Birden belirlenemez belki ama birçok ilimle hemhal oldukça ilgilenirken hangisine daha yatkın olduğunuzu veya size daha keyifli geldiğini idrak edebilirsiniz.
Şahsi olarak bir değerlendirme yapmam gerekirse; aslında ben ilk zamanlarda sevemediğim bir dili, yabancı bir arkadaş edinerek öğrenmiş ve öğrendikçe aslında çok daha keyifli olduğunu keşfetmiştim. Yani bazen başlangıçta zor olduğu tezahür olunan ilimde zamanla keyifli bir hal alabiliyor. Başlangıçlar hep zordur. Ben bu dersi yapamıyorum diyerek tüm alanlara küsmekte fayda vermez. Şu an yüksek lisans için hazırlanıyorum. Bunu seçerkende, yaparken sıkılmayacağım ve bana gelecekte katkıları olabilecek bir bölüm seçme eğiliminde oldum. Danışman hocalarımın yardımı ile çalışmalarıma devamlılık sağlıyorum.
ne kadar güzel ama sizin gibi bana yardımcı olacak hiç kimse yok yani bu konuda , ben severek yapıp da bıkmayacağım bir iş ve bölüm istiyorum ama maalesef Türkiye şartları buna müsait değil
Benim hayat mottom şu: güzel düşün güzel olsun. Yani evet belki gerçekten şartlar zorlayıcıdır ama bizim için fırsat barındıran bi seçenek illa ki var. Dedim ya, başlangıçlar hep zordur. Önemli olan azim ve kararlılıkla hedefiniz için çalışmalarınızı sürdürebilmeniz. Tabi bunun öncesinde sevdiğiniz alanı tespit edip sonrasında size gelecek vaad edip etmeyeceğini araştırmanız gerekiyor.
Evet ben de size katılıyorum ve şöyle düşünüyorum hangi bölüm olursa olsun severek yapıyorsak ve büyük bir azimle kararlılıkla hırsla o bölümde kendimizi geliştiyorsak gerçekten istediğimiz başarı ve kapılar açılabilir. Doğru muyum?
Evet, öyle. Düşüncelerini fiile dökme yeteneği çok etkili oluyor ama farkındalık önemli. Yani akşama kadar boş durup hayatta zaten tutunacak dal yok demek yerine, fırsatları kollayan ve mücadele için kolları sıvayan bireyler olmak kendi yararımıza.
Ben her insanın bir yeteneği olduğuna inanıyprum hatta inanmayı geçtim ZATEN ÖYLE ama işte bunu bulmak keşfetmek çok zor EĞER BULURSAN ZATEN tamamdır gerisi gelir