Hukuk hissediyorum ama sayısalım da iyi, ruhen hukuka daha yakın görüyorum kendimi, ne yapmalıyım?

Kafam Gerçekten Karışık

Şu an sayısaldan lise okuyorum sayısalım gerçekten iyi muhtemel bi (20-65 bin gelir gibi) ama içimde bir yerlerde adil olmaya fazla kaptırıyorum kendimi ve adaleti sağlayabilmek galiba mühendislikten daha çok hoşuma gidebilir gibi de düşünüyorum. Kitaplarla aram iyi tarihde yapabiliyorum (çalıştığım müddetçe ki daha fazla çaba istiyor bazen) hislerime güvenip sayısal sıralamamı bir kenara itsem Hukukta gerçekten başarılı olabilir miyim (sonuçta bu işi yürekten istiyor olacağım) ?

Ek olarakta tabirim kaba kalacak ama ağzım laf da yapıyor

Bide tabi daha az yanlış karar verebilmek adına da soruyorum (ezber staj vs haricinde) bize gösterilen ama aslında doğru olmayan hukukla ilgili seylerden de bahsedebilir misiniz? Mesela kendi bürosunu açan bi kisi haftanın 5-7 değilde 4 gününde çalışma imkanı var mı ya da maddiyat açısından süründürecek bir meslek değildir diye düşünüyorum.

Son olarakta okuduğum üzere 4-5 üniversite hariç Hukuk Fakültelerinin eğitimini yetersiz buluyorlar (haklı olabilirler gibi geldi) bu konuda aksi ve net bi fikriniz varsa belirtip beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden okuyan, yardımcı olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim

Hukuk hissediyorum ama sayısalım da iyi, ruhen hukuka daha yakın görüyorum kendimi, ne yapmalıyım?