Para karşılığında bazı eğitimcilerin senede 750 saat ders verdiklerini duyuyorum bu da günde 2 saat ders işlendiği anlamına geliyor, peki bu iki saat süreçte hoca 2 saat boyunca dolu dolu eğitim mi veriyor yoksa hocanın öğrencilere not aldırmasıyla bu süre bu kadar mı uzuyor?
Çünkü ben sanaldan verilen eğitimlere baktığım zaman hocaların bir defada (bir video) anlattığı videolar sadece 5-10 dakikalık bir süreç. Bu normal mi?
Mesela bir uygulamada ise bütün eğitimcilerin ortalama verdiği eğitim süresi 50 saat kadar, buna anlam veremedim hem ücretli hem de sadece 50 saat gibi bir sürede bütün konuları anlatmaları normal mi? Sizce satın alınmalı mı yoksa you tubede de bunun için verilen donanımlı siteler var mi acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler)
Çünkü ben sanaldan verilen eğitimlere baktığım zaman hocaların bir defada (bir video) anlattığı videolar sadece 5-10 dakikalık bir süreç. Bu normal mi?
Mesela bir uygulamada ise bütün eğitimcilerin ortalama verdiği eğitim süresi 50 saat kadar, buna anlam veremedim hem ücretli hem de sadece 50 saat gibi bir sürede bütün konuları anlatmaları normal mi? Sizce satın alınmalı mı yoksa you tubede de bunun için verilen donanımlı siteler var mi acaba?
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
ben de günde 2 saatten haftada 3 gün gidiyorum, tabii ki bu özel (birebir) eğitim, normalde de 2 saat oluyor ama yine yere bağlı olarak gruptaki insan sayısı değişebilir.
size bir kitap verilir seviye seviye okuldaki gibi, biri çalışma biri etkinlik, ondan ilerlersiniz kitap sizi nereye getirdiyse orayı işlersiniz
brn açıkçası bir öğretmenle gitmeyi seviyorum bu enstrüman olur dil olur ama youtubedan da öğrenilir elbet özer kiraz iyi anlatır bazen anlamadığım konu olunca ondan dinlerim
Peki bu 2 saat içinde hocanın anlattığı sadece söylem olarak vakit harcadığı süre sizce 30 dakika var midir?
Çünkü burada öğrencilerin soru sormalari veya öğrenciye yazı yazdirmasi da dahil oluyor benim burada öğrenmeye çalıştığım bir dersinizde sadece öğretmenin kandisinin konuşarak farklı konulardaki harcadığı anlatım süresi.
Sadece kendisinin anlattığını çıkarırsak çok az süre olduğunu düşünüyorum ben çünkü, sizce ne kadar bu süre?
Yani bu hocadan hocaya değişir. ben çok konuşkan birisi değilim ama hocam sürekli bir şeyler sorar, konuşur, anlatır ingilizce olarak. ama hoca konuşkan olmasa da etkinlikler soru sormaya yönelik, mesela çoğunlukla bir metin okuduktan sonra onu size sorar kitapta, illa konuşulur. siz bir kelimenin anlamını, kullanımını sorarsınız. onun dışında biz nadir de olsa tabu oynuyoruz, yeni grammer öğrenince birbirimize o grammer kullanarak sorular soruyoruz vs vs
Aslında benimki 2 saat olmuyor da 1 bucuk oluyor arasız bir şekilde
bizde yazı yazma vs yok, ilk başta heves ettim 1 defterim vardı onu da sadece grammerleri yazmak, oradan tekrar etmek için kullandım. genelde zaten hoca tahtada anlatır grammer ben fotoğrafını çekerim evde yazarım, hiç yazmak istemezseniz telefonunuzda klasör oluşturursunuz oradan bakarsınız
Ama yazmanın artısı çok büyük diye biliyorum tüm hocalar da bunu söylüyor zaten yazmadan olmuyor diye, siz şu an ders görmeden önce hangi seviyedeydiniz şu an hangi seviyedesiniz acaba?
Ha yazmak öyle yazmak. e tabi yazarsın öğrendiğin kelimelerle paragraf yazarsın mesela ben öyle yapıyorum yni ama yazmak çok bana göre değil ben kelime ezberlemeyi ve konuşmayı seviyorum daha çok.
ben şu an b1deyim ders görmeden önce neredeyse hiç İngilizcem yoktu yani lisede soru cümlesi bile kuramıyordum
Peki kelime ezberlemeyi nasıl yapıyorsunuz? Yani sonuçta kelime haznenizin olması gerekiyor cümle kurmak için, bazıları küçük kartlara kelimeyi yazıp evin köşelerine yapıştırmayı öneriyor çünkü
Evin köşesine yapıştırmak değil de ben kare şeklinde kağıtları ikiye katılıyorum, hani şu iş yerlerinde masanın üstünde hep durur ya küçük kare şeklinde, onun gbi kağıtlar işte ben a4ten kesiyorum. onu 2 ye katlayıp dışına kelimeyi iç kısmına anlamlarını yazıyorum, biraz uğraştırıcı ama o şekilde 1 ünite deki kelimeleri topluyorum hepsi bir kutuda duruyor bende. etrafa yapıştırmak çok saçma ya odayı mı gezeceksin öyle dünya kadar kelime var.
Onun dışında geçerim bilgisayarın başına cambridge açarım oraya kelimeyi yazarım okunuşunu da ezberlerim dinleye dinleye, a1 ve a2de çok iyi geliştşm bu şekilde, sonradan dersler falan biraz aksattım ama başka türlü okunuş nasıl öğrenilir bilmiyorum