Merhaba ben elektrik elektronik mühendisliği bitirdim şuanda da kpss çalışıyorum ancak ben atama puanlarına baktığımda 88 89 larda kapatmis atama puanlarını size sorum lisans mezunu olunca daha düşük puan ile atanabilecegim bir yer oluyor mu başka hangi kadrolara atanabilirim mühendislik mezunu olunca lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürlerrrr
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
maalesef dediğin gibi yüksek ama bazı yerler var kamuda YDS 70 üzeri ve KPSS şu puanı alan ve EEM den mezun olanlar diye şart koşup ilan açabiliyor. Yani YDS ile beraber götürebilirsin ya da özel sektöre bakabilirsin
İngilizcem yok ya benim
İşte ztn orada eleniyorsun.
maalesef:(
Hayır anlamadığım meslektaşımsın bende makineyim lakin devlettte mühendis ne alaka hiç bir zaman istediğin parayı vermez herhalde iyi bir üni çıkışlı değilsin
20 bin zamsız bence gayette yeterli haksız miyim?
Ben staj olarak o parayı alıyorum çok affedersin amacım lakayit geçmek değildi ama puan türü değişmez yine bir puan alırsınız tercih kılavuzunda puanlar açıklanır ve ona göre tercih edersiniz lisans çıkışlı olmanız size düşük puanla atama olacağı anlamına gelmez
Yok onu demek istemedim memur felan atanabiliyormusuz o nasıl olacak acaba lütfen soylermisiniz bilginiz varsa
O düşük puanlarla atanma değilde normal polislik zabıta amirliği vs gibi şeylerde geçerli alanınızda memur olacaksanız diğer mühendis bireylerle yarışacaksınız.
Tamam o zabıta polis felan nasıl olunuyor bilginiz var mı acaba
Lisans kpss sınavından 60 puan almanız gerekiyor eğer ön lisans ise 65 ortaöğretim ise 70 dir bu şekilde gider puan türlerine göre lisansa bakın her sene yayımlanır
Ben 85 lerde kalıyorum bunu öğrendiğim çok iyi oldu saolun yoksa işsiz kalıcatim
İşsiz asla kalmazsın mühendis dediğin zamanla tecrübesiyle yükseler merak etme ilk başta istediğin parayı alamazsın ama sonradan parayla oynarsın meslek böyle
Ortalama yeni baslamis PC muh ee muh veya makine muh ne akdar kazaniyor ki
Pc mühendisi yazılım mühendisi herkes okuyor ama vakit kaybı bana göre çünkü sokakta birini çevirsen oda yapar 3 ayda bir makine mühendisi şu an özelde minimum 17 binle çalışıyor ve sektörde 3-5 yıl içind 30-35 bin tl gibi şuanki şartlarda çalışıyor
Zamlı ücretler mi zamsız ücretleri peki bunlar acaba
Zamsız
Ne yapmak gerekiyor peki kpss den atanamazsam polisligide yapamassam acava
Dm den mesaj gönderir misiniz köklü bir bakalım bunlara
Buradan yapsak çok mutlu olurum birde hangi üni mezunusunuz ki siz
Hacettepe, hayır demek istediğim geneli meşgul etmeyelim diye yoksa buradan devam edelim ne olacak ki
Hacettepe mezunusunuz tabikide en iyisi olursunuz ben Karaman'dan mezunum maalesef
öyle bir şey yok
Nasil
Evet aselsan tai için firmalar gibi diploma önemlidir ancak sen sanıyor musun o giren arkadaşlar bizim gibi hacettepe odtü çıkışlı evet bizim için garantör olabilir o firmalar ama bir o kadarda meslekte yetişmiş onlarca diğer üniversite mezunlarıyla dolu kısaca mühendisin parası tecrübesi piyasasıdır
Heryer mühendis mezunu heryer ıssız kaynıyor haksizmiyim
haksızsın
Bence değil heryer ıssız kayniyor
Adama sor bakayim bölüme niye gelmiş gelen adamlar bu ve bunun gibi binlercesiyle dolu niye geldin ya işte 300 bin barajını geçtim ne okuyacağımı bilmiyorum bunu yazdım bu kafayla geldiysen zaten boşa geldin sen mühendis değilsin gittiğin ünidede tam mühendislik eğitimi vermeyecekler çünkü verirse mezun veremez bunu o üniversitede biliyor gelen adam öyle hoyrat hoyrat okuyor ama istiyerek gelmemiş ama istiyerek bölüme gelen adam her türlü bir yerlere oynuyor
Aynen barajı geçince yazmıştım hemsirleikte tutuyordu keşke hemşirelik yazaydim ama iş işten geçti size sorum elden bir şey gelmez değil mi yapacak bir şey yok polis zabıta felan olabiliyormuş ona çok sevindim ama
yav ponçiklik yapma ! işini yap sen mühendizsin sakin ol polislikte görüldüğü gibi bir meslek değil girenin Allah belasını versin dediği yer
Tamam peki ben bir şey duydum dogrumu sizce
Diyorlar ki
Hangi üniversiteden mezun olursan ol ama
Sağlam bir diploma ortalaması ve ingilizce ile giremeyecegin yer yok dogrumu sizce bu
Neden cevap vermiyorsunuz
Bir şey yazmadın ki cevap vereyim sana dedim burayı meşgul etmeyelim diye
Dedim ya
Tamam peki ben bir şey duydum dogrumu sizce
Diyorlar ki
Hangi üniversiteden mezun olursan ol ama
Sağlam bir diploma ortalaması ve ingilizce ile giremeyecegin yer yok dogrumu sizce bu
Bunu yazdim
Mesajın gelmedi bana o vakit yabancı dil artık şart merak etme öğrenirsin akademik not ortalamasına bakmıyorlar diplomaya bakarlar sadece isme o da yeni mezunsan ha yok ise tecrübeye bakarlar kısmi olarak doğru yani
Tamam çok teşekkür ederim birde normal memurun kpss deki taban puanlarını nasıl öğrenirim kaç ile atandigini
Normal memur derken 50 tane memur var kalorifer peteği yakan memur bile var ben bilemem onu
Karaman'dan bir kız sevmiştim Konya aşkı işte 4 sene sürmüştü aldattı sende ilginç ama Karaman'dan mezunsun...
Peki o zaman ben universtede çok çalışmıştım ortalamam 3.51 ortalama önemli deilse uzuldum bak buna
Büyük etken öyle bir üni için
Tamam ortalama böyle bir üni için önemli ise sevindim o zaman ismi neydi ki
Uffff Havva Nur
Havva Nur can?
Sadece Havva Nur yurtseven
Ben ismimi soyismimi soylemistim
Neee
Ne ne anlamadim
Şaşırma anlamında kullandım nee demek isterken ay çok ilginç bir gece oldu
Aşkı kenera birakalim benim durumumu konuşalım lütfen
Ahahaha tamam konusuyoruz işte devam et lütfen
Benim universtem gibi bir yer için hatta genelinde de ortalama önemli dedik o halde deilmi
Hiç bir şeyin yoksa iyi üni çıkışlı değilsen o sana büyük etken bak kendini çok kasıyorsun şurada çekeceğin 2-3 sene sıkıntı niye tedirginsin ki
Ne alaka 2 3 sene onu bir türlü anlamadım ya
Şöylr işe girersen tecrübe ediniceksin ve mesleği tanıyıp bir yerde olucaksın dedim
Peki doktor mu daha çok kazanir mühendis mi pratisyen hekimler yeni baslamis 40 bin zamsız alıyorlar uzman hekimleri 65 bin alıyor sence?
Ahahaha net bir şey diyemem ama 27 bin dolar alan mühendisler var öyle diyim senin kaliten belirler o fiyati
Sen alabilirmisin mesela Hacettepe kezunu olarak
Neden bir engel mi var alırım tabii
Hayır sen ne kadar alıyorsun Hacettepe mezunu olarak şu an onu soruyorum
Bu ay 47 bin lira aldım stajyer olarak tabii mekanik bakımada gidiyorum kısaca keyfimin kahyasına göre
Kaç yıl tecrübelisin peki
Çıraklıktan geliyorum 6 yıldır diyelim o vakit
Anladım maşallah o zaman size
Polislerde iyi 18 19 alıyorlar bence tabi
22 alıyorlar kim takar polisi hayata vasfı olmayan aldığı eğitimi bilmeyen kendi içinde leş bir teşkilat içerisindeki yapılanma ayrı rezalet amiri memuruna tecavüz eder diğeri onun apoletlerini söker diğeri mobing yapar
Dedim ya ıssız kalicama polis olmak en hayırlısı ordanda rütbeli polisliğe oynarım veyahut TSK subayida olur dış kaynaktan
Lisans mezunu olduğun için komiser yardımcısı olursun işte bir kaç yılda terfi dış kaynaktan subay alımı uzun bir süre olmayacak ayriyeten kız olduğun için şartlar daha ağır olucak ordu mensubu olman
Hayır her sene var dış kaynaktan subay alımı TSK ya
Doğrudur vardır
Tamam oczaman çok teşekkür ederim çok saol Allah razı olsun ☺️
Havva Nur... Allah yolunu açık etsin seninle sohbet etmek benim için onurdu
Estağfurullah ben kimim ki senin gibi birine onur vereceğim asıl seninle konuşmak benim için bı serefti☺️😃
Beni utandırıyorsun ve evet seninle konuşmak benim için onurdu bu anı ölümsüzleştirdiğin için teşekkür ederim sarsılmaz iraden karşısında saygıyla eğiliyorum
Hayır ya alakası yok Cidden benimle sen denk değiliz:(
O nereden çıktı ya nerden varsın bu kanıya
Deiliz işte
Okul mu başarı mı bunlar bir şey değil ziraa eğitim sistemi böyle müfredatı ezberle gir evet haklısın bazen ne istediğimizi bilemiyor olabiliriz ama şu da bir gerçek yaratılış gereği herkes eşittir ve nem şuna inanıyorum erkek güvenilir olmak için önce güvenmeyi öğrenmeli 🙏
Güvenilirlik ten değil baksana bana ben ıssız kalicam diye soru açıyorum sen işinde yukselmek için konuşuyorsun aramızda farklar var kim kendisi okumuş olunca yanına bir paçavra ister ki bilmem anlatabildimmk
Elbette hayır yükselme öyle değil bunlar ileride bir ailem olursa beni tercih ederken pişman olmaması için sana gelicek olursak sen koskoca lisans mezunu bir elektrik elektronik mezunusun asla olduğun yerde duramazsın ben inanıyorum sana hak ettiğin mevkiler unvanlar senin olucaktır 🙏
Umarım kalbine göre bir eşin olur ben dediğim gibi polis olabildigimizi zabıta olabildigimizi bilmiyordum çok saol öğrendiğim çok iyi oldu bunu ☺️
Hayat umarım isteğin gibi şekillenir Hava Nur ve unutma senin yerin mesleğin seni tanımak bir onurdu umarım tekrar bir diyalog olur ben yumuşa geçeyim çok minnettarım
Teşekkür edeirm saol 🤗🤗🤗🤗🤗
Mesela ben şu an mezun oldum o kadar bana mesleğini yap diyorsunda nerden bulacağım beni yanına alacak biri
Tai aselsan gibi firmalar sürekli dönemsel alımlar yapar konyada aselsan var mesela ilk başta küçük kurumsal bir işletme veya firmaya bir oradan tecrübe edin gerçekten bir yerden başla devamı gelicek
Ankara da olsan bir kaç firma var aslında
Direkt alirlarmi ki beni konyadakiler
Sahibini tanıyorum ehehehe ibrahim koyuncu eşi hülya koyuncu oturup sohbet bile etmiştim zamanında bir kız için birde kızları var duha koyuncu koçta işletme okuyor bursuz bilemedim alırlar mı
Bak işte iş bile bulamıyoruz gördün mü ornek olarak söylemiştim çöp bu ee muh
Tanıyorum sahiplerinin demek istedim Konya asal sanın merak etme oradaki mühendisler zaten Konya teknik Selçuk gibi üni çıkışlılar haksızlık etme kendine
Konya teknik ve selcukta okusaydim her şey farklı mi olurdu ki
Bak hayata ne düşünürsen o gelir başına ne ekersen onu biçersin pozitif düşünürsen pozitif şeyler olur ne demek istediğimi anladın mı yapıcı ol lütfen biraz
Umarım beni mabbem babam okumuş değil umarım bende subay polis zabıta vs olursam kendi çocuğum udaha iyi unilerde doktor yapicam mühendisten bu saatten sonra benim için bitmistir
Olabilir tatlım bazılarımızın seçme hakkı yok umarım eşin olacak insan seni hak ediyordur ama daima pozitif düşün hadi yumuşa geçelim
Hadi yumuşa geçelim ne demek anlamadım ama
Yani hadi uyuyalım demek istemiştim ben yumuşa diyorum ona 🥳
Tamam uyu bakalım sen ben sabaha kadar uyanığım🤗☺️
Çok naifsin teşekkür ederim istek atarsan ara ara konuşmak istersen lütfen gel olur mu
Dedim ya ama benimle sen denk deiliz ya of
Ama ben senin insan olduğunu biliyorum önemi olanda bu uyumun hesabı olmaz ve sende uyu olur mu yazık kendini bedenini yorma
Yok tamam öyle ama kimse yanında kendisie eş değer olmayan birini istemez bunlar gerçekler kusura bakma
Olayı farklı yorumladın ama peki ne diyim madem kararın bu yönde peki peki 🥺
Yok üzülme hayat bu karşına doğru biri çıkar merak etme ben yokum sadece benimde çocukluk hayalim doktor olmaktı olamadım simdide asker olmak istiyorum özellikle subay hele ki bu yüzden olurum inşallah dua et bana benim ne sigaram var ne alkolum bu arada hiçte sevgilin olmadı yapmadım hiç sevgili erkekler çok istediler hep teklif ettiler ama kabul etmedim umarım sana da temiz biri denk gelir
Bu arada subay alımlar jandarma için açılıyor tsk için iç kaynaktan alım var dış kaynaktan 2-3 yılda bir oluyor jandarmay takip et jandarmada tsk değil iç işlerine bağlı bilgin olsun olur mu
Hayirrr ki teşekkür her sene alım yapıyor jandarma istemem ben TSK istiyorum oda her sene alım yapıyor istersen bakabilirsin taban puanlar diye her senenin var
Tatlım alıyorda ben senin için diyorum onunda yerine göre kpss şartı var kadın için Mayıs ayında 30 bin kişi alınacaktı keşke başvursaydın
Bakalım bu kpss ye giricem yapacağım sen bana bırak her şeyin üstesinden gelirim ben
Köşeme çekildim ve gözlemci olarak seni izliyorum :)
Ne alaka ki
Iibf falan da okusan olur
O ne
Iktisat isletme vs
Çöp o bölümler
90 alamasan da atanabilirsin
Bu sekilde belkide atanamayacaksin
Polis zabıta felan olabiliyormuş arkadaş dedi onu ogrenmeye calisiyorum
Polis olmaya tamam diyosun iibf ye cop mu diyosun
İşletme olucam polis olup rütbeli yaparım kendimi daha iyi
Komik
Ne muhendis oldun o zMan git calis ozelde
Sanane mühendis olmamdan işletme çöp boş bir bölüm milyonlarla kapatıyor git bak bakalım mühendise durum boylemi
Ne farkeder polis olacaksan
Aciktan isletme okusanda polis olurdun
Bolumunun hakkini ver de ona gore calis ya da ozele gooo
Sen ne okudum ki
Iibf okudum cop dedigin yerden disisleri bakanligina girdim norvecte yasiyorum su an
Ben kötüyüm mezun olmak için oldum işletme coptur o zaman benim bölümünden mezun olanlara git bak bakalım nerelerdeler Şu an
Neredesin
Beni demedim başkalarına bak dedim
Otur calis kpss ne
Çalışıyorum ama polis zabıta felan olabiliyormuş çok sevindim yoksa ıssız kapicaktim oh dedim ya