Bir yandan bir meslek dalında kendini geliştirmeye bak. Önerim yazılım alanında. Ama bir taraftan da yatırım alanında kendini geliştirmeye bak. Temel analiz, teknik analiz, price action v. düt bu alanlarda geliştirirsen ilerde çalışmana bile gerek kalmaz. Çünkü ihtiyacın olan parayı yatırımdan kazanacaksın. Benim az kaldı erken emekliliğime.
07 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani yatırımları pek anlamadım. O zaman hiç okumayla falan uğraşmayım
- +1 yıl
Bir taraftan oku tabii. İstediğin işi yap. Ama bir ev almak istediğinde alamazsın. Araba almak istediğinde alamazsın. Bunları alabilmenin yolu yatırım yapmaktan geçiyor. Yatırım demişken altın falan kastetmiyorum. Hisse senedi, yatırım fonu, kripto para bunlardan bahsediyorum. Yatırım alanında sana yardım etmek isterim. Bu mecrada yatırım alanında yardım etmek istediğimi söylediğim kişiler geri dönmedi. Demek ki kimsenin ihtiyacı yok paraya. Sana yardım etmek isterim. Bir mesaj atman yeterli. Başkalarının hayatına dokunmayı severim. Kendim nasıl yatırım yapıyorum. Sana hepsini aktarırım. Sende hangi alanda yatırım yapmak istediğine karar verirsin. Bundan sonra yollarımız ayrılır. Ya da sana bilgilerimi aktarmaya devam ederim. Bir nevi mentorluk gibi düşün.
Soran+1 yılÇok tatlısın teşekkür ederim ama bu işlerden hiç anlayan biri olarak hiç tanımadığım birine güvenip de olmayan paramı da çarçur etmek istemiyorum
- +1 yıl
Hemen yatırım yap demiyorum ki. Ben sadece nasıl yatırım yapılır, kripto para nedir, hisse senedi nedir, yatırım fonu nedir, bunlar hakkında bilgi sahibi olman için söyledim. Belki birgün, belki 5 sene sonra yatırım yapmayı planlarsan, yatırım araçları hakkında bir bilgi sahibi olmuş olursun.
Soran+1 yılHiç bilmediğim bir konu ama evet bu alandan zengin olan çok var
En İyi Cevaplar
+1 yılKendi işimizde çalışıyorum aylık 45-50 bin tl. Araba ve yakıtını dayım karşılıyor. Evimin elektrik + su + doğal gaz + temizlik ve bahçe bakımını yine dayım karşılıyor bana sadece kendi ihtiyçlarımı düşünce aylık ortalama 30 bine yakın kalıyor
04 Yorumla
Soran+1 yılDayını bana ayarlasana
- +1 yıl
Evli ve 2 çocuğu var
Soran+1 yılŞaka yapıyorum. Bol kazançlar
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılşu an işsiizm
01 Yorumla
Soran+1 yılÜzücü
- Eğitim & Kariyer konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılBurada yazılan maaşlara inanıp tercihte bulunmak gibi bir hata yapma çünkü bol keseden sallayıp kendi yalanına inanmaya başlayan bir sürü kişi var.
Her meslekte belirli uzmanlık seviyesindeki kişiler o meslek şartlarında iyi kazanır fakat bir meslek asla parası için yapılmaz çünkü bir yerden sonra eğer o işi sevmiyorsan para için dahi yapamazsın.
Benim alanım yazılım, şu an çalışmıyorum ve piyasanın net bir maaş skalası da yok zaten.
Yorumlarda feci sallayanlar da açıkça belli oluyor yani.
212 Yorumla
Soran+1 yılKafam çok karışık yazılım düşünüyorum ama maaşı azsa hiç o topa girmeyeceğim
- +1 yıl
Maaş beklentisinden ziyade günde kaç saat çalışmaya razı geleceğine karar vermen gerekiyor çünkü çok ciddi düzeyde çalışıyorsun ve iyi maaş alanlarda var yerinde sayıp taban maaş alanlarda.
Eğer matematik bilgin yoksa ve matematik üzerinde yoğunlaşmayacaksan pişman olursun bu alana girerek
Soran+1 yılMatematiğe aşığım seviyorum bulmaca tarzı şeyleri ve derdim bulunduğum her yerden aynı işi görebilmek. Bugün Berline gitsem gezmeye orada da yapabileyim
- +1 yıl
Matematikten kastım biraz daha algoritmasal işler, türev, integral, fonksiyonlar, diziler, aritmatik operatörler gibi konular.
Yazılım da tabikide evrensel olan bir çok alan var ama her branşı her ülkede aynı düzeyde talep görmez yani bugün Abd üzerinde mobil tarafında en çok kabul görüp talep olan alan Ios geliştiriciler ama Android cihazların yaygın olduğu yerlerde ise Android talebi daha çok olur.
Web programlamada da keza bu tür durumlar vardır.
Soran+1 yılMatematiğe ilgim var zaten iki şeye yeteneğim var biri matematik biri basketbol. Sence iyi paralar kazanır mıyım dediğim gibi istediğim yerden paralar kazanabilir miyim. Zaten hep yazılım ya da bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama belirsizliklerim var hâlâ
- +1 yıl
Çok iyi olursan kazanırsın neden kazanamayasın.
Zaten günümüzde iyi yazılımcı olup freelancer para kazananlar var.
Soran+1 yılÇok zor geliyor bana ilerisi
- +1 yıl
Zorluk olmadan hiçbir işte başarılı olunamıyor zaten yani o zorlukları çekmek gerekiyor.
Soran+1 yılŞimdiden çok yoruldum :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Yani işin içerisine girince emin ol daha çok yoruluyorsun bu yüzden sevdiğin mesleği yapman gerekiyor işte yani seviyorsan zor da olsa katlanıyor ve belirli seviyeye gelene kadar o çileye katlanıyorsun.
meslek seçimini gelire göre değil yeteneklerine göre seçmelisin. Çünkü; her mesleğin zorlukları vardır. O zorluklara göğüs gerebilmek gerekiyor. Bununda yolu yeteneklerden geçiyor.
Elbette yetenek tek başına yeteri değil. Asıl önemli olan disiplinli çalışmak gerekiyor. Yeteneklerini tespit edip onun üzerine çalışmak en kolayı olacaktır.
Yeteneğim yok diyebilirsin. Yeteneğin yok değil, yeteneklerini keşfetmemişsin demektir. Eğer yeteneğinin olmadığını düşünüyorsan o zaman yeteneklerini keşfet. Bunu asla paraya indeksleme.
Yüksek gelirli işlerde bile işsiz insanların olduğunu da hatırlamak isterim.16 Yorumla
Soran+1 yılYeteneğimi keşfedene kadar birkaç yılım olmayan birçok binliralarım gidebilirim. Sınava az kaldı üni seçimi yapacağım
Soran+1 yılYazılım istiyorum
- +1 yıl
Güzel istediğini seçmişsin. Şimdi yazılım ile ilgili okulları ve bölümleri listele ve nereye gireceğini karar verebilirsiniz. Bunun için geçen senenin tercih kılavuzuna bakabilirsiniz.
Yazılımın alt dalları da mevcut. Hangi alanda yazılım yapmak istiyorsun? Bu sorunun cevabını şimdi değil üniversiteye gittiğinde ararsın.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Yazılım. Aydan aya değişiyor.
variable. innerHTML = `${variable. deger="10x"}`. return. variable;
variable ();
110 Yorumla
Soran+1 yılOrtalama
Soran+1 yılTL bazında mı
Soran+1 yılTL olsa üzülecektim sana şimdi sen bana üzül
- +1 yıl
1' OR 1=1--
Soran+1 yıl@KRALINIZASELAMDURUN mantığa benziyor ya da ise ve veya
- +1 yıl
Sql payloadı yazdım kabul etti. Xss girdim kabul edilmedi jdjfhhf yazılım diyince yorum olarak yazayım dedim. O sql de zaten login kısımlarına şeaolur örnek şeysi için yazdım işte jdjfjdjd
- +1 yıl
@Lithoniel siber güvenlikle ilgilenirsen beraber çalışalım ne diyosun
- +1 yıl
@KRALINIZASELAMDURUN hangi üni ve bölümden mezunsun
+1 yılÇoğu insan tarafından basit olarak görülen işi yapiyorum.
Çözüm odaklıyız her zaman.
İzmir koşullarına göre iyi kazanıyorum.
Benzin fiyatlarına aldırış etmeden iki tekere devam.03 Yorumla
Soran+1 yılYani
- +1 yıl
Yok kurye ama onu da yapicam galiba.
Özel kurye olucam.
şu an resepsiyonist
Güvenlik sektöründeyim.
Güvenlik amiriydim 16 ile başlamıştım 18.000tl olmuştu. Bırakalı 3 ay oluyor ve şu an yakın korumalık yapıyorum. Gelirim 25.000 tl
10 YorumlaBen denizciyim bizim personelin aylik maaslari kaptan / bas muhendis 14 bin euro.2 kaptan / 2. Muhendis 10500 euro. 3 kaptan 3 muhendir 4 kaptan 4 muhendis 4500 euro. elk teknisyeni 5500 euro. Guverte reisi / kaynakci / asci 2500 euro. Gemici / yagci / kamorot 2000 euro
Stajer 500 euro bunlar buyuk tanker gemi maaslari gemi turlerine gore maaslar degisebilir00 Yorumla
+1 yılSeverek yapacağın bir meslek seç, sabah kalktığında işe gidiyor gibi değil de eğlenmeye gidiyor gibi hisset.
02 Yorumla
Soran+1 yılYok ki öyle sevdiğim bir şey
- +1 yıl
Önce kendini keşfet sonra meslek seçersin.
Kral başkası o işi yapıyor ve mutlu diye sende mutlu olacak değilsin sen önce ne yapabilirsin onu keşfet
05 Yorumla
Soran+1 yılEdemiyorum ki
Soran+1 yılHayalim gezmek gezerek para kazanmak bu yüzden yazılımı seçeceğim. Ve de seviyorum böyle bulmaca gibi çıtır çözmeyi
Hukukcuyum bazen 1 günde 50 bin kazanıyorum bazen ayda degisiyo yani ama para akışı gayet güzel ise başladım 2 ay sonra araba aldım şimdide ev
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Satış Pazarlama müdür yardımcısıyım. Pek müdürlükle alakası yok ama kazancım da şükür normalin üzerinde.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılSiber güvenlik. Orayı burayı hackliyorum. Ne gelirse geliyor dolar bazında
07 Yorumla
Soran+1 yılBana da öğret çalalım
- +1 yıl
Ben çalıyom mu olum hdgdhd
Soran+1 yılAbi seni hiç anlamıyorum diğer yorumda ne yazdın anlayan varsa alnını öpeceğim
- +1 yıl
Yazılımcı kız anladı beni :)
- +1 yıl
Öğren sql, xss, xxe, idor vs yaz öğren bunları
Soran+1 yılSâlak dedin sandım bana
- +1 yıl
Ahahhahahahahhahaha 😂😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılTicaret; serbest zaman,, serbest kazanç, serbest ruh... her şey de özgürsün...
04 Yorumla
Soran+1 yılMüthiş e ticaret mi
- +1 yıl
Sermayene ve sektörüne göre hatta nerde yaptığına göre değişir.
- +1 yıl
Tam olarak e ticaret değil. Ama bir deli arıyorum. Yoldaşlık yapacak. Hem gezip hem e ticaretle geçinmek gbi bir planım var.
+1 yılÖğrenciyim babam ne kadar verirse o kadar kazanıyorum😂
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılşu soru bir de günün sorusu seçiliyor, yahu sizi neden ilgilendiriyor kim ne iş yapıyor ne kazanıyor? hepimiz birer rumuzdan ibaretiz, sanaldaki bu ayak oyunları hoş durmuyor
10 Yorumla
+1 yılKendimi bildim bileli okuyorum ya ben bu sene mezunum inşallah
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Güvenlik görevlisiyim özel sektörde 12 15 arası değişiyor extra mesai yaparsam ama net 13 bin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılStandart çalışanım, üç beş bir şeyler kazanıyoruz.
cut.00 Yorumla
+1 yılHavayolunda okulum bitene kadar çalışıyorum. Maaşımı paylaşmamayı tercih ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılÇalışmıyorum. Çalışmış olsaydım ehliyet hocası olmak isterdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soru bizi kapsamıyor beyler.
Hani erkeklerin maaşı sorulmuyordu.
Ben sizin yaşınızı soruyor muyum ne kadar ayıp 🤭02 Yorumla
Soran+1 yılSor sor 18 yaşındayım
Cevap sahibi+1 yılBoş ver be bugünde ölmedik ama yaşadık mı meçhul işte. Koskoca coğrafyanın özeti bu maalesef.
+1 yılmesleğim de yok işimde maalesef bayramdan sonra biseyler düşünüyorum bakalım hayırlısıyla
00 Yorumlaçoğu yorumu okudum müthiş maaşlar var cidden
00 YorumlaSatış müdürü ve bir kaç iş daha. Gelir bana kalsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesleğim yok Dört kisilik aileyiz çalışıyoruz biber yetistiriyoruz tahmini 500 bin tl bu yıl
06 Yorumla
Soran+1 yılYılda 500 aslında az 4 kişi için
Cevap sahibi+1 yıl10 ay 1 yıl değil 10 bin tlden aylık olsan asgari ücret ama degil olsun diyelim 4×10=400 Asgari ustte benim maasim bu işte 10 tlyi geciyor toplu para yani
Soran+1 yılYine de toplanınca müthiş parası orası ayrı
Cevap sahibi+1 yıl2.5 milyon ciro yaparsak bize 625 bin tl kalıyo
Soran+1 yıl4te 1i az ama fena da sayılmaz
Cevap sahibi+1 yılYani masraf bizden degil
Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Marketteyim asgari ucret ekstra olarak finamsla ilgileniyorum kazanc belirsiz
10 YorumlaYapay zekanin elinden alamayacagi bir is kolu sec.
Gelecekte buyuk olcude bitecek meslekler;
Hukuk,
Tip (bazi braslar),
Mavi yaka isci,
Banka ve sigortacilik,
Vb...01 Yorumla
Soran+1 yılTıpta tamam ama milletin derdini yapay zeka anlayamayacak böğrüm ağrıyor de bakayım robota ne yapacak
Gizli Üye(25-29)+1 yılünlü özel bir şirketin koruma ve şöförüyüm aylığım 45 + sigorta zaten oluyo en yüksekten yatıyor.
askeri personelden geçmeyim memnunum.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazılım mühendisiyim, maaşımı burada söylemem
015 Yorumla
Soran+1 yılSöyle zaten gizlisin ben de yazılım istiyorum
Cevap sahibi+1 yılOrtalama yazılım mühendisi maaşlarını söyleyeyim o halde, okulu yeni bitirmiş junior yazılımcı 16-17k civarı işe başlar, 2-3 yıl deneyimli middle yazılımcılar ise 25-35k civarı, sunior lar ise +35k kazanır. Bunlar genel maaşlar tabiki değişiklik olabilir.
Soran+1 yılYa asgariden 2 kat almak için o kadar uğraşmak istemiyorum ki ben
Cevap sahibi+1 yılŞu an ortalama yeni başlayan yazılımcı yaklaşık asgarîden 2 kat fazla kazanıyor. Tabi çoğunlukla böyle düşük maaşla ile işe başlayalarda var. Sektör de çok fazla açık var şu an ondan dolayı maaşlar iyi
Soran+1 yılBen okuyana kadar açık kapanmaz umarım:D sen de o zaman 20k falan alıyorsun
Cevap sahibi+1 yılNe olursa olsun ben maaşımı söylemek istemiyorum hiçbir yerde. burada gizli olsam bile. Sektör her zaman ilerlemeye devam ediyor, 4-5 yıl sonrada çok fazla şey değişeceğini düşünmüyorum çünkü dünyanın her yerinde yazılım mühendisinin maaşları iyi.
Soran+1 yılZaten burada kalmak istemiyorum okurken hem dil alanında hem de başka alanlarda kendimi geliştirip yurt dışında ya da dolar olarak freelance çalışmak istiyorum. Tek hayalim de konum fark etmeksizin istediğim yerde çalışmak
Cevap sahibi+1 yılAvrupa'yı önermem. Çok fazla kazanmıyor yazılımcılar orada. Ben yerinde olsam Türkiye de kalırdım ama illa gitmek istiyorsan şunu söyleyeyim, Amerika bu mesleğin esas yeri, maaşlar çok iyi. Yeni başlayan yazılım mühendisi ortalama yıllık 80k civarı başlar, vergiler düşünce 4k civarı eline geçer. San Francisco ve New York dışında bu maaşla çok güzel yaşarsın orada. Ama gitmek kolay değil, tecrübe çok önemli burada tecrübe kazanman lazım.
Soran+1 yılEsas derdim gezerek çalışmak aslında bunun için en ideal alan yazılım mı sence
Cevap sahibi+1 yılHayır
Soran+1 yılNedir peki
Cevap sahibi+1 yılHostes olabilirsin
Soran+1 yılPilot da olabilir
Cevap sahibi+1 yılBitecek o
Soran+1 yılErkekler ve egoları diyecektim aa evet o da var deseydin. Her şeyi sömürmüşler bize bir şey kalmamış
+1 yılYorumlarda bayağı sallayanlar olmuş ya. O maaşlar gerçek değil hayatım , herkes zengin olamaz bu sitede. Ben de cumhurbaşkanının baş torunuyum o zaman
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazılım mühendisiyim yerli kurumsal bi yerde 50 bin net aylık ekstralar primler falanda oluyor global işlerde 4-5 bin dolar alanlar var
00 Yorumlaişçiyim ben sosyal hakalirm ikremiyelrm flan hariç ayda 14bin civarı:)))
03 Yorumla
Soran+1 yılGayet güzel
Avrupa ülkesine çalışan tır ve otobüslerim var ticaret diyelim... rakam vermek istemiyorum ama şükür
00 Yorumla
+1 yılyöneticiyim aylık elime 20k geçiyor giderler şirkete ait
00 Yorumla
+1 yılValorant oynayarak ayda sanırım 1500 dolar kazanıyorum. Boost
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılDoktorum. Asistanım. 35 bin alıyorum.
06 Yorumla
Soran+1 yılDoktorluk da güzel meslek. Çok yoruluyor musun
- +1 yıl
Yani. Nöbet usulü çalışıyoruz
Soran+1 yılMemnun musun halinden
- +1 yıl
Memnunum yoğun ve yorgunum sadece
Soran+1 yılKendine iyi bak ki bize iyi bakabilesin
- +1 yıl
Ahah inşallah
Egzantrik pressciyim
Asgeri ucret02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel
+1 yılPilates hocasi kendi isim
07 Yorumla
Soran+1 yılKaç kazanıyorsun
- +1 yıl
50k
Soran+1 yılVay ciddi misin
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılÜniversite okumak zorunda gibi hissediyorum kendimi yoksa aç ve bilgisiz kalacakmış gibi hissediyorum
- +1 yıl
Yooo hayatini yasa tecrube veririm istersen
Soran+1 yılPeki nasıl karar verdin bu mesleğe eğitim aldın mı
+1 yılÖğrenciyim babam ne verirse aylık
11 Yorumla- +1 yıl
Ne veriyor aylık
+1 yılSeni hiç alakadar etmez
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılÒz3l Güvenlik 9930 Maas 777 yol 1600 yemek karti
02 Yorumla
Soran+1 yılBiraz az gibi
- +1 yıl
Piyasanin altinda haklisin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİki iş yapıyorum. 35 bin.
23 Yorumla
Soran+1 yılVakit kalıyor mu kendine
Cevap sahibi+1 yılPek fazla değil.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl25-30 aylık fazlası olabilir
00 Yorumla
+1 yılYazılım üzerine yoğunlaşmalısın.
00 Yorumla
+1 yılMemurum 20 Bin kazanıyorum
00 YorumlaÇoğu yorum yalan dolan aw 😂
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılAyakkabı imalatçısıyım. ne kazandığımı boş ver
00 Yorumla
+1 yılKaptan ol yüksek maaş istiyorsan
00 Yorumla
+1 yılTeknik bir iş ve güzel kazanıyorum
00 Yorumla
+1 yılKaynak işleri yapıyorum 10 bin TL kazanıyorum
00 YorumlaKadının kilosu, erkeğin maaşı sorulmaz!
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖğrencilik yapıyorum aylık 600 kazanıyorum ahjwhwkqkalwmsiwlw
00 Yorumla
+1 yılÖğrenciyim, şu anlık baba parası.
00 YorumlaÖğrenciyim kazanmıyorum 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kazanıyorsun kiz
Eğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı. TL mi dolar mı yazılım ve danışmanlık
09 Yorumla
Soran+1 yılDolar
Soran+1 yılYazılımda iş yok mu ya
Soran+1 yılAz ama
Soran+1 yılPardon doğru ben TL olarak düşündüm. Çok iyi okudun mu alaylı mı
Soran+1 yılBu arada 300 bin demek
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörevimiz tehlike ⛔️ 23.000₺
02 Yorumla
Soran+1 yılDeğmiyor ama
Cevap sahibi+1 yılİşi sağlam yaparsan buna değer 🙏
Gizli Üye(25-29)+1 yılManitama bağlı o ay ne kadar alırsa 😂
02 Yorumla