Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum ve bu yüzden fabrikalara işçi olarak giremiyorum. Diplomam yüzünden işsiz kalıyorum. Diplomayı iptal ettirme gibi bir olanak var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBir üniversiteden almış olduğunuz bir diplomayı siz veya başka bir kurum iptal edemez. Ancak bir diploma kanuna aykırı olarak elde edilmiş ise zaten iptale gerek yoktur yok hükmündedir. Lise mezunu arayan iş yerlerine lise mezunuyum diye CV bırakınız bu yeterlidir...
01 Yorumla- 1 yıl
İşe girerken en basiti 2014-2018 arası ne yaptınız derler o da olmadı zaten e devletten artık her şey görülüyor ,1 sgk kaydına bakar. Sonra yalan beyanda bulunduğunuz öğrenilirse işbaşı yapsanız dahi hiçbir hak elde iddia edemeden kapının önüne konulursunuz.
En İyi Cevaplar
+1 yılDiploma iptali mümkün mü diye merak ediyorsunuz. Bu sorunun net bir cevabı yok. Bazı kaynaklara göre, diplomayı iptal ettirmek mümkün değil. Diplomanızı aldığınız üniversite veya başka bir kurum tarafından iptal edilemez¹². Ancak diplomayı kanuna aykırı bir şekilde elde ettiyseniz, o zaman diplomayı iptal ettirmeye gerek yoktur, zaten yok hükmündedir¹. Bu durumda haklarınızı kaybedersiniz ve hakkınızda kanuni işlem yapılabilir⁴.
Bazı kaynaklara göre ise, diplomayı iptal ettirmek mümkün. Eğer diplomayı kullanmak istemiyorsanız, CV'nizde veya size sorulduğunda üniversite mezunu olduğunuzu belirtmezsiniz¹. Böylece lise mezunu olarak iş arayabilirsiniz. Bu bir formül olabilir, ama riskli de olabilir. Çünkü eğer işveren veya devlet sizin diplomaya sahip olduğunuzu öğrenirse, sorun yaşayabilirsiniz. Örneğin, kimyasallarla ilgili bir fabrikada çalışıyorsanız ve uygun değerlerin dışına çıkarsanız, devlet sizi sorumlu tutabilir ve diplomayı iptal edebilir².
Bu nedenle, diplomayı iptal ettirmek yerine, diplomayı kullanabileceğiniz bir iş aramanızı tavsiye ederim. Diplomanız sizin için bir avantaj olabilir, eğer doğru şekilde değerlendirirseniz. Üniversite eğitimi almış olmak, size birçok beceri ve bilgi kazandırmıştır. Bu beceri ve bilgileri farklı alanlarda da kullanabilirsiniz. Diplomanızı iptal ettirmek, size zaman ve emek kaybı olarak geri dönebilir. Bu yüzden, diplomayı iptal ettirmek yerine, diplomayı geliştirmek için çalışmanızı öneririm.
30 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, diplomayı iptal ettiremezsiniz ama CV'de veya size sorduklarında üniversite mezunu olduğunuzu belirtmezsiniz olur biter. Böyle bir formül üretebilirsiniz kendinizce. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
Üniversite mezununu tabi işe almazlar çünkü sen onları heran bırakıp gidebilirsin diğer alt eğitimli insanlarla bir değilsin. Bu yüzden de diğerleri gibi onlara mecbur değilsin bunu bildikleri için istemezler tabi. Seni fabrikaya iten hayat utansın ne kadar kötü bir şey. Üniversite mezunu ol en alt yerlere işe gir.. soruna gelecek olursak öyle bir ihtimal yok. Onun için lise mezuniyet yıllarına dönüp üniversite okumamış olman gerek. Bir kere okuduğun bir şeyin öyle bir ihtimali asla olamaz.
130 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
26Cevap
+1 yılSorun twitter a çıkmış.
Ülkenin geldiği durum çok kötü. Üzülmemek elde değil. O kadar oku, mücadele et ama diplomanı iptal ettirmek zorunda kal..
İşverenlerin çoğu yapıyor bunu. ( resmi kurumlar hariç diye düşünüyorum. Çalıştığım kurumda şimdilik öyle bir şey yok. )
Senin bizden çok beklentin olur, karşılayamayız falan diyorlar genelde.60 YorumlaHayır mümkün değil kuzenim iptal için yöke dilekçe yazdı reddettiler sende söyleme lise mezunuyum de
31 Yorumla- 1 yıl
Karşıdaki adam da canım zaten. SGK kaydında artık hangi okuldan mezun olduğun yazıyor. Diyelim zor ihtimal ama göz önünden kaçtı adam sana şu şu yılar arası 4 yıl ne yaptın derse ne diyeceksin. Kendinizi kandırmayın. Sonra birisi işbaşı verir ögrenilirse yalan beyandan dolayı hiçbir hak iddia edemeden kapının önünde bulursun kendini. Daha kötüsü bir iş kazası geçirsen suçlu yine sen olursun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende önlisans olarak iptal ettirecektim. Şimde 4 tane önlisans diplomam olacak. İşin içine girdik bakalım ne olacak. Liseden bulmak da zor. Kendi alanım zaten kura ile alım yapıyor. Lise olarak kalsamda zorlanacaktım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de lisans diplomam olduğu için onlisanstan kpss ye giremiyorum. Yani 4 yıllık diploma başıma bela oldu
282 Yorumla- +1 yıl
Ben de önlisans olduğum için çoğu yere yapamadım ortaöğretim istiyorlardı.
Niye iptal ediyorsun ki gereksiz belirtmek zorunda değilsin l
10 Yorumla
+1 yılÇok dert duydum ama bunu ilk kez duyuyorum.
10 Yorumla
+1 yılDiplomanızı iptal ettiremezsiniz.
Cv bize lise mezunu yazmanız yeterli.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIptal sansi olsa bende yapicaktim lisansi iptal edip onlisans diplomam ile atanirdim. Ama Sanirim aykiri bi sekilde alinmadigi icin iptal soz konusu degil
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Kendi alaninds is arasana fabrikaya niye gircen ya
01 Yorumla- 1 yıl
Adam arkeoloji mezunu nasıl iş bulsun kendi kafasına göre kazma kürek dolaşıp kazı mi yapacak hey Allah'm ya.
Biraz daha çaba ile kendi alanında mezun olduğun işi bulmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl4 yıllık deme sende, önlisans de zaten o lise hükmünde nasıl olsa, ya da öğrenciyim hala de, olsun bitsin, diploma istemez zaten çoğu yer sadece sorar...😅
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılcidden yazık ya o kadar oku bir ton sınav stresi bilmem ne hepsi boşuna
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye’de sıradan bir gün, herhangi bir işsiz genç. Vay halimize vay
51 Yorumla- +1 yıl
İş bulmak zor. Özeller tecrübe istiyor. Başvurduğum yer çalışan birini aldı. Çalışmayana hak vermiyorlar.
+1 yılSen üniversite mezunu değilim dersen kimsenin gelip senin diplomanı sorgulayacağını zannetmiyorum. Ayrıca mahkeme kararı olmadan iptal etmek mümkün değil
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılReis Twitter'da ünlü oldun dünyada ilk ünlü olan gizli üye sen olabilirsin 😅
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkanka valla aynısı benim de başıma geldi işveren kpss ye kaçarsın diye iş vermiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorun twitterda gündem yarattı bak istersen
00 Yorumla
+1 yılBen de önlisans mezunuyum lisansa tamamlamak istiyordum. şu an fikrim değişti. Önlisans diplomasiyla daha iyi iş imkanlarına mı sahip olurum?
214 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş soralı uzun zaman olmuş. Ben cevaplamak isterim. Önlisans ve lisans ikisi de üniversite. Liseyle önlisans aynı değil yani böyle bir hüküm de değil. Gidipte 2 yıl fazla okumadığınız için bu düşünceye kapılmayın. Yeriniz de olsam yine de tamamlardım ama çok değişen bir şey yok sadece 2 yıl. Siz üniversite okuyup kendinize fabrika da veya başka alt yerler de çalışmayı yakıştırıyor musunuz? Ben asla yakıştıramadım. Önlisans veya lisans diplomanızla gayette iyi iş bulabilirsiniz. Tabi bu bölüme bağlı veya çevrenize bağlı bunlar iyi olunca bulma imkanınız da artıyor. Neden böyle bir soru sorduğunuzu anlayamadım. Yani iki seçenek var. Ya neden işe alınmadığını anlamadınız ya da önlisans daha alt diye fabrikalara bile girebilirim diye düşündünüz. 1. Seçenekse eğer beyfendinin işe alınmama nedeni üniversite mezunu olup işverene muhtaç olmaması. Fabrika da evet üniversite mezunu da çalışıyor ama nadir. Geneli ortaokul mezunu ve lise mezunu. Kendi alanın da iş bulup bırakırsın diye almıyorlar. E haklılar da diğer okumamışlarla aynı şartlar da olmuyorsun onlar muhtaç konumun da zaten başka ne iş yapacaklar ki diye düşünülüyor. Ama senin seçenekler bol. Diğer seçeneğe gelirsekte sen zaten üniversite mezunusun önlisans veya lisans ikisi de üniversite. Bu beyfendi gibi alt segment işe girmek gibi zorunlu muhtaçlığın varsa büyük ihtimal yine işe almayacaklar çünkü üniversite okumuşsun. Her fabrika işe almıyor çoğunluk okumamış istiyor.
- +1 yıl
@Happy6161 fabrikada işçi olarak çalışmak istemiyorum fakat önlisans diplomasıyla iyi bir konuma geleceğimi düşünmüyorum.
- +1 yıl
@Happy6161 aşçılık bölümünde okuyorum bazı işletmeler aşçı alırken diploma yerine tecrübeye bakıyorlar alaylı şefler daha ön planda. Bu yüzden bence lisansa tamamlayabilirsem daha iyi iş imkanları bulabilirim.
- +1 yıl
@Happy6161 lisans tamamlarsan güvenlik bile olman zorlaşır. Ben önlisans dan devam ederim. yine kötünün iyisi. En doğusu alt kademeden memur olup sonra yükselmek. Diğer türlü daha zor. Bu ülkede az okumak iyidir. Özetlemek gerekirse.
- +1 yıl
@Melisaduygu Zaten güvenlik gibi alt bir mesleği neden olayım ki? Ben okuduğum meslek neyse o olurum ya da hiçbir şey. Çalışmak için çalışan insanlardan değilim. Emeğimin karşılığını göreceğim sevdiğim işi yaparım. Önlisansta olsa lisansta olsa ikisi de üniversite. Önlisansta ne okuduysam ya da lisansta ne okuduysam o yoldan devamdır benim için.
- +1 yıl
@Happy6161 kendi bölümün 85 ile atanıyor sen 70 aldın mesela. Ne yapardın. 85 alamayınca atanamıyorsun. Olduda insanlık hali 70 aldın ne yapacaksın. Kamuya girme ihtimali çok düşük. Bazı lisans mezunları temizliğe başvuramadığı için kızanlar var.
Herkes kendi bölümünden atanmak ister. Güvenlik de önlisans bir bölüm. Önlisansın bir artısı yok. Bende sağlıkçıyım. Yüksek alamadığım için atanamadım. Özel sektöre girmeye çalışıyorum. Bazı akıllılar temizlik ya da güvenliğe girip bölüm değiştirenler oluyor. Mantıklı geldi - +1 yıl
@Melisaduygu Ne yaparım biliyor musun? Hiç çalışmam ya da en ama en kötü ihtimal o mesleklere denk bir şeylere girerim girebiliyorsam. Ama alt mesleklere dönüpte bakmam. Benim ailemde de kimse kendi mesleği hariç iş yapmıyor ya da dediğim gibi denk iş yapıyor ama gidipte kimse altlara bakmıyor. Okumuşlar için tabi diyorum bunu. Kimse kendine yakıştırmıyor çünkü. Erkek bir yerden sonra belki mecbur yapar ama kızlar asla. Ki buna da örnek vereyim hemen benim erkek kuzenim iktisat okumuştu işe nerden baksan 30 yaşına doğru girdi. Ziraat bankasında hala çalışıyor. 5 yıl boşta kaldı çok kızıyordum kocaman erkek haliyle herhangi bir işte bile olsa çalışmamasına. Benim bu yaşıma kadar gördüğüm erkeğin iyi kötü her işte çalışmasıydı. Kız kuzenime dedim bu neden çalışmıyor evde yatıyor diye kardeşine demiş ki önceden ben bu kadar okumuşken milletin hizmetini mi görcem falan gibi sözler etmiş utanırım falan gibi. Yani bunu bir kızdan duysam normal karşılarım kızlar daha yakıştıramaz kendine ama erkekten duyunca tuhafıma gitti 😂 dışardan tanıdığım insanlar genelde iş ayrımı yapmadığı için erkeklerin iş seçmemesine alışmışım. şu an 36 yaşında ve iş hala bulamasaydı emin ol çalışmazdı onda o parlak zekayı gördüm 😂😂
- +1 yıl
@Happy6161 4 yıllık olup güvenlik olan var 2 yıllık olup temizlikçi olan var
- +1 yıl
@Happy6161 alttan yükselme diye bir şey var
- +1 yıl
@Happy6161 istediğin meslek de seni almayabilirler her şey ters düşebilir
- +1 yıl
@Melisaduygu İşte o zaman çalışmam öyle bir zorunluluğum yok erkek değilim. Çalışmak istersem zaten kendi mesleğim de olurum oda olmuyorsa dengi bir şey oda yoksa hiç çalışmam. Zorunluluğu olan insanları bilemem. Ben kendi adıma konuştum. Kendi adıma hepsini cevapladım. Benim etrafımda öyle örnekleri yok. Kimse kendine yakıştıramaz hepsi okuduğu yerlerde değilse de dengi yerlerde.
- +1 yıl
@Happy6161 türkiyede görünmez kast sistemi var
Alt üst tabakalaşma 😂😂
+1 yıldiploma atacaksan neden okudun diye sorarlar
00 Yorumla
+1 yılÜzücü bir soru. Sorun DarkWeb Haber Twitter sayfasında paylaşılmış.
10 YorumlaAbi senin durum çok farklıymış inşallah bir yolu bulunur.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl işsizsin. Okumuş insan istemezler..
00 Yorumla
+1 yıl7 aylık konu nasıl hortladı merek ettim
00 Yorumla
+1 yılSertifika al calisacagin işle ilgili gir işe
00 Yorumlaİptal ettirilmez diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılSahinozkan Instagram sayfasına çıkmışsın
00 Yorumla
+1 yılhiç sorma okumayı bize bela ettiler
10 Yorumla
+1 yılJshsjsj ay şaka gibi fazla okumak ceza oldu resmen
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltwitter2dan soru calma 101
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl3 kere kötü adam gülüşü yapacam buna :)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu sorun x e düşmüştü
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe tuhaf , neden öyle bir şey var
01 Yorumla- +1 yıl
Çünkü üniversite mezunu yani onun o alt işlere ihtiyacı yok bir muhtaçlık yok. Ama ortaokul lise mezunların da bu muhtaçlığı görüyorlar. Onlar zaten bu işlerden devam edecek diyorlar. Ama bir üniversite mezunu öyle değil. Bir sınava girer bir çevresi vardır gider kendi işini bulur bırakır. O yere muhtaç değil yani. Haklılar da aslında ama bazı insan da var ki üniversite mezunu olmasına rağmen hiçbir şekilde iş bulamayınca birde ihtiyacı olunca mecbur oralara düşüyor. Tabi adamlar kendi açılarından bakıyorlar. Bu işi bırakır gider seçenekleri var biz seçeneği olmayanları işe alalım diyorlar.
diplomanı söyleme
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm adına 😔
00 YorumlaNasıl ya
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyok maalesef
00 Yorumla Değil bir arkadaşım denedi kabul edilmedi
00 Yorumla
+1 yılYapamazsin ki
10 Yorumlane alaka awk
00 Yorumlahayır.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Beyninizi kullanın
00 YorumlaBaya iyiymiş ya ülkenin son hali
00 Yorumla
+1 yılDiploman olmadığını lise mezunu olduğunu söyle
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkenin durumuna bak
11 Yorumla- +1 yıl
Valla ya.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayırr
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke iptal ettirilebilse
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasıl ya o ne alaka
06 Yorumla- +1 yıl
Bana da zamanında denk geldi. Gittim ne mezunusun dediler üni dedim. Eleman almıyoruz dediler. Bir gün sonra ilkokul mezunu aldılar. 😏😏😏
- +1 yıl
Çünkü üniversite mezunu yani onun o alt işlere ihtiyacı yok bir muhtaçlık yok. Ama ortaokul lise mezunların da bu muhtaçlığı görüyorlar. Onlar zaten bu işlerden devam edecek diyorlar. Ama bir üniversite mezunu öyle değil. Bir sınava girer bir çevresi vardır gider kendi işini bulur bırakır. O yere muhtaç değil yani. Haklılar da aslında ama bazı insan da var ki üniversite mezunu olmasına rağmen hiçbir şekilde iş bulamayınca birde ihtiyacı olunca mecbur oralara düşüyor. Tabi adamlar kendi açılarından bakıyorlar. Bu işi bırakır gider seçenekleri var biz seçeneği olmayanları işe alalım diyorlar.
- +1 yıl
Benimde öyle oldu sonrasında girdiğim işte ve işi bıraktım.
- +1 yıl
Ama okuyalar da boşta kalıyor maglum her taraf torpilli adamlarla dolu.
- +1 yıl
@abdurahman0245 Maalesef orası öyle. Ya çevre olacak ya şans ya çok iyi bir bölüm. Bunlardan biri yoksa boşta kalınıyor. Sonra da böyle soru soruluyor işte. Üniversite okutmaktan gayet memnunum böyle alt yerler beni işe alacak diye hayatta iptal ettirmekle alakalı düşünce aklıma girmezdi. Millet üniversite okumak ister Buda sıradan işe girmek için iptal ettirmek istiyor. Tamam belki çok muhtaç durum da kalmıştır ama ne için olursa olsun böyle önemli resmî bir şey asla akla bu soruyu getirmemeli.
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler