Üniversiteye bizzat gidilmeli mi açıktan okusak cok bir sey kaybeder miyim?
3 ay
Üniversiteyi açıktan okusam çok bir şey kaybeder miyim?

Üniversiteye bizzat gidilmeli mi açıktan okusak cok bir sey kaybeder miyim?
Okuyacağın bölüme bağlı. Teknik bölümlerin açığı yok. Eğer sözel bölüm okuyacaksan açık daha mantıklı. Hem çalışıp tecrübe kazanırsın hem de eğitimine devam edersin. Ayrıca ekonomik açıdan da çok zorlanmazsın çalıştığın için. Sınavlar zaten haftasonu oluyor.
Sozel bölümden tavsiyen ne olur
Ne okumak istediğinle işgili. İş bulabileceğin ya da sana faydası olan bölümler olmalı bence. Ben açıktan işletme bitirdim, sosyolojiyi bıraktım. Adalet ya da spor bilimleri okumak istiyorum ama bakalım hayırlısı. 😊
Yaa yas kaç
32 yaşındayım.
Hmm anladım hakkimizda hayırlısı jeje
Amin ecmain. 🤚
Açıktan farklı 2 bölüm oku. Öğrenebilirsen de dil öğren bunun yanında çalışadabilirsin. Şu an cidden özellikle şehir dısında okumak aşırı masraflı birde malum ne olacağı belli olmuyor bi deprem vurdu online döndü. Git gel her şey masraf. Okuycam diyosan da ya bulunduğun şehirde oku ya da çok uzak şehirler yazma sonra millet vize tatilinde evine giderken sen uçak pahalı diye otobüste uzun yol diye gerçi otobüste artk pahalı evine gidemezsin.
Cook haklısın ya dua et benim icin az kaldi 💕
Teşekkür ederim 💕
Açıktan okumak daha zor. Ortam vs boş ver ama zorluk olarak bence açıktan zor çünkü videolarla ders dinlemek, ev ortamında çalışmak, sorulan sorular vs zor. Üniversitede hocaların ne soracağını az çok tahmin edebiliyorsun sınav tiplerini anlayabiliyorsun, önemli yerleri söylüyorlar. Ama açıkta böyle bir şans yok. Kaynakları düzgün olmuyor. Bazı üniversitelerin sınav soruları varmış ama o da sana bir şey katmaz bence.
Cok haklısın teşekkür ederim
Ben ikisini de deneyimlediğim için bu şekilde yorumladım. Her ne kadar ders dinleyen biri olmasam da örgün her türlü daha avantajlı. Rica ederim :)
Cinsiyetin ne bu arada hangi bölümü okuyosn bi de
Benim meslek çok örgün yerel yönetimler açıktan işletme okudum örgün de olduğu halde. Online satış yapıyordum faydası dokunur diye. Sağlık meslekten mezunum aynı zamanda ebelik ve şu an diş hekimi asistanıyım 🤣
Vay efsanesin ya
Açıktan okursan üniversiteye gittiğinin fsrkına varmazsın ki sadece belirli bir alanda ders çalışıp sınava girmiş ve başarılı olduysa diploma vermiş demeklerdir. Üniversite baştan aşağı sosyal olarak deneyimlenmesi gerekiyor
Cevap
32Cevap
Örgün okuması daha kolay ve güzel , git o duyguyu yaşa ortamı gör. Benim ikinci üniversite açıktan ve daha zor cidden. Yoksa örgün le açıktan eğitimin diplomasi falan da denk sayılıyor artık eskisi gibi değil.
sosyal aktiviteyi çevreyi kaybedersin
eğer bölümde kariyerde başarılı olamazsan çok şey kaybedersin
açıktan uzaktan daha iyi çünkü gidip kalacağın yerde harcama yapacaksın
ama önemli olan seçeceğin bölümde kariyerinde başarılı olmakla birlikte
çıktıktan sonra kamuda özelde iş bulabilir miyim başı değil sonu düşün
Universitenin o havasından ve ortamından uzak kalırsın. Eğer ailenle yaşıyorsan tek yaşamanın ve hayatın o zorluklarıyla savaşmayı ogrenemezsin. Onun dışında pek bişi kaybetmezsin
İmkan varsa gitmeni öneririm sadece eğitim değil sosyal bir çevrede kazanırsın hemde yüzyüze eğitimde daha iyi iş imkanı yaratabilirsin kendine
Fırsatın varken, işsizler ordusuna katılmak istemiyorsan en güzelini okumaya gayret et. Ekonomik özgürlüğünü kazanırsan, kimseye muhtaç olmadan konforlu bir hayat sürersin.
üniversiteyi açıktan okumakla hiç okumamak aynı şey aslında
çünkü üniversite dediğin sadece ders değildir
Cook hakli yorum bencede
Yanlış bir düşünce, eğitim eğitimdir, hiç okumamış ile AÖF okuyanı aynı kefeye koyamazsın. Bu arada AÖF okumak daha zor
@Dikenli_incir üniversite sadece eğitim değildir çok daha fazlasıdır öğretmenlerin arkadaşların hepsi sana ayrı bir vizyon katar birçok değişik düşünceye sahip insanla tanışırsın daha önce hayaline gelmeyen hobiler edinebilirsin
eğitim açısından konuşacak olursak da herşeyi kitap okuyarak benimseyemezsin birilerinin sana anlatması , anlamadığın yerleri sorabilmen gerekir açıköğretimde mühendislik ve tıp gibi bölümler bu yüzden yok zaten
Söylediklerinde kısmen haklı olduğun yanlar var ama bu AÖF okuyan herkesin vizyonsuz olduğu anlamına gelmiyor. AÖF olurken bir yandan kitaplarla, kurslarla ya da bir işte çalışarak kişisel gelişim mümkün. Ha sosyal ortam , hocadan canlı ders almak vs. O konuda örgün avantajlı. Benim kızdığım nokta AÖF okumayı değersiz görmeniz. Örgün okuyanlarda muhteşem şekilde vizyon sahibi olup çıkmıyorlar üniversiteden yani. Çoğu şey insanda bitiyor bence bu hayatta daha çok
@Dikenli_incir tabi ki kişiden kişiye göre imkanları nasıl değerlendirdiğine göre değişir
vizyon hakkında yazdıklarım biraz yanlış anlaşılmaya müsait olmuş haklısın
örgün öğretime gelip geldiği gibi mezun olan da var , ama imkan çok fazla ben 8 sene okudum üniversitenin içinden geçtim resmen bütün imkanlardan faydalandım hepsi önüne serilmiş oluyor çünkü
Kaybetmezsin ikisi aynı şey sadece tek fark masraf
Yurt veya ev kirası vs ödemek yerine olduğun yerde çalışarak sadece sınav tarihinde sınava giriyorsun daha kolay aslında
Üniversite yerine daha faydalı şeyler yapabilirsin.
Efesaneee
Bence o üniversite ortamını yaşamak farklı bir tecrübe katar
Gideyim yanii
Çok çalışkan biri degilsen ya da büyük bi hedefin yoksa açıktan oku mantıklı
Buyuj hedefim yok ama okumak lazim şimdikiler okumayana mal gözüyle bakiyor
Ee sen ne okuyorsun ya da mezun mu oldun çalışıyor msn
Hangi bölüm
Okudugun bölüme bağlı ama tabiki örgün olmak bir tik daha iyi
çilesiz bir hayat istiyorsun
ama öyle bir dünya yok
kaybedersin
normal üniversitenin bile bir özelliği yok
Yaşın düşükse içeriden oku ama iyi bir bölüm... ama devirde artık okumak boş para kazanman lazım işe gir dışarıdan oku... ammaaann hatta hiç okuma işe gir çalış para kazan
Ben yüzyüze okuduğum halde memnun değilim o yüzden yüzyüzeokuman lazım bölüm iyi olması lazım sjsjsjsj sade erkek oldumu sarmıyor
Bölümün ne
Elektrik enerji
Hmm umarim iyi bi yer tutar
Seninmi
Evet 😂😂
4 mü 2 mi
2 senelik
Benimde iki
Simdi kimi uni var hayattan bezdirir kimi uni var gitmeye can atarsin
Arkadaş ortam eğlence bunlarıda görmeni öneririm git bence eğitim olarakta açıköğretim hiç iş imkanı yok öğrününde yok ama açıktan sıfır
Sen hangi bölüm okudun
Eğer imkanın varsa açıktan okuma açık eğitim çok zor oluo bende dışardan bitirdim ama şu an meslek sahibiyim çok şükür 😌🙏
Ya ne okudunuz ve nasil meslek sahibi oldunuz
Türkçe öğretmenliği okudum sorular biraz uğraştırıo
Çok kafa patlatmak lazım
şu an 1. Sınıf öğretmeni olarak atandım
Atanman büyük sans tebrikler
Teşekkürler 😌🤗
Baska önerebileceğin 2 senelik onu acik meslek var mi
memur olmak istiyorsan, kpss de başarısız olursun sonrasında.
Hayır tabikide üniversite okumak şu an çok masraflı özellikle şehir dışında olacaksa
En İyi Cevap