Senin işin için ne yapıyorsunuz ve bu kişisel gelişimimizin topluma ne gibi fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz? Işte diyelim ki şunu yapıyorsunuz ve bunu yapıyorsunuz veya işte gidip müzik aleti çalıyorsunuz öğreniyorsunuz peki bunun topluma ne faydası olacak Size Elbette faydası var ama topluma ne gibi fayda sağladığını düşünüyorsunuz? Veya gidip işte kütüphanede kitap okuyorsunuz Bu kitabın size ne faydası sağlayacak topluma ne fayda sağlayacak veya başka canlılara yap fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz veya amaçsızca mı okuyorsunuz zaman geçirmek için mi okuyorsunuz ve zaman geçirmek için mi kişisel gelişim olarak çalışıyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kitap film müzik:) gezme hayatla savaşma:) gündemi takip etme gibi
Çok güzel gündemi takip ediyorum Mesela işte şu partisini yapmış bu parti bunu yapmış yapmış gitmiş Gelmiş koşmuş Babam da bunu takip ediyor dedi benim annem de takip ediyordu hepsi gitti Şu şu an mezarda hiçbir faydaları yok topluma bizi Dünyaya getirdi bizim topluma faydalı olmamızı bekliyorlar Ama senin benim Annem babamdan Farkın ne Mesele Hani 35 yaşındasın anne olup olmadığını bilmiyorum özel hayatınıza hani girmek değil ama topluma fayda Ne olacak mesela yaşadın geldin geçtin dedim gel dediler işte bizim Tuğba vardı ir öldü gitti yani Allah uzun ömür versin 100 yaşında öldüm Mesela işte Çocuk dünyaya getirdin Sen Çocuklara mı atıyorsun topu Yani kendin bu hayatta ne yapıyorsun Onu merak ediyorum kadınsın İşte şu Oldu bu Oldu kocanı mutlu ettin falan Peki toplumumu nasıl mutlu ettin toplumlar nasıl fayda sağladın veya topluma nasıl bir katkısı yaptın yaptığını düşünüyorsun
şahsi gelişim için resim, tarih, futuhatı medeniyye dersleri ve sanat akademisi okuyorum
Tamam Üstat ben çok güzel bir şey bak mesela Bunlar Peki bunların topluma faydası nasıl dönecek? Mesela ben onu merak ediyorum Hani sorguluyorum kendimi tamam mı Ben gittim doktora mı yaptım işte hangi bölümde olursa olsun ama bu bunun topluma faydası ne olacak ani toplum sana okul açtırmış diploma vermiş İşte devlet yapısı var bir sürü masraf yapıyor sana ama sen bu topluma ne kazandırabiliyorsun yani sadece Mesela merak ettiğim kısım bu Sen mesela çok güzel sanata gidiyorsun hatı medeniyet deftere alıyorsun ha bunu topluma faydası nasıl olacak nasıl dönecek veya nasıl göndermeyi düşünüyorsun ne yapmayı planlıyorsun gerçekçi bir anlamda
Medeniyet Tasavvuru Öğrencisiyim ben. Yusuf Kaplan hocanın çağını inşa eden İslam gençliği hayalinde bir şahısım.
Bizim amacımız Müslümanca yaşama, düşünme ve dünyayı inşa etme melekeleri kazanmak.
Evvela bir medeniyet atılımı yapmayı murad ediyorsak farklı farklı sahalarda fikir, ilim ve gönül adamalrı yetiştirmek gerekiyor.
Yusuf Kaplan hoca ve biz MTO talebelerinin yapmak istediği şey Endülüste ki gibi yüksek bir teknolojide, ahlakta, bilimde, sebgide ileri bir İslam çağı kurmak. Çok daha detayları var. Yüz kitap okumaları vesaire
O güzel bir amaç mesela dini anlamda sen bir şeyler kazandırmaya çalışıyorsun güzel bir amaç Yani en azından cebini doldurmak dışında topluma fayda kazanacağını düşündüğüm bir şey yapıyorsun güzel bir şey Teşekkür ederim
Şikayet etme hikaye inşa et.
Evvela MTO Müslüman zihnini inşa etmeyi amaçlıyor. Okumalarla. Futuhat-ı Medeniyye dersleri ile.
daha sonra ki aşama Müslümanca yaşamanın inşası
daha sonra da Müslümanın zamanı dünyayı inşa etme aşaması
bunun için ilk 100 kitap var
www.munseat.com/.../okuma_listesi.pdf
şu linkte sırayla okunup 4 kalem tekniğiyle çizilecek kitaplar var
Teşekkür ederim sağ olasın
1 – İslam’ın Dirilişi – Sezai Karakoç.
2 – İnsanlığın Dirilişi – Sezai Karakoç (Birinci Aşama bitince yeniden okunacak).
3 – Diriliş Neslinin Amentüsü – Sezai Karakoç.
4 – Sütun – (Hepsi değil, bazı bölümleri seçilerek okunacak) – Sezai Karakoç.
5 – Yitik Cennet – Sezai Karakoç.
6 – Geleceğimizde İslâm Var – Roger Garaudy.
7 – Bu Ülke – Cemil Meriç (Birinci Aşama bitince yeniden okunacak).
8 – Beş Şehir – Ahmet Hamdi Tanpınar – (Birinci Aşama bitince yeniden okunacak).
9 – Yaşamak – Cahit Zarifoğlu (Birinci Aşama bitince yeniden okunacak).
10 – İnsanlığın Medeniyet Destanı – Roger Garaudy.
11 – Gül Yetiştiren Adam – (Anlatı) Rasim Özdenören
12 – Yoksulluk İçimizde – (Hikâye) Mustafa Kutlu.
13 – Ya Tahammül Ya Sefer – (Hikâye) Mustafa Kutlu.
14 – Bu Böyledir – (Hikâye) Mustafa Kutlu.
15 – Sır – (Hikâye) Mustafa Kutlu.
16 – Uzun Hikâye – (Hikâye) Mustafa Kutlu.
17 – Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler – Rasim Özdenören.
18 – Üç Zor Mesele – İsmet Özel.
19 – İslâm’ın Vadettikleri – Roger Garaudy.
20 – Doğu ve Batı Arasında İslâm – Aliya İzzetbegoviç.
bu birinci aşama okuma kitapları 5 aşama var
75 – Konfüçyüs – Konuşmalar / Analektler (Çev. Murat Karlıdağ) Say Yay.
76 – Eflatun – Devlet.
77 – Aristo – Nikomakhos’a Etik; Politika, Poetika; Metafizik; Ruh Üzerine (Çev. Ömer Aygün, Grekçe Metinle Birlikte, Pinhan Yay.)
78 – Aziz Augustine – İtiraflar.
79 – Descartes – Meditasyonlar; Metot Üzerine Düşünme.
80 – Spinoza – Teolojik – Politik inceleme; Etika.
81 – John Locke – Yönetim Üzerine İki İnceleme.
82 – David Hume – İnsanın Anlama Yetisi Üzerime Bir Soruşturma.
83 – Kant – Saf Aklın Kritiği; Pratik Aklın Kritiği; Yargı Gücünün Krtiği.
84 – Hegel – Tarih Felsefesi; Estetik.
85 – Nietzsche – Deccal (Çev. Yusuf Kaplan – Külliyat Yay); Putların Alacakaranlığında (Çev. Yusuf Kaplan – Külliyat Yay); İyinin ve Kötünün Ötesinde (Çev. Mustafa Tüzel, İş Bankası Yayınları).
86 – Heidegger – Varlık ve Zaman (Çev. Kaan Ökten), Alfa Yay.
87 – Şehristânî – Milel ve Nihal – Yazma Eserler Başkanlığı (Arapça Metinle Birlikte).
88 – Mâtüridiye Akaidi – Nûreddin es – Sâbûnî – Ankara : DİB.
89 – İmamı Azam – Fıkh – ı Ekber; Âlim ve Müteallim – Şamil Yay.
90 – Fârâbî – Harfler Kitabı (Çev. Ömer Türker), İstanbul – Yazma Eserler Başkanlığı (Arapça Metinle Birlikte); İlimlerin Sayımı; Medinetü’l – Fazıla (Çev. İdeal Devlet).
91 – İbn Sina – İşaretler ve Tenbihatlar
92 – Gazâlî – Bilgi, Varlık, Yol (Çev. Asım Cüneyd Köksal) – Timaş – (3 kurucu risale bşr arada).
Mustesfa – Küre Yay (Fıkıh Usûlü’nün kurucu metinlerinden; Çev. Yunus Apaydın).
Tehafütü’l – Felâsife (Çev. Mahmud Kaya) Klasik Yay.
93 – İbn Rüşd – Tehafütü’t – Tehafüt, Faslu’l – Makal
94 – İmam Kuşeyrî – Kuşeyrî Risalesi.
95 – İbn Arabî – Füsûsu’l – Hikem, (Ekrem Demirli tercümesi ve şerhi), Kabalcı Yay.
96 – İbn Haldun – Mukaddime (Çev. Süleyman Uludağ), İstanbul: Dergâh.
97 – Cürcânî – Şerhu’l – Mevâkıf – İstanbul – Yazma Eserler Başkanlığı (Arapça Metinle Birlikte).
98 – Yusuf Has Hâcib – Kutadgu Bilig
99 – Ahmed Yesevî – Divân – ı Hikmet ve Yunus Emre – Yunus Emre Divanı
100 – Mevlânâ Celaleddin Rûmî – Mesnevî
Hegel, Engels, Aristo, Aziz Augustine, Nietzsche, Kant, Farabi, Gazali, İbni Sina ve daha niceleri tüm dünyayı anlamak için okuma listesinde bunlarda var.
Hocam ben matematik bilgisayar bilimleri üzerine çalışıyorum Bir Başka Bir Dalda da çalışmak istemiyorum ve dinle ilgili hiçbir şeyle ilgilenmiyorum yani dinsizim demiyorum ama dinle ilgili hiçbir şey artık okumuyorum araştırmıyorum Namaz bile kılmam artık yani ha bu yeterince dolduğum için ve artık anlamsız buluyorum yani yanlış ya da doğru anla fark etmez Ben dinleneyim uzaklaştım uzaklaşmak da istiyorum psikolojim iyi değil çünkü ona karşı Yani şu ortamda dini bir anlamı yok Sadece işte öldüğümüzde bir anlamı oluyor Başka bir şey yok yani ben artık cennet cehennem Gidiyor muyuz gitmiyor muyuz annem babam gitti ne yapıyor bilmiyorum bile yani Şunu anlatmak istiyorum ben artık dini hiçbir şey okumuyorum belki işte edebiyatla ilgili bir şeyler şeyleri falan olsa evet onun dışında edebiyatla bir ilgilenmiyorum yani gerek yok çünkü ve 35 sene kadar Ben doydum bazen yani hani ne derler kadına da doydum erkeği de doydum Kitaba da doydum yani hani
Güzel kitaplar güzel olduğunu düşünüyorum inanıyorum Hani Emek verilmiştir saygı duyuyorum ama benim artık amacım doktora tezi
Bu saatten sonra da insanlığa faydalı olabileceğimi düşünüyorsan da bilimle fayda olabileceğini düşünüyorum yani dini yönden hiçbir şekilde bir şey işlemek yaşamak duymak da istemiyorum Çünkü din denen kalmam artık bitti yani modem dünyada bitti yani neden bitti Bilmiyorum bitti saygı duyarım şu an din varsa yani kur'an-ı Kerim Okuyup da ben Müslümanım deyip faize alışveriş yapan insan Müslüman mıdır Bir kere sormak lazım o zaman zina günahını yaşayan insan Müslüman mıdır Müslüman olup da bunları yapan yapmayan diye ayırmıyorum müslümansa bazı insanlar bazı standartları koruması lazım Eskiden 10 tane Müslüman vardı belki binlerce inanç insan vardı ama 10 Müslüman binlerce insanı yola getiriyordu
yanlış anlama lakin bu senin için bir ızdırap olur diyeyim. İçsel yok oluşa sürükleniyorsun.
yaşım 20 lakin fikirler yaşla değil başla ölçülür. Toplumun inşası ve iyiliğin, aklın, bilimin, inandıgım dinin prensipleri için çalışmak bana sonsuz bir amaç veriyor. Ve aşırı mutluyum.
Bak ne olursa olsun bir amacın olsun bu daha çok manevi olsun. Ne yaşadıgını bilmiyorum ama senin hikayene ve tecrübene saygı duyuyorum. Kendinin ilacı sensin. Her hal geçicidir sen yolunu bulacaksın.
Allah yardımcın olsun. Sana tüm kalbimle iyi dileklerde bulunuyorum. Güçlü birisindir bu muhakkak
Saygılarla, sevgilerle..
Müslümanlar ve İslam konusu çok çaplı bir konu burada münakaşaya müsaid değil. Lakin hep söylerim Müslümanların kusurludur İslam asla.
Teşekkür ederim ben artık bu sularda pek ya inandırıcı olduğunu düşünmüyorum ani İslam'a inancım Yok demiyorum ama Arma var namaz kılarız herkes kılıyorsa ben de kılarım cumaya herkes gidiyorsun Ben de giderim ama bu yani rol icabı yani siyasetimiz ne diyorsa yani Recep Baba ne diyorsa yaparız yani şu an hepsi o yani Ya bilmiyorum da ben bu şekilde düşünüyorum hani siyaset eşittir Siyasetini kullanırız Mesela ben tarih okuyordum arkeoloji okuyordum örgüm Bunlar lisans coğrafya okuyordum Çok saçma yani bölüm saçma tarihe bugün sen he diyorsun yarın hayır diyorsun ya tarihi saçmalık bence bilim Ne bilim tarihi ama herkesin kendi bilimini yazdığı bir dünyada yaşıyoruz ama matematik öyle değil matematik her tarafta aynıdır fiziki her tarafta aynı yerde değiştiremezsin saçmalık yoktur Nesnellik vardır yaptığın yemeği bir daha yapabilirsin bana hani ya bana artık bu şeyler anlamsız sahte geliyor ya
Ben bir şey diyemiyorum hocam Hani İslam'a da bir Atıf yaparak kötülemeyeyim müslümanlarda kötülemeyeyim ama şunu şunu söyleyebilirim yani günümüz müslüman'la ortada Hristiyanlıkta ortada yani diyor ben saygı duyuyorum Başka farklı bir şey söylemem mantık dışı gelir yanlış anlar dediğim gibi hani politika ne gerektiriyorsa onu yaparsın o kadar Müslüman olacaksın fazlası gereksiz anlamsız her gün değişebilirsin Müslümanlık gençleşebilir diye düşünüyorum artık yani Müslümanlığı değiştirebileceğimizi düşünüyorum yaşayacağımız hani ne yaşadık diye sordun ya yaşadıklarımızı bir görüyorsun ortadayız yani ne diyebilirim ki yani kötü bir şey söylemiyorum ama hani Müslüman olduğunu inandığımız oy verdiğimiz bir kesim şu an Müslümanlığın dışında her şeyi yapabiliyorsun yani öyle dediğim gibi ben hani siyaset ne diyorsa o olur Ben gerisini anlamam
Anladım ve hepsini okudum. Umarım her şey için iyisi olur. Size iyi geceler diliyorum.
Teşekkür ediyorum iyi istirahatlsr
ricalar...
Şu an pek bisey yapmiyorum
Nie tembel tenekeeeğ
Peki Amacın ne yaşam amacı nedir? Yani sabah kalktığın işte diyelim ki hani kızsın işte bugün Ay başı oldun vardı aradan 7 gün geçti 7 gün sonra normal bir tane kadın oldum yani hani hayızlı değilsin diyelim Hani hormonların yerinde denge ile hoş güzel hopluyorsun zıplıyorsun 20 kaç gün 28 gün beni devam ediyor Peki o dönem ne yapıyorsun ya niye yaşıyorsun şimdi Hani kadın diyorsun ki bak seni sorgulamıyorum sakın öyle düşünme kadın diyorsunuz ki makine değil çocuk doğurması işte ev işte şunu yapması bu yapması değil diyorsun tamam bunu kabul ettim Peki niye yaşıyorsun Mesela ben soruyorum kendime soru işareti yani hani sana değil herhangi bir kadını da soruyorum kız arkadaşıma da soruyorum işte sevgilime yattığım kadınlara da soruyorum veya herhangi bir dışarıdan erkeğiyle Soruyor yani erkeksin kalktın sigaranı içtin Çok güzel hoş koşturdun ağladığını söyledin kederlendin e e
Uykum var kank
Bana da versene az o uykudan
Kitap okumak ve gezmek gerekir.