Evet kesinlikle
Her şey üniversite değil, önemli olan kendini geliştirmek
Gereksiz bence
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet gereklidir insanın kendini geliştirmesi için. ama tabi ki de bazıları üniversite sadece bitirmek için okuyor bu durumda da aslında kendilerini tam anlamıyla geliştirmiş olmuyorlar ve iş bulamıyorlar. yine de bence herkesin bitmesi yaşaması gereken bir ortamı var üniversitenin. ayrıca size iş olarak ya da hayatınızda kariyer olarak da fırsatlar çıkarabilir yani bu yüzden de kişisel bir tercihtir ama olmazsa olmaz değildir. kişi kendini eğitmesi önemlidir.
Ben okudum da ne oldu, o süreçte kendimi para konusunda geliştirseydim. Şu an çok başka durumda olurdum.
Tabii herkesin görmek isteyeceği bir ortam. Ama gerçek dünya ile ilgili hiç bir şey yok. Dünya değişiyor ama üniversiteler hep aynı bilgileri evirip çevirip anlatıyor. Ve insanlar üniversiteden mezun olup dışarı çıktığında afallayıp kalıyorlar.
8 yıl üniversite okuyup bırakmış biri olarak söylüyorum üniversite çok gerekli orada kendini geliştirdiğin kadar başka yerde geliştirmen çok zor
@marya_aa seni okumaktan alıkoyan nedir?
@marya_aa istersen yine okursun kendi imkanlarınla hem çalışıp hem okursun ama ailenin karşısında dik durman lazım
@marya_aa sen Allah'a dua et belli olmaz bu işler
@marya_aa düğün meselesini uzatmaya çalışmaya çalışsan işe girmeyi denesen sonra kaç evden yeterki evlenme kendi ayakların üstünde durman gerekiyor ömrünün sonuna kdr kocana hizmet eden kendini gelistiremeuen bir kadın olarak kalacaksın yoksa ailen geri kafalı herhalde yanlış anlama sana kötü bisi demek istemiyorum ama ailenin amacı o eski kafadan hıyarlar herhalde😮💨
Cevap
9Cevap
Ben üniversite okuyan bir insanım. Beni çok zorluyor, umutlarımı kırıyor, yaşama sevincimi söküp alıyor, her günüm "keşke ölsem" demekle geçiyor.
Dünya'ya bir daha geleyim üniversite okumazdım, ya da farklı bir bölüm okurdum.
Kendini gelistirmek adına önemli ama uni okudun die zengin olmuyorsun sonuçta gerçekten çok istediğin bir meslek varsa onun için okursun ama çalışmayacaksan biraz gereksiz oluyor sonuç olarak kendini universite okumadanda gelistirebilirsin
@KendiniiKeeşfet bu senin düşüncen
Eğer iyi bir kariyer yaptıysan, kendini kanıtladıysan önemi yoktur.
Şayet henüz başındaysan, üniversite diploması, seni daima bir adım öne taşır.
O diploma olacak.
cut.
Ben kültür açısından okumak gerektiğini düşünüyorum. Karşımdaki kişilerin de okumuş olmasını isterim.
Kimse kendisini kandırmasın tabiki gerekli
B*ktan unide okumuş insanlar ben okudum da noldu der sadece
O atmosferi yaşamak gerekli bence, üniversite anıları biriktirmek
bence değil hatta ayak bağı da aileler inanmıyor mecbur okuyoz
hiç mantıklı değil hatta derhal üniversiteyi terk etmenizi tavsiye ederim
ben bıraktım
Ben zamanında illa okuyacağım, kesin okumam lazım falan diyordum çok çabaladım kazandım da ama sonra bir şeyler oldu ve soğudum bıraktım okulu. İnsanin üniversite haricinde kendini daha çok gelistirebilecegini düşünüyorum.
Universite okudum 8 yil bimde calistim 6 ay önce bebek giyim magazasi actim simdi aylik 30 bine yakina gelirim var bence üniversite tabiki okudugun bölüme bağlı boşuna zaman kaybi
Bimde çalışmak için üni okumaya gerek var mi
Bence gerekli ama okumak için okumak çok gereksiz. Herkes okumak zorunda değil. Günümüzde üniversite okumak daha kolaylaştı artık önüne geleni alıyorlar gibi bir şey oldu.
Okuyacağın üni ve bölüme göre değişir. Gidip vasıfsız bir üniversitede vasıfsız bir bölüm okuyacağına kendini kitaplarla ve İnternetle geliştir daha iyi
Sen oku elinde bulunsun ama şu an torpildrn dolayı bir şey bekleme
Gerekli ben bıraktım bırakmayın siz
Sana bağlı zeki olmak istiyorsan okuyabilirsin:)
Kendini gelistirsen yeter
Bence okunmalı
Şart değil. Tercih meselesi.
Türkiye de gereksiz saten işsiz olucan
Hayır, gereksiz
Kesinlikle okumalı.
Çok da gerekli değil bence
Wldmwks yani önemli olan sağlık
Ya tabiki ama hayatta daha önemli şeyler de var mesela sağlık olmazsa istediğin kadar üni oku bos
Ajdkwks biri böyle diyince bende çok önemsemiyodum başına sağlık konusunda kötü bir şey gelince anlıyosun ben öyle bir dönemdeyim belkş de onun etkisi 😅
İğne yapıldı ama yanlıs bir yere yapılmış günlerdir bacağımda uyuşukluk var
Hemen
Teşekkür ederim gerek yok
Napıcaksın amaç ne
İstemiyorum kardeşim
Kesinlikle evet
Zaman kaybı.
Kesinlikle
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?