Almanya'ya yerleşmek için ne kadar sermaye gerekir?

Arkadaşlar ben doğmadan önce annem almanya'da yaşıyordu dedem zamanında tüm çocuklarını oraya almış, kalıcı oturumu vardı ve orada çalışıyordu ve abim orada doğdu 70-80 ler arası annem orada yaşadı ancak sonra kesin dönüş yaptı ve vatandaşlık hakkını kaybetti şu an sadece turist olarak gidip gelebiliyor, ben şu an 26 yaşındayım ve türkiye de doğup büyüdüm maalesef. Oradaki tek bağım anne tarafından akrabam olan 2 teyzem ve 1 dayım orada yaşıyor. Bir teyzemin çocuklarının biri amerika da diğeri almanla yaşıyor ayrı evde bu yüzden evi çift katlı dubleks boş odası da var evi müsait, annemle de en yakın olan teyzem kendisi. Şimdi almanyaya yerleşme düşüncem var ve bunu gerçekleştirmem mümkün mü? En azından önce almanca öğrenip orada çalışıp ev bulana kadar teyzem de kalsam sonra kendim ayaklarımın üzerinde rahat durabilir miyim, buradan oraya gitmek için ne kadar paraya ihtiyacım var sizce? iş bulup çalışana kadar teyzemde kalıcam. İngilizcem çok iyi bu yüzden almanların çoğu ingilizce bildiği için günlük tüm ihtiyaçlarımı rahat karşılarım ancak çalışmak için almanca şart ve dil kursuna gidicem. Orada konaklama dışında diğer ihtiyaçlarım için ne kadar para lazım? Ciddi bir soru lütfen bilgisi olan cevap versin. Teşekkürler.

Almanya'ya yerleşmek için ne kadar sermaye gerekir?