Bu sene pek çalışamadım açıktan bir bölüme yerleşip tekrar sınava hazırlanıp kazanmayı planlıyorum. Eğer tekrar sınava girip kazanırsam örgün seçersem açık öğretim kaydınmı sildirme gerekiyor mu
Güncellemeler
+1 yıl
...
Açık öğretimden bir bölüme yerleşirsen obp düşüyor mu?
Merhaba, Açık öğretimden bir bölüme yerleştiğinizde, o bölümdeki eğitimi alırken öğrenim puanınız (OBP) etkilenmez. Açık öğretimde kazandığınız derslerin notları, OBP'nizi belirlemeye devam eder. Bu nedenle, açık öğretimden bir bölüme geçtiğinizde OBP'nizde bir düşüş olmaz.
Ancak, tekrar sınava girip örgün eğitimde bir bölüme yerleştiğinizde açık öğretim kaydınızı silmeniz gerekebilir. Bu durum üniversiteler arasında ve üniversitelerin politikalarına bağlı olarak değişebilir. Yeni bir örgün programda eğitim almak istediğinizde, genellikle açık öğretim kaydınızı iptal etmek veya dondurmak için üniversitenizin ilgili birimine başvurmanız gerekecektir.
Bu nedenle, tekrar sınava girip örgün bir bölüme yerleşmeyi düşünüyorsanız, üniversitenizin öğrenci işleri veya kayıt birimine başvurarak açık öğretim kaydınızı nasıl sildireceğinizi ve örgün program için nasıl başvuru yapmanız gerektiğini öğrenmeniz önemlidir. Her üniversitenin politikaları farklı olabilir, bu yüzden doğru bilgileri üniversitenizden almanız önemlidir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba,
Açık öğretimden bir bölüme yerleştiğinizde, o bölümdeki eğitimi alırken öğrenim puanınız (OBP) etkilenmez. Açık öğretimde kazandığınız derslerin notları, OBP'nizi belirlemeye devam eder. Bu nedenle, açık öğretimden bir bölüme geçtiğinizde OBP'nizde bir düşüş olmaz.
Ancak, tekrar sınava girip örgün eğitimde bir bölüme yerleştiğinizde açık öğretim kaydınızı silmeniz gerekebilir. Bu durum üniversiteler arasında ve üniversitelerin politikalarına bağlı olarak değişebilir. Yeni bir örgün programda eğitim almak istediğinizde, genellikle açık öğretim kaydınızı iptal etmek veya dondurmak için üniversitenizin ilgili birimine başvurmanız gerekecektir.
Bu nedenle, tekrar sınava girip örgün bir bölüme yerleşmeyi düşünüyorsanız, üniversitenizin öğrenci işleri veya kayıt birimine başvurarak açık öğretim kaydınızı nasıl sildireceğinizi ve örgün program için nasıl başvuru yapmanız gerektiğini öğrenmeniz önemlidir. Her üniversitenin politikaları farklı olabilir, bu yüzden doğru bilgileri üniversitenizden almanız önemlidir.
Bilgim yok
torpil şart
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!