Yurt dışına dil kursu için ne kadar süre gitmeli?

Merhaba arkadaşlar, 22 yaşında üniversite mezunuyum. Alanımdan iş bulamadım. B1 seviyesinde ingilizceye sahibim. Türkiyede sertifika için A2 ve B1 ingilizce kursuna gittim. A2-B1 arası ingilizce konuşabiliyorum, konuşma problemi yaşamıyorum. A1 almanca ve A2 almanca kurslarına başlayacağım. Yurtdışında dil kursuna gitmeyi düşünüyorum. Teyzemler isviçrede yaşıyor ondan kurs için yardım almayı düşünüyorum. Sizce ne kadar süre kursa gitmeliyim ki faydasını görebileyim. Ayrıca sizce yurtdışında dil kursuna gitmek mantıklı mı bana faydası olur mu? Ayrıca bildiğiniz üzere yurtdışında iş bulmak ve oturum izni almak kolay değil ama yine de Hasta bakıcı olarak isviçreye gitmeyi düşünüyorum ama sağlık meslek çıkışlı değilim üniversiteyi de sağlık üzerine okumadım. Herhangi bir kurs alarak hasta bakıcı şartlarını karşılayabilir miyim? Farklı bir işte olabilir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Pasaport süreci ne kadar sürer şimdiden başvuru yapmalı mıyım? Ve pasaport vs işlemler için ne kadar bütçe ayırmam gerekiyor paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Yurt dışına dil kursu için ne kadar süre gitmeli?