arkadaslar kardesim 12. sinifa gecti ve meslek lisesinde okuyor. kendisi hukuk okumak istiyor o yuzden de aciga gecip universiteye hazirlanmak istiyor. eger aciga gecerse direkt 12. siniftan baslayip mezun olabilir mi bilgisi olan yardımcı olabilir mi lutfen.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tabikide geçebilir hem daha rahat ders çalışır
Ben son sınıfta açığa geçtim üniversiteye hazırlandım çok çok da güzel oldu hatta ikinci dönem gitmeden krediden dolayı mezun oldum
Şimdi de sağlık memuruyum 🙏🏻 yani örgün okumanın cok bir önemi yok
kardesim de gecmeyi cok istiyor fakat babam cok kati aciga gecersen 9. siniftan baslarsin diyiyor.. kardesim de bu yuzden korkup duruyor ben de endişeleniyorum 3 yilinin bosa gitmesini istemem aciga gecmek icin neler yaptiniz, nasil calistiniz acaba
Aa öyle şey olur mu 9 dan neden başlasın zaten gelmiş son sınıfa kadar kredisi fazlası ile yeterlidir hatta son sınıfın ikinci döneminde mezun olur
Ben açıktan geçtim sağlık okudum kursa da gitmedim evden çalıştım atandım memur oldum 🙂 internet gelişti biliyorsunuz kursa gitmeden de evden programınızı ayarlayarak çalışabiliyorsunuz benim çalışma metodum telefonu sattım bilgisayarı söktüm televizyonu da hiç açmadım sınava kadar yani KPSS hayatla bağımı kestim
Düzenli programımı oluşturup haftalık kaç konu bitireceğimi kaç video izleyeceğimi ne kadar soru çözeceğimi ayarladım bu şekilde 🙏🏻 kardeşiniz rahat olsun şimdi şöyle son sınıfa kadar geldiyse zaten tabanı vardır ki rahat rahat açığa geçince ister kursa giderek ister evden çalışarak hukuğu kazanabilir ama örnek veriyorum tabanı olmadan geçerse ki zaten son sınıfa kadar gelmiş bi arkadaşın her derste tabanı olmalı
ay bilmiyorum babama laf anlatamiyorum yarın bir gun resmi kuruma giderse acik ögretimi ile bir sey yapamaz diye duruyor kiz zaten hukuk istiyor neden bu kadar baski yapiyorlar anlamiyorum.. temeli de yok kardesimin okula gitmek yerine dershaneden devam etmek istiyor..
Yok arkadaşım öyle şey olur mu 😀
Şey mi diyecekler sen avukatsın ama açık lise mezunusun senden olmaz falan mı diyecekler önemli olan ne arkadaşım?
Açık lise mezunu oldu hukuk kazandı oradan da mezun oldu örnek veriyorum İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi mezunu eee? KPSS ye girerken açık lise mezunu olmasına mı bakıyorlar hukuk fakültesi mezunu olmasına mı? Hakettiği istediği puanı aldı diyelim atanırken açık lise diploması ile mi tercih veriyor yoksa hukuk diplaması ile mi? Rahat olsun açığa geçsin rahat rahat vakti de olur çalışmaya kendine de vakit ayırır korkmasın araştırsın baban gitsin sorsun okula hocalarına
ben de anlattim o kadar anlamamak için buyuk çaba sarf ediyor, kendi arkadasina soracakmis insallah bu sene kazanip giderde rahatlar ya aile baskisi cekilmiyor.. kizin okulda hic arkadasi da yok o yuzden de gitmek istememesini de anliyorum keske karismasalar da rahatlasak..
Anlayışlı aile olunca sıkıntı yokta kendi burnu dikine giden baskıcı aile olunca maalesef öyle olmuyor
Rabbim yardımcısı olsun inşAllah mesleğini hakettiği şekilde alır bakalım
Sen üniversite okuyorsan yanına al kardeşini sen okula gidersin oda evde çalışır rahat rahat
Veya sende okuyorsan nasip olurda mesleğini alırsan kardeşini yanına alırsın başka türlü buradan zor gözüküyor 🙂
maalesef ailem cok cahil.. bazi sebeplerden okumuyorum suanda seneye sinava hazirlanacagim hukuk istiyorum ben de hayırlısı ile insallah direkt kazanirim da giderim kardesimi de alirim daha rahat ederiz
Seneye hazırlan evet teknoloji gelişti yaparsın merak etme o kadar güzel kaynaklar var ki yeter ki düzgün düzenli programlı çalış alt yapın varsa her türlü kazanırsın kursa gitmeden Allah’ımın izni ile Türkiye derecesi yaptım kendine güven Rabbim de zihin açıklığı versin inşAllah sende kardeşinde hukuk kazanır yolunuzdan gidersiniz bakalım 🙏🏻