Güncellemeler
+1 yıl
Koşulluların şartlatıı biliyorum mezuniyette ortalama 2.5 üstü olursa okul cc ye çeviriyor. Ben ama dc olarak kalmasını istemıyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hangi okulmuş o ya ilk defa duyuyorum öyle bişey, 2.5 üstü hepsinin dc ye cevirildigini ilk defa duyuyorum bu hep var mi yoksa?
Ayrıca şunu demeliyim ki hangisinin kredi puani yüksekse onu almalısın mantıklı olan bu çünkü, sen şimdi kredi puanı yüksek olani alirsan puan ona göre daha fazla artacak.
Dönem dersleri mühim değil hangi dönemden alirsan al farketmez ama en yüksek kredi puanı önemli
Tamam işte bunlar yüksek olan
Ayrıca hazırki dc notları mezuniyet aşamasında 2,5 ve üstü bir gelen ortalamam varsa cc'ye çevriliyor dedim geçiyorsun yani
Dc ile de geçiliyor zaten mühim olan geçip gecmemek değil, ortalaman 2 ve üstü oldu mu dc olsa bile bütün derslerin gecersin.
Fakat bu dediğini ilk defa duydum, yani dc olan dersleri de ortalaman yüksek olduğu halde cc yapmaları harika bir olay.
Ben de şunu merak ettim işte acaba her üniversitede mi var bu diye?
Bir de eğer hepsinin kredi puanı aynıysa sana en kolay gelen dersi secmelisin, sen şimdi gidip de cc yi secersen ve ondan daha düşük bir not alirsan ne olacak? Bu risk de var.
Yani daha düşük olup da senin o dersi kolay gördüğün bir ders olmali bana göre.
Aslında bana göre zor ders de yok, kişi uğraşırsa üzerine düşerse dersi yalayip yutar adeta. Yani ortada cc'ler var zaten kolay ki bu kadar yapabilmisim diye alınması bana doğru gelmiyor, senin tercihin yine de.
1 sınıfta araştırmak zorunda kaldığım için bazı okulların yönetmeliğinde koşullu derslerin çevrileceği yazıyordu
Benim normalde 7 dersim vardı geçen seni istatistik dersinden kaldım Bir de iktisatta girişi koşullu geçtim bunların yanında artı 3 tane CC basit ders aldım toplam 12 Dersim olmuş oldu
12 Dersten şu anki notlarım:
2 AA
4 BB
1 CB
3 CC
2 DC
Bütünleme sınavında 2 tane ders alacağım birincisi bağlansın koptuğu için sınavımı 40 saydı ve ilk sınavım 85'ti
İkincisi de basit bir ders son haftaya bıraktığım için savsakladım onu da bir haftada çalışıp tamamlarım
Böylelikle yeni durum tahmini şu şekilde olacak:
4 AA ( İnş)
4 BB
1 CB
1 CC
2 DC
Cc dersi makro iktisat ve gerçekten çalışmama rağmen 70 aldım ve bütünleme klasik ben onunla uğraşamam kalır cc olarak, dert değil
Bunun haricinde
1 sınıftan CB bir dersim kaldı Sadece en düşük notlusu ve internetten yapılan bir sınav ilk sınavım kötü ikincisi 85 gelmişti o yüzden CB düştü diğer yılda rahatlıkla verebileceğim bir ders ondan bilerek alacağım ki 1 sınıfa 2 dönem ortalaması 3 20 den 3 75'e çıkıyor
Sonra koşullu 2 dersimi alacağım bu dönemden ve bir tane aldığım CB dersini alacağım
Artı diğer yıl vermem gereken asıl dersleri de verince ortalama 3 ila 3,5 arası oluyor
Iyi bir dönem geçirmediğim için alttan almak zorunda kaldım ya Her Açıdan kötüydüm yani hani iyi hissetmiyordum kendimi
Ben senin direkt soruna cevap vereyim yani DC ve DD dersleri zaten koşullu geçmek demek mantıken geçmen için en düşük CC notu alman lazım ya adamlar diyor ki seni geçmemiş olarak saymam için senin ortalamana 2,5 ve üstü yapman lazım Eğer yaparsan ben senin o koşullu derslerini notunu geçişte en düşük not olan CC yapacağım diyor aslında bütün okullarda olduğunu buradan anlayabilirsin
Ikincisi biraz depresyon gibi bir durum yaşadım ben ondan derslere odaklanamadım bırak dersi Hayata odaklanamadım
Artı geçen dönemde notlarımı bayağı etkiledi
Artı açıkçası tam anlamıyla Çalışmayınca da böyle bir sonuç çıktı yine çalıştım çabaladım onda sorun yok Hani 90 aldığım not var 95 aldım not var ama genel anlamda en başta sıkı tutsam bu kadar sorun olmayacaktı
Yani atıyorum 4 ay yerine 2 ayda bunları yaptım
Evet haklısın yani sadece okul ve dersler bağlamında değil de sosyal anlamda da seni etkileyecek sorunlar varsa bunlar da çalışmanı bir hayli etkileyebiliyor.
Aslında şunu da yapabilirsin mesela, hatta ben de öyle yapacağım, diyelim ki sen bu derslerini bütte aldın yani harf notu en düşük olan o ikisini al bence diyorum diyelim ki aldin ve kalirsan yine veya yeterince yukselmezse bu sefer de (imkanın varsa) yaz okulunda almaya çalış, eğer ki söyle bişey varsa mesela yaz okulunda da belli dersler aliniyorsa o zaman o dersleri bütte alma zaten, başka dersler alırsın.
Ama yaz okulunda belli değilse mesela şunu tahmin edebilirsin en çok hangi derslerden kalındıysa ogrenciler bunu tespit edip o dersi yaz okuluna birakip girebilirsin.
Bunu dememin sebebi şu aslinda sen mezun olana kadar bu şekilde dersleri yaz okulunda da verirsen eğer hep üsstten ders almış olursun ve eğer kalma ihtimalin de varsa bu durumda yine kendi döneminde de zaten o dersi almış olursun rahatlıkla.
Bilmiyorum imkanin var mi ama bu yapılan yaz okulu gerçekten işe yarar.
Mantıklı. Ve öncelikle teşekkür ederim.
DC kaldığım ders
Genel muhasebe 2 35 45
Lojistik yönetimi 24 52
2 sınıfım ve Geçen dönem genel Muhasebede yine kaldım koşullu ya şöyle söyleyeyim ilk haftalarında gidiyordum devamlı okula Ve açıkçası gerçekten basitti konular sonra böyle yavaş yavaş gitmemeye başladım işte dersin yarısına gidiyordum yarısına gitmiyordum falan sonra zaten toparlayamadım kaldı o yüzden bu döneminkine de bakmadım zaten Sınıf ortalaması düşük
Ikincisi sözeldi aslında Sadece çalışmadığım için kötü oldu en fazla da 52'ye kadar toparlayabildim o yüzden yani hani bir hafta içerisinde onları veremem
Şey bu soruyu sorduktan sonra da çok düşündüm bu arada
Tabii ki diğer dönem okul öğrenci işlerinde ben yine sorarım ama
Hani belki 2 sınıftaki o CB dersini almayabilirim öyle olursa rahatlıkla normal DC ve aynı dönemdeki cb dersini alabiliyorum
Ya Bildiğim kadarıyla bizim bölümün yaz okulu yok bazı bölümlerin var ama bizim yok diye hatırlıyorum
Hatta çap programı da yok yani hani sadece yan dal var Corona bahanesiyle de onu da açmadılar
Ya ben zaten 2 yıl sonra Reklamcılık okumak için uğraşacağım o yüzden sorun değil
Şey yapıyorum işte şu an 2 dersinde internetten online Ders kayıtlarını ve slaytlarını indirdim �stediğim zaman rahatlıkla çalışıp verebileceğim içinde vize soruları da var hocalar birazcık uyuşukluk yapıyor Hani bazı soruları da Teknik olarak bilmiş oluyorum bu sayede öyle girerim sınava bir sıkıntı olmaz
Şu an tek istediğim Şimdi ben videoları indiriyorum güzelce Bütünleme sınavına gireceğim olan dersin sorularına çalışacağım bugünü kapatırım
Yarından itibaren de slaytları çalışıyorum yüklenmeden sonra Salı günü sınavına girerim artık sınav dönemi de benim için kapanmış olur
Belki Hani ekstra ders almama gerek kalmaz yalnızca Hani koşullu olanları diğer dönem verebilirim rahatlıkla
Genel muhasebe 1 ve genel muhasebe 2 olmak üzere iki ders var.
Birincisinden de koşullu kaldım
İkincisinden de
dediğim gibi bence aklındaki soruları bir kağıda yaz tamam mı sonra öğrenci işlerine git ve aldığın cevapları yine yaz ki unutma, o dersleri daha önce yaz okullarında vermişler mi neye göre dersi çıkarıyorlar mesela sonra yaz okulu ücretlerini sor öğren mukayese et, bu tür konularda iyice tartıp araştırıp karar verilmeli bence, ben hep çabuk kararlar verince yanlış sonuçlar çok alıyorum sana da tavsiyem sürekli sorarak bekleyerek kararlarını vermen.
bu arada şunu merak ettim sende hiperaktiflik var mı acaba?
Zaten Yaz tatilinden sonraki dönemde basit almak istediğim bir tane daha ders var Yani seneye bu dönemde Yapacağım şeyi bir dönem öncesinde de yapacağım o zaman gelince öğrenci işlerine sorarım yaz okulu düşünmüyorum olsa bile düşünmüyorum çünkü işe gireceğim
Derslerini dinleyip verebileceğim dersler bunlar sorun ben hiç derslerine girmedim zaten diğer dönem yüz yüze olduğunda puanlar düşük olsa bile bağıl değerlendiriyorlar Mesela bir arkadaşım 2 sınavdan da 75 aldı en yüksek not 75 Aaa ile geçirdi Hoca
Yani seneye Örgün öğretimle birlikte girersen dersi dinleyip de anlarsan rahatlıkla Aa olur o dersler
Erasmus gibi bir projeye katılsam neyse lafta mesela Şubat ayından itibaren kendime odaklanacağım dedim bir ayrılık acısı gibi bir durum oldu Yani ilk bir ay Tamam kolay geçti ama sonra farklı bir şey gördüm Birazcık beni açıkçası etkiledi zaten hani tam anlamıyla iyi bir halde değildim daha yeni kafa mı toparladım ve inan bana dersi kaldırabilecek şey de değilim şu an
Ya şöyle diyeyim dersi kaldırabilecek türden değil de yani sırf iki ders için Yaz okuluna gitmeyi kendi planladım ölçüde Doğru bulmuyorum
2 yıl içerisinde sınava hazırlanmaya çalışacağım yks'den bahsediyorum O süre zarfında yapmam gerekenleri yapıp mezuniyetinden hemen sonra Reklamcılık okumak için uğraşacağım farklı bir şehirde de yaşamayı düşünüyorum hani tüm planlamamı 2 yılda bunun için uğraşmam lazım Maddi manevi
Ben sınavdaki sorulara çalıştım aynı sorular sorulduğu için Yarından itibaren de slaytları dinle Ne dinleni okurum aralarda da yavaş yavaş işte hayatımı şekillendirmek için ne yapabilirim onları araştıracağım haftaya salıvereceğim zaten dersi sonra kurtulacağım bu durumdan
Seneye de öğretmenine göre derse girmeyi düşünüyorum Eğer Hani öğretmen cidden sorunluysa slaytlarını okuyup gireceğim ama hani dinlemeden yapılmayan bir derste de mecburen gireceğim ona göre ayarlayacağım her şeyi Ayrıca geçen hibritte anlatılan Ders kayıtlarını indirdim ben Hiç gerek kalmayabilir belki
Hiperaktif değilim Sadece stres olduğum bir konuydu ama bir iki saat içerisinde o stresi kafamdan kaldırdım
şundan dolayı dedim onu aslında, kötü bişey değil hiperaktiflik olabilirsin de yani, ayrıntılı ve hızlı yazdığından öyle olduğunu düşündüm. genelde de öyle oluyor çünkü kendimden biliyorum yoksa bu kadar uğraşmazdım da :) neyse şimdi umarım geçersin dersleri çok fazla stres yapma saçlarına yazık çünkü dökülebilir, hem de rengi de çok güzel en sevdiğim. yani rahat ol olur mu :))
Ben hiperaktifliği kötü bir şey olarak algılamadım Google sesten yazıyorum O yüzden hızlı ikincisi profil resmi bana ait değil anonim bir uygulama ya hoşuma giden bir görseli koydum.
Ve hızlı verilen kararların ne kadar zor duruma soktuğunu kendi yaşamında defalarca kez deneyimlemiş biriyim O yüzden yorumunuzu yanlış anlamadım Ama bu konu acil verilebilecek bir konu değil Çünkü benim sınavlardan sıkılmama da bağlı bir şey kaldırabilsem zaten hani bütünlemede bir tane yerine bir iki tane sınava net girerdim
Hımm şimdi anladımm, teknoloji diyorsun :) peki o halde. yani umarım güzel kararlar verir ve üstesinden gelirsin. erasmusu da kesinlikle ama kesinlike yapmaya çalış imkanın varsa, hayatımdaki en büyük eksikliklerden birisi o zaten. yaşın gençken hiç ama hiç düşünmeden yurt dışına çıkıp deneyim sağla, tekrar başarılar dilerim :)
Erasmus büyük ihtimalle bu bölümde değil reklamda olur
Ama yine de içeriğini öğrenicem buna özel okul kulubü de var. Exchange programını da araştırırım.
Cc leri al
Mantıklı
Mantıksız işle işimiz olmaz güzelim 😊
Aslında 1 den o cc yi almamın sebebi ortalamayı bayağı yukarı fırlatacağı için şu anki Halle bile 0.40 puan yükselttim seneye vermem gerekenleri verip ( iyi bir yıl geçirmedim) belki gerek kalmaz ama olsa da güzel olur
Haaa
Sen yaparsinda olmaz mı.. olmazsa o dersler utansin😊😊
Dur kız oluyor
1 den 1 ff 1 dc dersim vardı 3 tane de cc aldım
O zaman öğrenci işlerine sormuştım.
Hangi sıralama ile alıcam diye
Önce ff sonra cc sonra dc mi almıştım öyle bir şeydi ya hatırlamıyorum bile dmskslsls
Dersle o kadar alakalisin ki unutmuşsun 😂😂
Yalnız istatistik ve iktisatı AA ile verdim ayıp oluyor
Ff ve dc dersim onlardı
Ooo o zaman bekle tezahürat için tribünleri toplucam😊😊