İzmir’de 842 ilkokul, ortaokul ve liseye imam, müezzin ve vaizler 'manevi danışman' olarak atandı.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İzmir’de 842 ilkokul, ortaokul ve liseye imam, müezzin ve vaizler 'manevi danışman' olarak atandı.
Allah o çocukların yardımcısı olsun. İmam hatipte 18 çocuğun tecavüze uğramasına göz yuman imamı unutmadık. Kuran kursunda kızlı erkekli 7 çocuğa cinsel istismarda bulunan imamıda unutmadık. Ensar vakfı skandalını ya da 11 çocuğa tecavüz eden imamıda. Karamanda 45 erkek öğrenciye tecavüz ve daha niceleri. Allah bunları bildiği gibi yapsın. Halada okullarımıza çocukların içine girmelerini destekleyenler var. Niye destekliyorsunuz ya amacınız ne sizin. Masumlar üzerinden mi prim yapmaya çalışıyorsunuz. Her şeyin fazlası fazladır. El kadar çocuklar utanıyor onların yerine, konuşamıyorlar bile. Dünya sıralamasında ilk üçe girdik. O masumların günahını alan imamlar namaz kılıpta mı ödeyecek ya da kadir gecesinde sabaha kadar dua ederek mi? Kimse kendini kandırmasın. O masumların vebali hepimizin boynunda.
Bu dünyada toplumlar üçe ayrılır.
1 - toplumun % 90 nini oluşturur, sürü psikolojisi ile yaşar. Sormaz sorgulamak.
2- % 5 lik bir kesimdir.90 lik kesimi ayakta uyutup lüks ve şatafat içinde yaşar.
3. kesim ise uyanık ve aydınlık bir zihne sahiptir.% 90 olan kesimi uyandırmaya çalışır ve ömrü mücadele ile geçer. Biz o 3. Gruptayiz ama 90 lik kesim halinden memnun...
👍👍👍
@MadamBovarry 🌷🌷
İzmir halkı bunu asla kabul etmez, o çoğu imam dedikleri kişilerin ne mal olduğu belli eğer imamlar danışman olursa çocuk tacizleri daha çok artar bundan eminim. Psikolog varken imam ne alaka diyorum gerçekten bu ülkeden iflah olmaz resmen Arabica olduk.
Faydalı olmaz çünkü bizim imamların çoğu lise mezunu ve ne yazık ki kendini geliştirmeyen ve dinin hoşgörü kısmından uzak sadece yargılayan insanlar oluyor. Sadece din iman değil birbirimize saygı, çevre ve doğa bilinci ve karşılıklı yardımlaşmayı da öğretecek bir eğitim sistemi lazım
Cevap
24Cevap
Hayır faydası olmaz.. ayrıca bunun yerine bir doktora psikiyatrist atamak varken bunu çok saçma buldum herkes inançlı değildir belki de? ayrıca her zaman söylüyoruz zaten devlet işleri ile din işleri ayrı olmalıdır diye.
Ahlakı aşılayana kadar kişiliği, eğitimi kültürü ön plana çıkarsalar halbuki kişilikli bir insanın maneviyatı da olur nerde nasıl davranacağını da bilir. Çok saçma buldum. Siyaset yetmiyordu şimdi de eğitime dini kattılar. Atatürk nerde bunlar nerde kaldı..
Valla ben onu bunu bilmem her gün kötü şeyler oluyor bunlar bizi onlardan soğutmuyor ama dinden soğumaya çok müsaitiz öyle görünüyor çünkü başka şeyler oldu diye o işlerden faaliyetlerden davranışlardan vazgeçmek yok hoca böyle yapmış oooo tamam sikş sokuşa devam dinden soğuduk diyoz hepimiz, yanlış bu bennnnce!
Faydalı olsa neye yarar? Anlayan, öğrenmek isteyen mi var? Bu millete ne yapsan boş. Bir kişinin yaptığını diğer herkese yükleyen adama altın tepside su getirsen zehirli der yere atar. Boşuna uğraşıyorlar. Fazladan edilen bir kelimeyi bile hak etmiyor bu toplum ~ ℳ
gereksiz bir davranış sadece imam ve diğerleri ek maaş alacaklar özellikle İzmir bu konuda pek prim vermeyecektir
Okullara psikolog ve psikiyatrist şart, asla faydası olmaz
Dinin ne zaman devlete yardımı dokundu ki şimdi işe yarasın, saçmalık.
korona gibi seylerin cikmasi durumunda dinsiz çin deki gibi silahla oldurulmuyosun musluman bi ulkede yasadiginda
Bence çok saçma 😂 bir gün seyahat ederken yanımıza imam oturdu uçakta 😂 adam namaz kılmıyormuş sjdjjs şimdi bu adam napabilir 😂 adam akıllo birilerini koysunlar imamlar din adamı değil pfff
Beş parmağın beşi bir mi? Neden biri hata yapınca hepsini bir sayıyorsunuz ki?
Sataşmak için demedim yanlış anlaşılmak istemiyorum ama bakış açınız yargılayıcı ve hoş değil
@püskevit_aşkına kesinlikle haklısın. Ama ben seçtikleri imamlarında iyi olduğunu sanmıyorum. Hadi diyelim ki iyiler bilgililer vs bu kadar insan tepki gösterirken halk kinlenmişken neden sadece “imam” güruhundan seçiliyor bu manevi danışmanlar. Benim anlam veremediğim şey bu
Valla işte orası imamlardan değil de dini kullananlardan dolayı öyle oluyor
Bakalım her şey denendi zaten imamlar da yapsın danışmanlığı belki iyi sonuç alınır
İmam dediğin 40 yaş ve üzeri olacak. Alttakiler ancak imam adayı falan gibi ünvanlar verilmeli... Bakıyorum çol çocuk. Tartışsan boş boş konuşur işte.
Bence çok iyi olmuş, dini baştakilerden değil de işinin ehli kişilerden öğrenenler manevi açıdan çok gelişir
Hayırlı olsun 🥰
Çok güzel uygulama. Mantıklı. İnançlı olmayan zaten gitmez. İnançlı olan da hem cahil kalmaz hem de inancını korur.
Manevi konulara bile danismanlik getirdiler yani..
evrensel, laik, bilimsel, özgürlükçü ve yenilikçi eğitim diyoruz.
Çocukların ve gençlerin maneviyata ihtiyaçları var iyi olmuş
İlahiyat çıkışlılar mutlu, pdrcilerin gözü yaşlı. Gerek var mıydı bence yoktu.
Alakası yok. İlahiyat mezunuyum. Din kültürü öğretmeniyim. İmamlıkta yaptım. Daha çok zarar verecekler bence. Ben ise tam tersi okulda zaten manevi danışman gibiyim daha çok. Daha çok PDR ci gibi. Neden böyle dedin dersen iki kafa yapısını da çok iyi biliyorum. Olumlu anlamda çok değiştim. Süreç bana çok şey öğretti.
Rehber öğretmenler işe yaramıyor mu da imam görevlendiriliyor?
Ruban sınıfı mı yaratıyorlar? Oldu olacak günah da çıkaralım
Benim liseyi okuduğum zaman lisemize imam danışman olarak gelseydi muhtemelen mesleğinden istifa ederdi. Bazı okullarda hala aynı kültür devam ediyordur diye düşünüyorum.
Bence hastanelerede atansinlar hem hastalara şifa dağıtırlar hemde yolun sonu görünen hastaların günah çıkarmasına yardım ederler ayrıca meclisede şart her kanundan önce imamdan icazet alınmalı, her vekile bi imam.
Çoğunluk halkın müslüman olduğu bir ülkede yaşıyoruz nedir bu karşıtlık anlayamıyorum bence güzel bir uygulama olmuş
Müslüman olmayanların da manevi değeri olur. Rezilliktir bence. İmam ne anlar maneviyattan.
Şimdi bu konuda konuşurdum da başımı belaya sokmaya değmez
Çok kişinin ilgi alanı olabileceğine inanmiyorum
Sanmıyorum. Saçma olmuş bence. Bir işe yaramaz hele İzmir’de.
Pdrciler de camilere atansın
Ateistlerin sayısı artacak 😄
evet faydalı olabilir
İmam mı? Cidden çenemi yormaya değmez.
Saçma sapan işler.
Allah hidayet versin ama zor
Duymadım çok komik olmuş
manevi danışman.🤔heee..
Ne alaka nas Felak mi okuyacak iyice saçmaladılar
Olabilirler de olmayabilirler de
ilk defa duydum amaç nedir?
Evet haklısınız çoğu şeyde. insanlar Dini yanlış anlıyorlar ama bu dinin suçu değil dini bu şekilde kullanan ve yanlış anlayanlarin suçu
Şakami bu ya
Olmaz
Olur neden olmasın
Hayırr
Ne alaka
Ne alaka ya
Bu şaka olmalı
Aklıma günah çıkaran papazlar geldi
ülke sapık imamlarla dolu
Rezalet 0
Olurlar yani
Ataturkculugu u