Gittim ama şımarıklığımın önüne geçmek için sadece korkuttular hiç bir şey yapmadılar. Yok hayatın kararacak yok sınıfta kalacaksın yok artık meslek sahibi olamayacaksın falan diye. Hiç bir şey de olmadı.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Her yaramaz öğrenci hayatında bir kerede olsa bunu yaşamıştır.
Dayakta yedim çok, küçükken tam bela bir tiptim. Şiddet şiddeti getiriyordu tabii. Herkes yaşamamıştır bence ama. Çok çalışkan inekler de vardı şımarıklar 1-2 tane oluyordu mesela.
Yaşım 26, benim küçüklüğümde dayak vardı meşruydu da bu öğretmenlerin öğrencilerini eğitme, yetiştirme şekliydi. Merdivenden de yuvarlandım, cetvelle parmak uçlarımı da vurdu neler neler. Tamam şımarıktım, yaramaz çocuğun tekiydim ama öğretmenlerin dövme hakkı yoktu. Çok dayak yedim psikolojimde bozuktu derslerim falan hep birdi sadece kavga etmek ve futbol oynamak için okula gittim. Şiddet şiddeti getiriyordu sürekli birilerini ya döverdim ya da dayak yerdim. Ben öğretmenlerin dayak attığı son nesildim benden sonra da sistem değişti polar ve tek tip kıyafete geçildi, mavi önlük kaldırıldı ee dayakta bitti.
Çok disiplinlik oldum ama benim durumlar biraz farklı. Benim çevrem biraz geniş olduğundan (Kürt ailelerde öyledir genellikle) gerek arkadaşlarım gerek de hocalarım bana lise, üniversite zamanlarında saygı duyardı bir mevzu olduğunda hocalar uyarir geçerdi diğerlerine tutanak tutarken. Yani saygı önemlidir. Mesela tüm okulun önünde biri ile tartışsam herkes gormedik bilmiyoruz derdi. Disipline gitsem de müdür ve mudur yardımcıları ile arami iyi tuttuğum bir sıkıntılarında aile buyuklerimden yardım etmelerini isteyip bazı sorunlarını çözdugumden bana hiç bir şey demez sadece uyarırlardı. Tartistigim kişi ile de sonra kardeşim bu bize yakışmaz gel barışalım düşmanlığa kine ne gerek var diyip helallik ister bilmeden sinirli iken yaptım derdim aynı cevap karşıdan da gelirdi barisirdik
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biraz torpilliymişsin biraz ama onun dışında ciddende sağlam adammışsın. Herkes, tartıştıgı kavga ettiği biriyle insanca konuşmaz hele ki helallik isteyip barışmaya kalmaz.
Eyvallah sağol ben biraz erken olgunlaştım çevreden dolayı. İyi de oldu açıkçası şu an çok sağlam dostlarım arkadaşlarım var başımız agrimiyor Allah'a şükür
Üslup çok önemli sen eğer tartıştığın insanın üstüne daha çok gidersen aynı muameleyi sende görürsun o da çevresine seni öyle biri diye tanıtır. Eğer doğru ve kibar bir üslupla hellalik ister hata yaptım dersen karşı taraf seni affeder kendisi de mahcubiyet hisseder bir daha da aranızda kötü bir mevzu olmaz
Yani yas pek önemli değil yetişme tarzina bağlı ailesi nasıl ogretti ise anne babası nasil bireyler ise evlatları da uc aşağı bes yukarı aynı kisilikte oluyor onun önüne gecilemez çünkü her iki taraf da kendini haklı görür hata yapmak insanın doğasında vardır önemli olan affetmektir o da erdem gerektirir
evet bir kere lisede gitmiştim din kültürü hocası benim ateist olduğumu bilmeden ateistler şöyle pis böyle kaka demeye başlayınca dayanamayıp S... lan! demem ile doğru disipline yollandım
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Daha lisedeyken nasıl ateist oldun orası merak konusu
ben lisede ateist olmadım ki :D 6. sınıfta sorgulamaya zorla aile tarafından kur'an kursuna gidip huzur dinini öğrenirken öğreten insan benzeri yaratıkların vicdansızca tokat ve tekme atarak disiplin sağlamaya çalıştığını görünce bu işte tezatlık var dedim sonra 4-5 defa türkçe kuranı bitirip elmalı tefsirinden akıl, mantık ve bilimle kıyasladım ve fetva hattına sorarak ilerledim ve sonuç olarak ateist oldum
Bi Arkadaştı Bana Küfür Etti Bende Ona Kafa Attım Galiba Burnu Kırıldı. Sonra Hoca Geldi Aldı İkimizi Diyorum Ki Küfür Etti “Hayır Ona Vurma Hakkın Yok” Dedi. Dedim Sana Küfür Etse Napardın Cevap Yok. Sonra Dedi Ki Seni “Okuldan Atarım” Bende “Onun Bana Küfür Ettiği Halde Mi” Dedim “Evet” Dedi. Bende “Atmazsan İpnesin” Demiştim😁 Sanırım Nefsi Müdafadan Yırttık 😂
Sırayı görsen yazılardan çiziklerden isimlerden delik deşik birde. Sadece üzerinde maket bıçağıyla kağıt kestim bastırarak o da sıraya işledi. Yazdığım yeri arasalar bulamazlar sıranın üzerinde. Ama çizerken görüp çizdi bu sırayı dedi diye disiplinlik oldum öyle bir saçmalık öyle bir şerefszlik😅
Karşı sınıfla kavga çıkmıştı 😄 ben de koyun psikolojisiyleydi sanırım tam hatırlamıyorum ufaktan katılmıştım ama kimseyle boğuştuğumu da hatırlamıyorum sanırım diğerleri yüzünden tüm sınıf girmişti 😃