Mezun senemde dershaneye gideyim mi?

Arkadaşlar ben bu sene ilk kez yks'ye girdim. Hiç çalışmadım denebilir bu sene açıktaydım pek de faydalı olmadı benim için açığa geçmek, dershane de istemedim ama bu sene mezun senemi iyi değerlendirmek istiyorum. Senelerdir tek hedefim pilotaj, 5k falan yapmam gerekiyor ortalama. (bahçeşehir, özyeğin veya eskişehir istiyorum) Bu sene bu sıralamaya yakın değilim ama seneye yapacağıma inancım tam çünkü çalışacağım kesinlikle. Yapamazsın diyen ve kendi şimdiye kadar bir halt becerememiş troller lütfen cevaplamasın, yapan bir sürü kişi var hem çevremde hem de internette görüyorum. Neyse işte, şimdi bu konuyla ilgil iki sorum var birincisi sizce seneye dershaneye gideyim mi?(diğer sorum sayfamda, buraya yazacaktım sığmadı) Bu sene dershaneye gitmedim sebebi de niyeyse üstüme dershaneye gidince yük binecekmiş gibi hissediyorum. Yani her sabah kalkıp okula gider gibi gideceğim gitmezsem de ailem biz boşuna mı para verdik diyecekler, haklılar da. Bu sene deneme kulübüne yazıldım ve sadece denemelere gidecektim ama onda bile hepsine gitmedim ailemle bu konuda azıcık sorun yaşadık. Seneye giderim diye düşünüyorum ama emin değilim. Kendim çalışınca daha çok verim alan bir insanım aslında ben okulda falan bir şey anlamıyorum çok, bu sene matematikten özel ders de aldım onda bile bazen hocayı kaçırıyorum birebir olmasına rağmen. Ama kendim çalışırken, kendi tempomda giderken daha iyi anlıyorum bir şeyleri. Tek sorunum düzen oturtamamam. Yani 2 gün çok verimli çalıştım süper motivasyonum yerinde falan diyelim, sonra çat gidiyor asla düzenli olamıyorum. Dershaneyi önümüzdeki sene için düşünme sebebim de sadece bu. E madem sen okulda anlamıyorsun tempoyu yakalayamıyorsun sen böyle nasıl üniversiteye gideceksin falan demeyin onlar sonra düşünülecek şeyler ve size sorduğum kısım bu değil. Size sorduğum şey sizce bu halde dershaneye gideyim mi yoksa gitmeyeyim mi?

Mezun senemde dershaneye gideyim mi?