Kimdir sayısalcı, kimdir sözelci? Daha ötesi böyle bir ayrım var mıdır?

Yıllardır herkesin ağzında yer edinmiş bir sayısalcıyım, sözelciyim muhabbeti! Uzun yıllar boyu da bu laflara kulak vererek hep düşündüm "ulan ben hangisiyim" acaba diye. Çok çalışkan bir öğrenci değilim ancak çalıştığım taktirde matematiğim iyidir ve hatta hızlı öğreniyorum bile denebilir. Bunun yanında okuldan bağımlı bağımsız küçüklüğümden beri fen hastasıyım ve doğa bilimlerine karşı aşırı bir ilgi duyuyorum. Ancak gel gör ki sözel alanlarda da bir o kadar yetenekliyim. Bol bol kitap okurum ve yüksek bir hitabet kabiliyetine sahibim. Öte yandan her ne kadar tarih pek sevmesem de felsefe ve coğrafyayla ilgiliyim. Ancak insanlar lisede matematik notlarım düşük olduğu için ( her ne kadar sonradan yükseltsem de ) beni sözelci bellemiş! Hayır sözelci değilim de diyemiyorum çünkü o yana da yatkınlığım var fakat asıl ilgi alanım özellikle fen. Bakmayın, aslında çok ciddiye aldığım da söylenemez. Beynin işlevini bu kadar küçümseyip insanların yeteneklerini belli bir alanda sınırlı tutmayı doğru bulmuyorum. Kaldı ki en azından okuduğum kadarıyla beynin böyle çalışmadığına da eminim :D Şimdi diyeceksiniz ki "e kanka madem umursamıyorsun ne diye burada boş yapıyorsun?" . Açıkçası belli hiçbir sebebi yok, sadece insanların bu konularda ne düşündüğünü merak ediyorum.

Siz kendinizi böyle bir tanımlama içine sokuyor musunuz? Sizce bu tür kalıplar doğru mu ve doğruysa kendinizi nasıl görüyorsunuz? Aşağıda cevaplarınızı bekliyorum.

Kimdir sayısalcı, kimdir sözelci? Daha ötesi böyle bir ayrım var mıdır?