Evet, İngilizce kelime kartları kullanarak İngilizce konuşabilirsiniz. Kelime kartları, kelime dağarcığınızı genişletmek, kelime anlamlarını öğrenmek ve kelime kullanımını pratik etmek için etkili bir araç olabilir. İngilizce kelime kartları, İngilizce kelimenin bir tarafında yazılı olduğu ve diğer tarafında ise kelimenin anlamının veya kullanımının bulunduğu kartlardır. Bu kartları kullanarak kelime dağarcığınızı geliştirebilir, kelime telaffuzunu öğrenebilir ve doğru kullanım için pratik yapabilirsiniz.
Kelime kartlarını kullanırken, kartların bir tarafında İngilizce kelimeyi görüp diğer tarafında anlamını hatırlamaya çalışabilirsiniz. Ayrıca, kelimeyi cümle içinde kullanarak pratik yapabilir veya kartların sadece anlamını değil, kelimenin telaffuzunu da öğrenmek için sesli olarak okuyabilirsiniz. Bunu düzenli bir şekilde yaparak kelime dağarcığınızı genişletebilir ve İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
Ancak, İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmek için sadece kelime kartlarına dayanmak yeterli olmayabilir. Gerçek bir İngilizce konuşma pratiği yapmak, gerçek insanlarla iletişim kurmak ve dinleme becerilerinizi geliştirmek de önemlidir. Yani, kelime kartları sadece bir yardımcı araç olarak kullanılmalı ve gerçek hayatta İngilizce konuşma fırsatlarına da açık olmalısınız.
sana çok net söylüyorum eğer gerçekten normal bir seviyede basit cümlelerle günlük hayatını yurtdışında bile idame ettirebilecek bir ingilizceye sahip olmak istiyorsan kitapları kartları kursları bırak ve koşup bilgisayarını aç. How i met your mother, friends, gilmore girls vs vs gibi yapımları izlersen hem keyifli vakit geçirirsin hem de öğrenirsin. Ben keyif amaçlı izlerim dersen bir kere bitir diziyi sonrasında ingilizce bir kere daha bitir ama dersen ki amacım öğrenmek o zaman dizinin her bölümünü (himym friends daha uygun çünkü gilmore girlsün bir bölümü 50dk civarı) önce türkçe sonra ingilizce altyazılı izle. Magazinle vs ilgileniyorsan veya sevdiğin bir ünlü varsa yabancı hayran sayfalarını takip edip captionla. Twitterdan olsun kik'ten olsun snapten olsun speeky di sanırım ondan olsun ücretsiz şekilde ingilizce geliştirmek isteyen arkadaşlarını bul ve onlarla konuş. Çeviriden başlarda destek alacaksın elbet ama zamala düzelecek. Ben bu şekilde geliştirdim ve bugün beni amerikaya fırlatsanız akşama kadar gezer bin tane arkadaş edinir başıma tek bir dert bile açmam o derece. Ama akademik dil istiyorsan kurs şart. British Time English Time vs full yalan. İyice araştır yabancı hocaların olduğu güvenilir bir kurs bul ve yazıl.
Hayır İng konuşnak istiyorsan kalıp cümleleri ezberleyerek başlamalısın ve konuşacağın kimse yoksa yazma üzerine öğrendiğin kelime ve yapılarla cümleler sonra paragraflar yazmalısın birde çalışma metinlerini ben olsam nasıl yazardım şeklinde kurgulayabilirsin
Kelime dağarcığın gelişir bu da iyi bir şey ama konuşabilmek için gramer öğrenmek gerekir. Ve bolca pratik yapmalısın. Öğrendiğin kelimeleri bolca tekrarlamadıktan sonra unutursun. Bol bol alt yazılı dizi izle yabancı müzik bunların katkıları inanılmaz.
İngilizce B2 seviyesini bitirmiş biri olarak konuşuyorum, tabii ki konuşabilirsin (grammer leri bildiğin sürece) ama akıcılık açısından çok çok pratik yapman lazım ki konuşman iyileşsin, kulak tırmalamasın. Grammerlerin en azından yarısını ezberledikten; kelime açısından yeterli düzeye geldikten sonra konuşma akıcılığı için kendine 2 ay gibi bir mühlet vermelisin. Ayrıca listening (dinleme) de çok çok önemlidir ve eğer bu işi evde yapacaksan sayısız film izlemelisin; ingilizce şarkı dinlerken sözlerini anlamaya çalışmalısın. Filmler kesinlikle ingilizce alt yazı ingilizce seslendirme olmalı..
Cümle kurma kurallarını bilirsen günlük basit cümleler kurmaya başlarsın. Atıyorum hangi durumda was were -ing have has had ve fiilin 1. 2. ve 3. hallerini bilmen gerekir. Kelime bilmek ingilizce konuşmaya yetmeyeceği gibi bilmeden de konuşamazsın. Cümle kurma kurallarını ve kalıplarını da bilmen gerekiyor. Bir araba düşün motoru olsa da olmasa da benzine ihtiyacı var çalışması için.
Öğrenemezsin, Konuşamazsın Kardeşim git Duolingo Kur Telefonuna kelimeler anlamlı olmaz kartlarla ve Sen kart kullanarak Duo kullanırsanda Ünite 1’de kalırsın söyleyeyim.