odtü fizige girmek istiyorum ama herkes zor diyor
hayatını cürütme diyolar katılan katılmayan bilgisi olan?
hayatını cürütme diyolar katılan katılmayan bilgisi olan?
arkadaşım hazırlığında şu anda , bizim lise hocamız odtü fizik mezunuydu kendi yazılı sorularını çözemezdi
arkadasın kaç binle girdi ya da puanla- hocanız iyimi
70.000'di herhalde , daha hazırlıkda
hazırlık bile can yakıyor :)
hocamız berbattı :D
peki arkadasının fizigi iyimiydide girdi yoksa odtü olsun yeter mi dedi. bide advanced olayı var onlada ilgili bilgin var mı?
odtü olsun diye girmiştir , advanced olayı hakkında bilgim yok
peki rica etsem sorabilirmisin eger varsa 40bin 30bin üstü insanlar varsa onlarada okadar zormuymus cünkü 10bin olup giden bile var
Benim bir hocam ordan mezun adam kafadan kontak. Okuma bence. Ki bir de odtüyü kazancan mı bakalımm?
odtü fizik benim icin '15bine giremezsem' planı 20 30 arası olursam diye. puanı düsük baya. ama kotü bir bölüm oldugundan degil az tercih edildigi icin
Fizik okuyarak komple hayatını bitirme, yol yakınken vazgeç. O puanlara daha iyi bölümler yazarsın
522ylede giren var oraya bilkentte de var öyle insanlar, bogazici 412 taban 36 kisi koc 8 kisi 470 en düsügü giriyo.
alanında iyi olduktan sonra her meslekte para kazanırsın. ama güzel bir noktaya degindin.
Cevap
1Cevap
fizik zaten başlı başına zor değilmi? hangi ünv ye girersen gir sülalen ağlayacak zaten=)
ben fiziği seviyorum yapıyorumda
hayır bitirecen de noolacak
lise ögretmeni olup para basabilirsin
ünide prof. olursun
bilim adamı kapısı var
mühendis calıstıran nerdeyse her yerde calısabilirsin
encok tercih edileni ilk ücü tabi ama uzmanlastıgın alana göre daha bir cok yolu var
tabi hastanede fabrikada vs de calısabilirsin ama fizik okucaksan üni de staja baslayıp yükselmek en mantıklı gibi geliyo
onun yerine başka bir üniversitede mühendislik okusan daha iyi değil mi?
düsünmüyo degilim. degerlendiriyorum yıldız teknik den asagısı pek tercih etmem ama
lise de fkb öğretmeni olmak zor ataması çok az ayrıca para falanda basmıyolar üniversitede devam etmek mantıklı mühendis çalıştıran neredeyse her yerde çalışmam mümkün değil mühendisim ordan biliyorum akademisyen olmak için de o kadar zor bir bölüme gitmek de tercih meselesidir tabi
bende lise4 ögrencisiyim inan bana ordan mezun olan bütün hocalar cok iyi kazanıyo, simdi gidiyim daha kolay bir bölümden oluyum dicem ama sevmedigim bir bölümdense zor olması daha iyi degilmi?
is seceneklerinede sitesinden kabaca ama baya secenek var gibi.
https://w ww. metu. edu. tr/tr/basvurular/fizik
ben genel olarak fizigi seviyorum ders konularının dısındada ama fizik baslı basına zor dendi diye söyledim yapıyorum yani no prob
yani lise müfredatıyla üniversitede karşılaşacağın şey farklı şeyler. çalışma alanı yok demedim fakat pratikte az, tabiki istediğin bölümü okumak daha mantıklı. bu söylediklerimide yanlış anlama kardeşim fizik okuma demiyorum istediğin şeyin ne olduğundan emin olup olmadığını sorgulatmaya çalışıyorum sana ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar