Güncellemeler
+1 yıl
Şöyle bişey gördüm kafamı karıştırdı? " DGS şartını sağlayan adaylar örgün olarak sadece hukuk lisans programına kayıt yaptırabilirler. Diğer bölümler içinse açık ya da uzaktan eğitim fakültelerini tercih edebilirler. Bölümü tercihlerini de DGS puan türlerine göre karar verebilirler. "
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Hayır, örgün ve açık öğretim var.
Şunu gördüm ve kafamı karıştırdı? " DGS şartını sağlayan adaylar örgün olarak sadece hukuk lisans programına kayıt yaptırabilirler. Diğer bölümler içinse açık ya da uzaktan eğitim fakültelerini tercih edebilirler. Bölümü tercihlerini de DGS puan türlerine göre karar verebilirler. "
Uzaktan ve açıköğretim tercihleri de var demek istiyor yani. Hukukta sadece örgün olduğu için onu öyle belirtmiş
Cümle çok yanlış anlaşılıyor, benim anladığım örgün öğretim olarak sadece hukuk, diğer bölümler açık ya da uzaktan diye.
Evet, biraz hatalı olmuş. Cümlenin ait olduğu süteye bakınca anladım ben de ama bölümlere bakarsanız örgünlerin de olduğu görürsünüz. Dgs’nin öyle bir şartı yok yani
DGS konusunda bilgilisin galiba, bir kaç sorum daha olacak. DGS ile geçiş yaptığımda 1. sınıftan mı başlayacağım? Gelecek YKS tayfa ile?
Daha önce DGS sınavına girdiniz mi peki?
Okula göre değişir. Daha çok tercih ettiğin okulla ders programının uyuşması önemli. Ne kadar çok ders uyuşursa o kadar ders saydırıp erkenden mezun olursun.
Geçen sene çalışmadan girdim ama bu sene hazırlanıp giriyorum. Bakalım, umarım emeklerimin karşılığını aldığım bir sınav olur.
Valla ben de heycanlıyım, kazanmam şart. Sen de mi Adalet mezunusun?
2021 de girmek istediğim bölümün sıralaması 100 binden 2022 senesinde 50 bine çekmiş bu sene de çeker mi?
Hayır Çocuk Gelişimi ama Okul Öncesine geçiş yapmak istiyorum
O konuda bir bilgim yok maalesef
Puan bir şey ifade etmiyor ama anlamadığım 50 matematik sorusundan 0 net yapıp Türkçeden 35 soru ile çok rahat şekilde geçen senenin tavan puanı ile bölüme giren kişinin puanı geliyor? ve bölüm YKS ile benim hayatta giremeyeceğim bir şekilde olan bir bölüm.
Matematikte 1 net zorunluluğu var, yerleşmesi imkânsız
0 da çekmezsin tabii de puan hesaplarken sadece 35 türkçe neti ile puanı yakalayabiliyorsun, ona şaşırdım sadece.
Dgs mantık gerektirir ama şöyle de bir şey var alım çok düşük. Senin gibi o bölüme tercih yapan çok kişi olacak ve sıralaması en yüksek olan kişiyi yerleştirecekler. Ona göre düşünüp çalışmak lazım
Bu sene başvuru sayısı hakkında bir bilgin var mı?
Bilgim yok ama ben direkt sorulara ve en zirveye odaklanıyorum. Bu da motivasyon veriyor zaten.
Umarım dilediğin gibi olur. Kazanırsan buraya uğra haberini ver :) Teşekkür ettim, iyi geceler.
Son bir şey, soruların katsayısı aynı mı?
Derse göre değişiyor diye biliyorum
Rica ederim, sana da başarılar