arkadaşlar green card kazandım ama subaylık sınavına gireceğim sizce subaylık mı? green card mı?
ve neden Abd de yaşayan varsa görüşlerini merak ediyorum.
arkadaşlar green card kazandım ama subaylık sınavına gireceğim sizce subaylık mı? green card mı?
ve neden Abd de yaşayan varsa görüşlerini merak ediyorum.
Herkes Greencard diyecek de bak burada yaşayan bir abin olarak al sana altın gibi tavsiye.
Eğer birikmiş 20 bin doların , hemen paraya çevirebileceğin bir mesleğin , orta düzeyde de dilin yoksa bence gelme.
Niye dersen şu an ki Amerika eski Amerika değil. Biden döneminde iş olanakları azaldı. Ayrıca eskiden dilin olmasa da paran olmasa da buradaki Türkler birbirine yardım ediyordu. Artık etmiyorlar. Hatta yardım etmedikleri gibi buraya başka Türklerin de gelmesini istemiyorlar. Burası da artık Almanya gibi oldu. Buraya önceden gelmiş türkler yeni gelen Türklerden nefret ediyor. Ya da onları sömürülecek, enayi köle gibi görüyorlar. normalde saati 40-45 dolar olan işe Ayda 2 bin dolar teklif eden utanmaz reziller var. Eğer cebinde parayla gelirsen de iş iznin gelene kadar delivery yapacaksın. Motor alsan ve onla da ayda en fazla 3-4 bin falan kazanırsın bunun 500 ü zaten hesap kiralarsın ona gider. 1000 odaya verirsin 500 de masrafın 2 bin gitti. Sigara falan içiyorsan 500 de öyle gitti. Yani ayda 1000 dolar köşeye koyarsan öp de başına koy. Bakma sen öyle YouTuberlara hepsi yalan dolan o tırcılar da çok sallıyor.
Ben namaz kılan insanım orada nasıl kılacağım çalıştığım yerde kılabilecekmiyim? İzin vericekler mi? Bilmiyorum
Yaş 27 subaylık için ise son şansım...
Sizce peki
ben zaten kimseye karışmam ama dediğin gibiyse eskisi gibi abd değilse biraz geriçekindim
Bak tekrar diyorum mesleğin varsa dilin varsa gel hemen adapte olursun. Bizim bir arkadaş var bayan kuaförü yıllarca turizmde çalışmış Bodrum da İngilizcesi de süper geldiğinin 4. Günü iş buldu.2. Hafta ev tuttu, 1 ay sonra araba, 6 ay sonra da ev aldı. Şimdi böyleysen hızlı ilerlersin. Ama meslek yok dil bariyerini aşamamışsın o zaman sürünürsün ki öyle sürünen de çok var. Hehh o sürünenler mecbur önceden Türklerin yanında çalışıyordu. Artık Türkler onları çalıştırmıyor ya da köle gibi 3 kuruşa çalıştırıyor.
Benim dilim var ama bide çalıştım Flo da çalıştım mesleğim yok işte orada ne yapabilirim bilmiyorum
Peki zor mu orada yapmak? Ben genellikle satış danışmanı kasiyerlik mağaza müdür yardımcılığı yaptım
Bu İnternet te TIR şöförleri var can harmanşah gibi tırcılığı anlatıyorlar öve öve acaba doğruluk payı var mı?
Yokk çok sallıyorlar😃
100 bin garanti ediyorum diyor ama bu 100 bin gross yani brüt. Net olarak vergiden sonra eline kalan para 70 bin dolardır ki zaten ABD de kişi başına düşen yıllık milli gelir rakamı 76 bin dolar. Ayrıca yaptığı da çok büyük çakallık. Türk insanına video çekiyor. Ama videoda gross maaş söylüyor. Bu adam daha önce hiç Türkiye’de yaşamamış olsa anlarım bilmiyor derim ancak bu adam oraya daha yeni gitmiş sayılır yani Türkiye’de biri sana maaş sorduğu zaman net maaş söylenir. Kimse brüt maaş söylemez. Bunu bildiği halde ilgi çekmek için fiyatı yüksek söyleyip çakallık yapıyor
Bende onun hayalini kurdum da oda yalan çıktı kime güveneceğiz 😃😃😃
Kendine güveneceksin kardeşim. Bak ben burada çok hikaye duydum dayıma güvendim beni 1 hafta sonra sokağa attı amcama güvendim üstüme şirket açıp beni borç batağına soktu vs vs hikayeleri. burada akraba makraba da yalan. Hatta bir tanesi öz kardeşi bile tanımamış. Yani YouTuberlara kalsa her şey burada güllük gülistanlıklık. Dolarları sokaktan topluyorsun 😅 öyle anlatıyorlar. Bak yine diyorum dilin mesleğin varsa biraz girişken pratiksen koştururum ben diyorsan burada güzel para yaparsın. Ama bunlar yoksa dil öğrenene meslek öğrene kadar çok sıkıntı çekersin. Ben ilk geldim sokakta yattım Şubat ayı. Bir evsiz geldi beni uyandırdı bi kalktım her yerim kas katı olmuş. Az daha donarak ölecektim. Neler neler ne hikayeler
Bide ballandıra ballandıra anlatıyorlar ona şaşırıyorum 😃😃
İngilizcem iyi seviyede olsa ama mesleğim yok satış danışmanı olabilirmiyim olabilirsem hangi işlerde olabilirim
Elbette meslek özellikle zanaat denilen el emeği isteyen işler ; terzilik, fırıncılık, pastacılık, kuaförlük , ustalık isteyen işler örneğin kaporta boya ya da motor ustalığı gibi ya da elektrikçilik. Şimdi bu tip kişiler daha kolay iş buluyor ama satış danışmanlığı zannetmiyorum Zaten bi yerde sıcak satış yapabilmen için çalışma izninin olması lazım.
Ben subaylığı kazanırsam gitmicem o zaman öyle karar verdim gidip gezerim ama soğudum siz gerçekten dürüst anlattınız YouTubelwr gibi değil
Peki çok sağolub
Cevap
4Cevap
Green Card hiç düşünme bile
Gidebilecek imkanin varsa Amerikaya git
Hayatini insan gibi kaliteli yaşa
Burada 30 yıl subaylık maasiyla alamayacağın arabayı, evi, göremeyeceğin imkanlari orada çalışarak insan gibi yaşadığını hissedersin
Orası öyle ama yaş 27 zaten gencim son hakkım subaylık için ya orada yapamazsam diyorum
Subayliga basvuru yap madem ama green cart olayini da iyice düşün derim.
Amerikadaki 3. senem yine çıkmadı, bugün canlar sıkkın. Biz çıksın diye kendimizi yırtıyoruz sen çıktıgı halde subaylık mı diye düşünüyorsun
Sınava gir duruma göre karar ver
kazanırsam peki
green card tabi
Green card
Green card Çandır ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?