Bunda da 2'nin olduğu yerde sinx var 3'ün olduğu yerde sinx. cosx var yani paydada sin²x. cosx olacak. Pay kısmında da cos (1-sin²x) varmış bu zaten cos³x demek. Cos³x'i sin²xcosx'e bölmeniz gerekiyor. Ne yaparak payda kısmını komple yok ettiğinizi anlayamadım.
(1/2)/3 işleminde 3'ü pay kısmıyla çarpıp 1,5 demiyorsak bunda da o şekilde bir çarpım yapılmaz. Bir de öyle yapınca da sonuç cos⁴x çıkıyor pay kısmında zaten cos³x var bir de paydakini çarparsanız cos⁴x yapar.
Ben işlemi anladım da paydayı o şekilde ters çeviremeyiz diyelim ki çevirdik cos-sin²cos zaten cosx (1-sin²x) olur sonra bir de paydadan gelen cosx olacak cos⁴x çıkar sonuç cos³x olmaz hiçbir şekilde.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
İşlem hatası yapıyorsunuz
Pay kısmında sin ler eşlenmiyor mu
(1/2)/3 kaçtır?
1/6
Ben paydayı ayrıca olarak ters çevirip çarptım. sinx. cosx kısmını
Bunda da 2'nin olduğu yerde sinx var 3'ün olduğu yerde sinx. cosx var yani paydada sin²x. cosx olacak. Pay kısmında da cos (1-sin²x) varmış bu zaten cos³x demek.
Cos³x'i sin²xcosx'e bölmeniz gerekiyor. Ne yaparak payda kısmını komple yok ettiğinizi anlayamadım.
Yok etmedim ters çevirip carptım
(1/2)/3 işleminde 3'ü pay kısmıyla çarpıp 1,5 demiyorsak bunda da o şekilde bir çarpım yapılmaz. Bir de öyle yapınca da sonuç cos⁴x çıkıyor pay kısmında zaten cos³x var bir de paydakini çarparsanız cos⁴x yapar.
Paydadakini çarparsanız*
https://resimlink.com/I6e2_wz8Z burada daha net çektim
Ben işlemi anladım da paydayı o şekilde ters çeviremeyiz diyelim ki çevirdik cos-sin²cos zaten cosx (1-sin²x) olur sonra bir de paydadan gelen cosx olacak cos⁴x çıkar sonuç cos³x olmaz hiçbir şekilde.
Aaa yanlış ters çevirmişim
tamam anladım çok sağol
Rica ederim
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!