Merhaba ben şu an elektrik elektronik mühendisliği 1. Sınıf öğrencisiyim ve şu an çok iyi olmayan bir universtedeyim aynı zamanda ama fkaulte birincisiyim ana derslerimin hepsi A iken seçmeli derslerim ingilizce edebiyat tarih bunlar ise E di bu dönem ama muhtemelen bütün derslerim A olacak güz ortalamam 3.33 tü bahar ortalamami 4 bekliyorum ve ben sürekli ders çalışan biriyim universyem kötü olmasina karşılık sizce ben iyi yerlere gelebilir miyim tesekkurler
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kesinlikle iyi yere gelirsin. Derslerine Asıl iyice ve söz sahibi bir ünv. de master programına dahil ol. Bilgisayara yöneltebilirsin burada.
Ya ablacım çok teşekkür ederim Allah razı olsun saol Varol Allah hep birlikte kalalım senin mesleğin nedir
Eğitimciyim 🙂
Öğretmensin yani Allah seninde önünü açsın abla teşekkür ederim yendien
Çalışmanın hayatına etkilerini ilerleyen zamanda ve sürekli göreceksin. Benim oğlum da üniversite öğrencisi, o da çok çalışıyor. Bunun mükafatı kesin..
Anladım Allah oglunuda inşallah iyi yerlere getirir abla oğlun ne okuyor
Bilgisayar ve matematik. Çift ana dal
Bilgisayar muh ile matematik bölümü mu gayet iyi abla hangi üni acaba
TUM da
Senin oğlan abla en iyi olur tum Almanya'da baktimda 😂
Üniversite faktörü önemli bir faktör ama şirketler kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyor üniversitene takılma
Geliştirmekten kasıt nedir ne yapmam gerekir acaba
Çeşitli konferanslar olsun stajlar olsun kendini gelistirebildigin kadar gelistirmelisin. Benim alanım olan bir mühendislik değil ama çeşitli şirketlerin belirli dönemlerde stajyer olarak öğrenci aldığını biliyorum. Microsoftta bir arkadaş eğitim almıştı şu an yurt dışı için hazırlanıyor. Diyeceğim şu ki bulduğun her fırsatı değerlendir
Sen hangi muhendisliksin abla birde nereden bulabilirim bu firsatlari
Ben fizik muhendisligindeyim ve şirketlerin başvuru açtığı belirli dönemler oluyor sayılı kontejyan oluyor ama pek bir bilgim yok. Arkadaşlara sormam lazım itudeki elektronikçilerin nerdeyse hepsi staj için yarışıyor
Anladım çok saol bana da yol gosterirmisin lütfen abla
Genelde mühendisliklerde not ortalaman dışında ne yapabildiğine bakarlar. Kendini de mesleğe hazırlamsn gerek
Mesela ne yapmam gerekir
Pcb tasarımı vs öğren gerekirse c gibi nesne yönelimi baskın diller öğren
C++ dersleri guzde gördük iki sinavdanda 100 ile geçtim siniftada sadece A ile ben geçtim benden sonra herkes C ile gecti
Sınav önemli değil onu diyorum zaten. Sen otursan sana verilecek projeleri hakkıyla yapanilir misin o önemli
Proteus derslerimiz var şuanda proteus görüyoruz mesela ne gibi
Proteus daha çok breadboard üzeri sistemlere dayanır üniversitede. Senin anakart vs yapmayı öğrenmen sana her yerde iş buldurur.
YouTube den çalışarak c++ öğrendim peki bana YouTube den neler çalışmamı onerirsin anakart yapmak başka acaba
Eagle denen bi uygulama var onunla pcb yani anakart benzeri kartlar tasarlamayı öğrenebilirsin. Hemen yüklenme aşama aşama git.
Bunu yaparsam yüksek meğlalar ve rahat iş bulabilirmiyim birde ingilizce onerirmisin abi senin mesleğin nedir bu arada
Ben bilgisayar mühendisiyim. İngilizce baya önemli bu arada. İyi de kazanırsın
Hangi üni mezunusun birde abicim özel deilse ne akdar kazaniyorsun
İyi kazanıyorum onu burada söylemiyim ama daha mezun değilim. Evden kendi işimi yapıyorum
Abi mesela bir PC muh ne kadar kazanır 5 yıl deneyimli ortalama elektrik elektronik mühendisi ne akdar kazanır birde bir doktor kadar kazaniyormuyuz acaba şu an heni başlayan bir pratisyen hekim 45 50 bin kazaniyor
Hekimlerden daha çok kazanırsın rahat ol. Ama işini iyi ve düzenli yapman lazım. Kendini işinde geliştir sadece ve en başlarda müşteri seçme çok ucuza da olsa freelance iş kovala networkun genişlesin.
Çok iyi abi ya bide eagle PCB dersleri baktimda YouTube de 13 tane video var o kadar zorlu virsey değil mi bu
Son bir kaç senede aşırı basitleşti. Uygulamalar tüm veri yollarını kendi renderlıyo yapay zekayla. Çalışkan olduğun için zorlancağını sanmıyorum
Abi ders çalışıyorum şu an bile lütfen maşallah de lineer cebir çalışıyorum bu söylediğinden başka bana ne onerirsin lütfen soylermisin
Maşallah knk sende zaten ışık var. Dediğim gibi pcb çalış en başta çok artısını görürsün. Bir de Arduino vs öğrenirsen ilerde kendi kartlarını tasarlarken aşırı işine yarar
PC muh için önerilerin neler peki abim saol saol bu arada ben hicbirsey bilmiyordum ama sana söz bunları yapacagim
Pc mühendisliğinde yazılım bilmek önemli ama donanım da şart bi yerden sonra. Çünkü biz aynı zamanda pcb kodluyoruz
Senin bana dedikelrin hem elektrik elektronik hem PC muh icinmiydi abi
Hayır ama birbirine yakın meslekler siz de elektronik devre ağrılıklı bizde yazılım
Abi birde hangi uniliydin sen
İtü knk
Bi gün beklerim
Ohoooooo sen en babasin abi senle doktor kıyaslandı mi vay be😂😂😂
Kiyaslanir mi😂
Kıyaslanır bence cmskckd çünkü cerrahpaşa tıp okuyan arkadaşlarım var hayattan sıkıldılar resmen ders çalışmaktan kendilerine vakit ayıramıyolat kcldkckf
Yok be abi bizimde komşu var caprazimizda Hacettepe tıp okuyor kızi uzaktan eğitim oldu olalı bir kere bile görmedim sürekli ders ama bende sürekli ders çalışıyorum hele şu dönem bitsin senin dediklerini harfiyen yapacağım bir PC muh ne bilmesi gerekir birde bana neler onerirsin başka
Önünde uzun bir yaz var değerlendirirsen emin ol 3. 4. Sınıfta araba bile alırsın. Ama en başlarda iş seçme network srtır
O ne demek ya abi anlamıyorum ben dedini
Yani çevreni genişlet knk sonra bsk gör neler oluyo
Çevremi genişletemem ama ben asosyal biriyim sadece ders calisiyorum
Arkadaş çevresi değil iş çevresi. Sen işini bildiğini ve güzel yaptığını kanıtlarsan illa genişler rahat ol
Tamam 3 ay tatilde neler öğrenciyim ama abi bana daha çok öner yazılımda olsun problem değil benim için lütfen sen en büyüksün mühendislerin İTÜ ne ya:)
Valla knk aklıma daha bişe gelmiyo. Gece oldu beyin durdu kckdkc
Tamam abi ya sen yaz bana lütfen sen şu an neler biliyorsun solermisin bunu bana
Ben web yazılım yapıyorum genel olarak bir de arduino vs uğraşıyorum pcb tasarlamaya başladım
Tamam çok teşekkür ederim abim çok saolasin bana mesela şunu öğren hem çok para kazanırsın hem kesin ıssız kalmassin dediğin bir şey var mı bunu öğren PC muh veya elektrik elektronik muh için ne dersin?
Az önce saydıklarımı yapsan sana ömürlük yeter aslında. Zaten yaptıkça nelere çalışman gerektiğini kendin anlarsın
Tamam o zaman çok teşekkür ederim bir şey olursa buraya yazsam olur mu acaba abi senin için uygunsa
Olur knk yaz bana ulaşır o
Sonunda ders bitti abi ya tamam çok saol teşekkür ederim proteustan anlarmisib acaba
Bilirdim ama unuttum
Tamam abim çok saol bende 7 tane 20 kg damacana doldurdum da şimdi geldim hemen sana cevap veriyorum saolasin yeniden teşekkür ederim
Fakülte birincisi oldugunu nasıl görüyosun
Grupumuz var wp grubu ben guzde 3.33 iken benden sonraki in ortalaması 3.06
Zor mu
Ne zor mu anlamadim
Bölüm
Çalışmayı sevmiyorsan tercih etmeni önermem PC muh seç o kolay