sorulan bir soru
Şöyle söyleyeyim ben İngilizce öğrendiğimde karantina donemiydi ozamanlar küçüktüm ztn ne işim var ne sıkıntım, televizyon başından hiç ayrılmıyordum hep altyazılı yabancı filmler izliyordum sonra okul başladığında İngilizce sınavından 100 yani tam puan aldım şaşırdım herhalde tasaduf falan dedim ama o günden bugüne bütün İngilizce sınavlarım tam puan ben dahil herkes şaşırdı hatta hocalar kopya çektiğimi falan sandı yilda 8 kere İngilizce sınavına giriyordum
Bunu rehberlik hocasıyla konuştum ve bu değişimin sebebi o izlediğim filmler olduğu ortaya çıktı. Ama yabancı film izlemeden önce harfleri bilmek şart ama sadece harfler kelime bile bilmeden ogrenebiliyorsun yavaş yavaş
Harf dediğin kelime olması lazim, ben de onu soracaktim işte tam da, bir alt yaziyi izlerken ben kelimenin ne olduğunu bilmezsem düz şekilde izledikten sonra o aklimda. nasil. yer edinebiir ki sonuçta kelimenin anlamini bilmiyorum.
Peki şunu sorucam speaking konusunu nasil yapabildin?
Harf derken bildiğin alfabe
Film İngilizce olacak altyazı Türkçe olacak
Yani sen İngilizce dinleyip Türkçesini okuyacak böyle hem kelimenin söylenişini öğrenip hem anlamını bilecen
İyide bunu hiç onermiyorlar ki, aksine onerdiklerikleri yabancı alt yazı, Türkçe alt yazıyı okumani onermiyor kimse.
Hatta ben de çok uzun zamandir Türkçe alt yazılı izliyorum ama faydasını goremedim çünkü okuyup hikayeye odaklanmak farkli filmde ha sen belki kalıp olarak ezberlemek için filmin hikayesinden çok sadece Türkçe karşılığına gelene odaklanmissindir ondan kaynakli olabilir.
Peki sadece ingilizce alt yazılı izlesem? Bunun bir faydasi dokunuz mu acaba?
Yani ben bunu yapıyordum dediğim gibi hani hiç oturup ben İngilizce öğrenmek istiyorum demedim böyle bir anda oldu her şey, seninki dil merakından kaynaklanıyor olabilir hani belki sen istemiyorsun veya nebilim yeni dil öğrenmek sana göre değildir
Farketmiş olabilirsiniz ama ben Türk'te değilim ama Türkçem var Arap değilim ama Arapçam var ben Filipin Türkmeniyim benim annem türk Babam Filipin turkmeni demek istediğim ben zaten 4 dil biliyorum hepsi dil merakından kaynaklanıyor ben onu eğitim olarak değil eğlence ve oyun olarak görüyorum
Üni sınavında ydt’ye giriceksin tercih dönemi turist rehberliğini tercih ediceksin bu kadar
Harekete geçmeye çalış, zorla kendini. Devamı gelecektir.
Daha kazançlı şeylere yönelebilirsin
Kazançlı derken? Daha fazla bilgi verebilirmisiniz
okumalısın