Arkadaşlar üniversite okumadım ama hastanede tıbbi sekreterlik yapıp kadroya geçeceğim sonuçta 25-30 bin alacağım ama size garip gelecek biliyorum ama 4 senelik üniversite okumadım diye takıntı yaptım kendimi yetersiz hissediyorum ve bu his geçmiyor geçmesi için ne yapabilirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, üniversite okumamanın bir kişinin yetersiz olduğu anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir. Üniversite eğitimi, belirli bir alanda akademik bilgi ve becerileri geliştirmenin bir yoludur, ancak başarılı bir kariyer ve kişisel gelişim için tek seçenek değildir. Herkesin farklı yetenekleri, ilgi alanları ve hedefleri vardır. Bazı insanlar için üniversite eğitimi, hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım olabilirken, diğerleri için farklı yollarla başarıya ulaşma imkanı vardır. Mesleki eğitim, kurslar, çıraklık programları veya kendi kendine öğrenme gibi alternatifler, birçok kişi için başarılı bir kariyerin kapısını açabilir. üniversite eğitimi birçok alanda avantajlar sağlayabilir. Örneğin, bazı mesleklerde üniversite diploması gereklilik olabilir veya ilerleme için bir avantaj sağlayabilir. Ayrıca, üniversite ortamı, kişisel gelişim, sosyal becerilerin geliştirilmesi ve ağ oluşturma fırsatları sunabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu memlekette vaktinde bir meslek edinip iş hayatına atılmak, üniversite okumaktan daha iyiymiş bence.
Sen en iyisini yapmışsın. Ayrıca statin gereği üniversite mezunu olmak fayda sağlayacaksa, oku açıköğretimden daha mantıklı. Hiç ol azsa hem işine devam edersin hemde açkköğretimden yine normal ünv. mezunu gibi mezuniyetinden olur00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kariyer kısmında senden sertifika istenmemesi şansına. Ancak kişisel gelişim ve toplum içinde etiket adına eğitim sürekli olmalı. Dışarıdan uzaktan lisans yapıp, sonrasında da tezsiz yüksek lisans yaparak çalışırken okuyabilirsin. Bunları başarmak sana iyi gelecek.
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okuyan biri olarak söylüyorum ki kesinlikle değildir. Ama toplumsal statü göstergesi olarak kabul görmüş ve herkes üniversite okumak zorunda addedilmiş. Gören de zanneder ki harika öğretim seviyesi var da üniversitelerin.. Birçok meslekte diploması olan değil temelden "alaylı" olarak yetişen daha profesyoneldir. Kişisel gelişime gelince, o zaten okulla olmaz, üniversiteli hödükler şekil-1a.. Diyeceğim, seçici olmak kaydıyla kaliteli kitaplar okuyun, iyi bir dinleyici ve gözlemleyici olun ve muhakkak bir sanat ya da zanaat ile meşgul olun. Yeterlilik ve yetkinlik kendiliğinden gelecektir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
42Cevap
Orta okul 2 terk im kendimi hayatın içinde gayet ye yetiştirebildiğimi düşünüyorum be kendi işimi kurdum 10 senedir kendi sektörümde % 90 tanınan biriyim ve kendimi hiç yetersiz hissetmiyorum :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. tıbbi sekreter alıyor muymuş o kadar ya. doktorlar hemşireler ne düzeyde kazanıyor peki merak ettiğimden soruyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Sertifikalı tıbbi sekreter en fazla 16 alır En azda 10 bin
- +1 yıl
Asıl doktorlar 30 bin alıyor soru biraz yanlış oldu
- +1 yıl
yani bana da garip geldi, valla soruna gelecek olursam, bende üniversite okudum mühendisim. okula diploma için gittim yoksa bana kattığı bir şey olmadı. 4-5 seneni harcasan harcadığına değmiyor, harcamasan hiç olmuyor. öyle iki arada bir derede bir konu. yapabiliyorsan yap diyeceğim ama vakit yeterli ise, neden olmasın.
+1 yılSekreter olmak istiyorsan üni mezunu olmak şart. Sertifikalar falan hikaye devlet artık kpss ile alıyor. Eğer torpilin varsa temizlik görevlisi falan olursun onlar işkurla alınıp kadrolu oluyor
00 YorumlaKadroya girebiliyorsan tanıdığın olmalı çünkü artık ise girmekve kadrodayim demek epey zor üniversite okumak mesleki donanım için önemli ama dayin olmadan kadro zor eğitim cehaleti alır önemli olan meslek için yüzlerce insan siradayken sen öne alınmış kendinle gurur duymalisin
00 Yorumla
u +1 yılKendini eğitmeyen iyi yetiştirmeyen insan yetersiz ve eksiktir. Ancak iyi bir eğitim almak genel kültür, dünya görüşü edinmemizi sağlıyor.
00 YorumlaSosyal entellektüellik gelişiminde eksik. kalırsın ama bizim. toplumda önemli diil para varsa Ok.
00 Yorumla
+1 yılBak aşağıdaki adam vermiş cevabını her şey üni değildir çoğu zaman zarar verir hatta
06 Yorumla- +1 yıl
Canım ya neden bu kadar takıntılıyım anlamıyorum kendime dert edindim niye okumadım diye ama istemiyorum , sadece üzerimde çevremin yaptığı etki gibi bir şey var
- +1 yıl
Çevremdekilerde böyle ama ben farkındayım öyle olmadığını örneklerini çokca gördüğüm için sende çevreden dolayı öylesindir birileriyle tanışmaya bak
- +1 yıl
Yani lise mezunu olmak çokta kötü. bir şey değildir ya hem ben spora yazılacağım enstürman çalmayı öğrenecegim üniversiteyi ara koymam imkansız gibi değil mi
- +1 yıl
Cidden üniversite bomboş bir ticarethane gibi geliyor bana çok gereksiz kendi canını sıkıyorsun
- +1 yıl
Hem üni sınavına calıssam bile 200 puandan 300 e günde 3-4 saat çalısarak ulasamam
- +1 yıl
Sence nasıl bı işte kendimi geliştirebilirim ama işin kalıcı olmasını istiyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAçıktan okursun zor degil artık üniversite diye bir şey kalmadı o yüzde yeter mi yetmez mi o da yok hem işe girmiş önemli olan o zaten
00 Yorumla
+1 yılTıbbi sekreterliğin neresi 25_30 bin alıyor ya atmayın lütfen sinirlerimi bozuyorsunuz
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ya evet 30 bin filan abartı oldu sonradan farkettim aklımda öyle kalmış biri dedigi için
- +1 yıl
Zaten en fazla 16 bin alıyorlar
- +1 yıl
16 binde yeter bana
Her üniversite okumayan az para ile cakisacak birndurum uokm ama bu durum seni nutsuz ediyorsam AÖF girip kendini mutlu edebilirsin
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de üniversite okumak kadar gereksiz başka bir şey daha yoktur. :D
01 Yorumla- +1 yıl
Bencede öyle
+1 yılTürkiye'de üniversite sayısı taş çatlasa 20'dir. İlk 50.000'e giremeyenler gerçek anlamda üniversite okumuş sayılmaz.
00 Yorumla
+1 yılÜni okuyanlar da zaten 25/30 bin için Okuyor. Kafaya takacak bir durum yok
010 Yorumla- +1 yıl
Yani değil mi bende kadroya geçersem 25-30 bin alacağım?
- +1 yıl
Yani okumanın bir mantığı yok gibi
- +1 yıl
Üniversitede kızlar teklif ediyor dediler biz ondan okuduk 😄 şaka bir yana çalışmaya başladıktan sonra da istersen iyikötü bir bölüm okursun ortamı görüp tatmak için.
- +1 yıl
Yani diyorum ki zaten kadroya geçip 25-30 bin alacağım ve tam zamanlı olarak çalısacağım yani gerek yok gibi değil mi üni okumaya
- +1 yıl
Ortamım çok fazla zaten
- +1 yıl
Gerek yok tabi ya ama ilgi alanın olan bölümü okuyacam kültürümü artıracam diyorsan o ayrı.
- +1 yıl
İlgi alanım olan bölümüm 300 puandan başlıyor ve puanım 200 evde 4 saatim kalıyor yani 300 üzeri yapmam imkansız matematik 100 üzerinden 10 türkçe 45-50
- +1 yıl
Yani değil mi?
- +1 yıl
Ya e kasıyon o zaman ye iç gez yaşa
- +1 yıl
Keeyfine bak
+1 yılYa sonuçta yapabiliyorsan neden takılıyorsun mi bu kadar..
02 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum çok takıntılıyım
- +1 yıl
Bu kadar takıntili olma yorar seni..
Soyle fusun uni baraji kalkti 0 net ile bile biryere girebilirsin masrafsiz bolumler var yani bence okumak gerekir
00 Yorumla
+1 yılBöyle bırini görünce dayısı varmış diolomasiz işi kapmış torpilli diye düşünürüm
00 Yorumla
+1 yılYetersiz değildir bu algılara çok takılmayan istiyorsan da oku
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okusanda kendini geliştirmek çok önemlidir !
00 YorumlaAsıl bu devirde üniversite okuyan dangala ğın önde gidenidir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yıldegildir sacmalama akliniza kim sokuyor bunlari ya gercekten neden yetersiz olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende ilçe sağlık müdürluğüne tibbi sekreter olarak atandim istedigim meslek bu deildi bu ayri konu ama icimde daima univ okuyamamamin vermis olduğu bi eziklik var ayni duygulari paylasiyoruz dhaj
00 YorumlaKöklü ünvlerde okumuyosan zaten bişiy kaybetmğyorsun merak etme.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu ülkede okuyanda yetersizleştiriliyor zaten , o yüzden problem yok
00 Yorumla
+1 yılyetersizlik değil ya sen de tatillerinde güzel yerler gezersin eksiğin olmaz fazlan olur
00 Yorumla
+1 yılBende tıbbi sekreterlik belgesi için kursq katıldım aklımda birkaç soru var takip edip mesaj atarak sorabilir miyim? Bu arada yetersiz değilsin istersen genel kültürünü daha da çok geliştirebilirsin buda yeterli hissettirir
06 Yorumla- +1 yıl
Tabikide sorabilirsin güzelim benim❣️☺️
- +1 yıl
Ben hazırlanıyorum ama dikkat eksikliğim yüzünden bilgileri çok öğrenemedim işe başladığımda bana yardımcı olurlar mı çünkü çok bilgi öğrenemedim sana ilk günde yardımcı oldular mı
- +1 yıl
Bende o konuda tedirgindim ama uşe baslayınca orada öğretecekler sana ve 3 yıl çalışıncada kadroya alınırsan eğer asgari ücretin iki katını alacaksın öğrettikleri bilgiler tamamen formalite yani sertifika almayan biri bile sekreter olabilir ama işte durma garantisi zor olur sertifikayı sorunca biri işinzir olur yani sen bir sınava gireceksin kurs sonunda ben sadece dinlediklerimle girdim sınava ve 85 aldım sınav asırı basit çocuk oyuncağı zaten az soru var işin çok kolay yüzeysel olarak öğren hiç kendini zorlama asıl orada öğreneceksin herşeyi yani hastanede
- +1 yıl
Bilgisiyar eğitimide veriyorlar 2 hafta ama onda bile öğrenmek hasta kaydı yapmak zor yani öğrenememen gayet doğal
- +1 yıl
Teşekkür ederim çok tedirgindim sayende rahatladım
- +1 yıl
Rica ederim fıstığım💚
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır ama üniversite okumadan, devlet hastanelerinde tıbbi sekreter olamazsın diye biliyorum. Kpss ile memur olma şartı var
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 341 cevap paylaştı. Ben ilk okulum ve iş yerim var aylık 150 - 200 bin gelirim var ünv okuyanları pert ederim ha bu arada eğer hırs yapsam daha fazla ezici olurum 😎
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 yillik uni okudum 130 bin oldu maasim en son hicte bir takintim yok.
00 YorumlaYetersizlik değil bende lise mezunuyum ve güzel bir konum sahibiyim ama açıktan okumak gibi bir şansın varsa neden olmasın bence avantajına olur.
00 Yorumla
+1 yılBen unili biri olarak inşaatta çalışmama rağmen 24 bin alıyorum sen nasıl alacaksın ki o parayı. Kadroda zor zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumadiysan nasil yapacaksın mesleği, nasil buldun o işi
00 YorumlaAlâkası yok... ortalık üni okumuş vasıfsız ve yetersizlerle dolu.
00 Yorumla
+1 yılOkuyan kültürsüz, görgüsüz çok ülkede o yüzden bişey diyemiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede işler amcayla, dayıyla yürüyor diye de bir not düşeyim.
Ben okumadım kendimi de yetersiz görmüyorum kimseden
00 YorumlaHayır elbette. Ekmeğini taştan çıkarmak önemli
00 YorumlaTakıntım var diyorsan en azından AÖF oku
03 Yorumla- +1 yıl
İstediğ bölümün puanı 300 ve ben çalışıyorum akşama kadar puanım 200 nasıl 300 yapayım?
- +1 yıl
Yani yapabilir miyim ki günde 3-4 saat çalışarak
+1 yılSallama áq 25-30 bin alacakmış sanki cerrah
00 YorumlaBen üniversite okumadım ama meslek sahibiyim
00 YorumlaKişiye bağlı üniyle alakası yok.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılAçık öğretim oku sen de
00 Yorumla boş ver takma kafanı aldığın paraya bak.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılTakma ya. Online oku üniversite.
00 Yorumla Okuyuncada okuyanlardanda bi halt olmuyor rahat ol
00 YorumlaHayır, yersiz bir düşünce
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite okuyanlar yetersiz bence
00 Yorumla
+1 yılYaa takılma ülkenin sacmaligi
00 Yorumla
+1 yılO parayı nah alırsın bacı
05 Yorumla- +1 yıl
Yeni farkettim yanlıs yazmısım
- +1 yıl
Asgarinin iki katı olsun yeter zaten
- +1 yıl
Yok ya asgarinin 4 katı verirler daha fazla alırsın demek istedim😀😀
- +1 yıl
Sekreter maası 15-16 binmis ondan bahsettim güzelim
- +1 yıl
Yani asgarinin iki katı
Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Yokkk
015 Yorumla- +1 yıl
Yani zaten kadroya geçincede 25-30 bin alacağım yani gereksiz değil mi üni okumak
- +1 yıl
Yani zaman kaybı sonuçta evdede geliştiririm kendimi spor, yabancı dil, genel kültür?
- +1 yıl
Kadroya geçeceğim ya kanka o yüzden asgariden kat kat daha fazla alacağım yani en az 15 bin?
- +1 yıl
30 bin dediler bana ama
- +1 yıl
Doğru mu acava
- +1 yıl
Acaba
- +1 yıl
Tıbbi sekreterlik
- +1 yıl
Kadroya geçince işte en az 20 bin
- +1 yıl
Aynen katılıyorum sana 🙂