Baba evinden koca evine hiç çalışmadan geçiyorlar orada yine istedikleri hayatı yaşıyorlar
3 ay
Çalışmak zorunda kalmayan kadınları görünce asgari ücretle çalışmak zorunda olduğum için bunalıma girmem normal mi?

Çalışmak zorunda kalmayan kadınlarda bir asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışıyorlar. Hayatlarında tatile bile gidemeyen tanıdıklarım var, boş ver takma kafaya. En azından ekonomik özgürlüğün var, böyle düşün.
Burada çok büyük bir olayı kaçırıyorsun. Senin ekonomik bağımsızlığın var. Bir şeyi almak istediğinde veya bir harekete geçmek istediğinde, hadi be ordan deme gücün var. Ama ayrılırsak ben nasıl yaşarım, hayatımı nasıl idame ettiririm düşüncen yok. Bence en iyisini yapıyorsun, kolunda bir altın bileziğin var ve onların bir sürü altın bileziğinden daha değerli
Diyorsun ki ben çalışırsam istediğimi yaparım onu bırakır diğerine geçerim o olmadı müdüre o olmadı patrona özel dosya götürürüm aileye ne gerek var hayatımı yaşarım ama ozaman bir gün başını vuracak taş bulamazsan paranın hiç bir bok olmadığını görürsün
@Bluesky5 kimsenin birseyi kaçırdığı yok anlayışsız insanlara be anlatsan boş bir gün hadi be ordan zamanla bileziği degerlendirim bazıları konuşurken insanı enayi yerine koymaaları varya işte onların da zamanı var başkaları gibi i saçların kuyusunu kızmıyorum vicdanen rahatım
@hidayetardahan bu yazdıklarımdan bunu anlaman çok saçma. Ben ondan ona geçersin diye bir şey mi dedim? Her çalışan insanı patronu ile ilişkisi olan olarak mı görüyorsun? Burada bahsettiğim şey, yarın bir gün bir olay olduğunda (geçimsizlik, şiddet gibi gibi), ekonomik bağımsızlığı olmadığı için dizini kırıp kocasının yanında yaşamaya devam etme durumu. Eğer ekonomik özgürlüğün varsa kendi hayatını kurabilirsin, birisine bağımlık kalmazsın ve hayatını zehir etmezsin. Demiyorum ki ekonomik bağımsızlığın varsa sürekli eş değiştirirsin. Sen para kazanabilen her insanı sadakatsiz olarak görüyorsan bu senin sorunun.
Ben 52 yaşındayım 14 yaşında çalışma hayatına başladım bunca yılda hiç görmedim öyle kadını çalışma hayatında öyle ya da böyle pisliğe batmayan kadın yoktur çok net söylüyorum
Ha hepsi isteyerek YAPAR DEMİYORUM ama yapar
Bu işin şahsımla bir alakası yok kusura bakma ben gördüğüm gerçekleri yazıyorum
Cevap
7Cevap
Ama hep birilerine bağımlı kalıyorlar, gün gelip peri masalları bittiğinde napıcam diye düşünüyorlar bi de böyle düşün
Akıllı kadının hiç bir zaman bitmez o masalı
Bitmese de sekteye uğrar, ekonomik özgürlük önemli
Özgürlük dediginiz nedir mesela patronun müdürün şefin agız kokusunu çekmek mi
Tam tersine çalışmayan kadın sizden daha özgür ekonomik olarak
Sizede iyi günler hayatınız hep istediğiniz gibi olsun inşallah
O asgari ücret sorunsalı cinsiyet ayırmadan ciddi problem. Açlık sınırinin altına bir miktar. Allah herkese kolaylık saglasin
Ya bir gün o asalaklık bitince ve tek başına kalınca, iş yok meslek yok ekonomik özgürlük yok!!!
Evt benimki meselaa :) Ama sen hayatta kalmak için mücadele içindesin. Daha asilce.
Bunalıma girme, kendinle gurur duy. Çalışmak, üretmek, kendi paranı kazanıp kimseye ihtiyaç duymamak kadar güzeli yok inan. Hayatının hangi döneminde yalnız kalırsan kal kendi kendine yetebilirsin.
Evet bunalıma sokacaklar insanı. Ama boş ver sen o kadınlardan daha güçlüsün.
Akıllı kadın öyle yapar zaten evinin kraliçesi olmak varken alemin kölesi niye olsun
hayat herkese eşit davranmıyor
Hâline şükret ya benim gibi işsiz olsaydın
e yani normal
Evet haklısın sen ne is yapıyorsunuz
En İyi Cevap