SEO Uzmanlığı
Metin Yazarlığı
Muhasebecilik
Tasarımcılar
Öğretmenlik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yapay Zekanın cevabı : )
Yapay zeka (YZ) birçok mesleği değiştirebilir ve bazı meslekleri otomatikleştirebilir, ancak meslekleri tamamen sonlandırmaz. Bazı meslekler YZ tarafından yapılabilen rutin görevler nedeniyle etkilenebilir, ancak diğerleri için insan faktörü hala önemli kalacaktır.
Örneğin, YZ işletmelerin veri analizini ve raporlamasını otomatikleştirebilir, ancak bir insanın analiz sonuçlarını yorumlaması ve kararlar alması gerekebilir. Ayrıca, otomasyon işçi gereksinimlerini azaltabilir, ancak inşaat, sağlık hizmetleri ve eğitim gibi insanlarla etkileşim gerektiren meslekler hala var olmaya devam edecek.
Sonuç olarak, YZ birçok meslekte işleri daha verimli hale getirebilir ve bazı meslekleri değiştirebilir, ancak insan etkileşimini gerektiren meslekler hala önemli kalacaktır. İnsanların sürekli olarak gelişen teknolojiye uyum sağlaması ve mesleki becerilerini güncellemesi gerekebilir.
Zaten bu seçeneklerin hepsini yapıyor zaten. Doktorluk bile tapıyor, ameliyat kararı veriyor ve tapıyor, gerçek doktorlardan daha hızlı ve daha başarılı. Avukatlık hekimlik de yapıyor. Baları ile yapamadığı hiç bir şey kalmadı. Yakında istila edecekler dünyayı ve bizi köleleştirecekler.😎
Hepsini bitirebilir, en başta teknik meslekler geliyor. Teknikten kastım bir belli kuralları uygulayarak belli bir ürün ortaya çıkarılan işlerin tümü. Çevirmenlikten tutun, radyolojik incelemeye kadar.
Sonra stratejinin önem kazandığı meslekler gelecektir. Orta düzey yöneticilerin çoğunun koltuklarının ayaklakları gevşedi.
En sona da stratejik olmayan, bilişsel sorgulama ve muhakeme yeteneklerinin birincil öneme sahip olduğu meslekler gelir. Bunlar da daha ziyade teorik bilimsel alanlar, akademi kısmı.
Cevap
29Cevap
Hepsini bitirebilir bence
Gazete, muhasebe, öğretmenlik, avukatlık, doktorluğun bazı alanlarını, finansın bazı alanlarını, taksi sürücüsü, veri analiz alanlarını veeeeee
YAZILIM MÜHENDİSLİĞİNİN bizzat kendisini bitirecek.
Çünkü yapay zekâyı icat eden meslek, kendi ayaklarına sıkacak. Yapay zekâya söylediğiniz bir kaç kelime ile mükemmel uygulamalar ve programlamalar dizayn edilecek.
Buna işin ehli çok iyi yazılımcılar da dahil mi?
Yazık oldu yazılımcılara
Yapay zeka şimdiden böyle ise şu yüzyılın sonlarına doğru kim bilir nasıl bir hale gelir
Abi bahsettğin o 2 şey tam olarak nedir
@obiralfa sağol abi çok açıklayıcı oldu
Bitirecegi sektorler olacak gibi gorunsede sektorler de bir sekilde uyum sagalayacak sekilde evrilecek. Hep oyle olmadi mi? Bilgisayarla ciktiginda issiz kalacagiz denildi ama excell de iki kutuya rakam yazip toplanmasini saglayabilen kral oldu o donemde. Buna da uyum saglanacaktir
En düşük ihtimal öğretmenliğe veririm çünkü ben de öğretmen adayıyım alan derslerinden çok eğitim dersi alıyoruz mesela ben ilköğretim matematik öğretmenliği okuyorum çoğu kişi benim öğreteceklerimi bilir ama öğrenciye nasıl yaklaşılır sınıfa uygun nasıl etkinlik yapılır öğrencinin sorusuna nasıl cevap verilir falan filan yukarıdakiler arasında olursa en son olur çünkü eğitim önemli yapay zekaya emanet edilmez hemen
Pek çok mesleği bitirecek buna sağlık alanı da dahildir yapay zeka sonucu robotik şeyler artık yavaş yavaş hayatımıza dahil olmaya başlamış durumda
Türkiyede muhasebe bir yapay zekaya bırakılmaz illaki birine ihtiyaç duyulur ama tasarım yavaştan yapay zekaya kayıyor gibi
Bu yazdıklarının hepsini bitirme potansiyeli çok yüksek ve bunların haricinde daha da çok var.
Her şeyi bitirebilir lakin yerine ister istemez farklı meslekler konur. Özellikle yaratıcılık isteyen meslekleri kolay kolay bitiremez.
Bunların hepsini bitirir. Ama metin yazarlığı ve öğretmenlik konularında duygular da önemli bir faktör olduğundan kısa vadede etkilenmeyeceklerdir.
Aksine başka iş kollarını doguracaktır sonucta yapay zekayı geliştiren de bir insan
Abla onu bilmiyorum da Nod32 Antivirus geldi aklıma
Tasarımcılık demek bence çok mantıklı değil, sonuçta insanın hayal gücünün yerini hiçbir şey tutamaz.
Düne kadar iş makinaları çoğalır ıssız kalırız diye korkuyordu millet. simdi çalışacak adam bulamiyoruz.
Bence yapay zekanın bitireceği ilk mesleklerden biri öğretmenlik olur. Zaten şu anda bile eğitimin bir kısmı online olarak veriliyor.
Bence muhasebecilik biter çünkü hesap işleri yapılabilir
Bütün meslekleri nerdeyse. Makine olan her alan bitebilir. Bir gemi bile uzaktan kumanda sayesinde personele ihtiyaç duymadan rotadan gidebilir. Arıza bakımından belki 2-3 personel bulunabilir.
Hepsini bitirebilir. En çok metin yazarlığına etkisi olur diye düşünüyorum
Yapay zeka her meslek dalını etkiliyor yardımcı olarakmı mekan sahibi mi?
Direkt size ait olmadığı anlaşılıyor metnin.
Aynen öyle. Resmet dediğinde resmeden yapay zeka, sana bana ne yapmaz.
bir çok sektörü bitirecek.. buna önlem düşünüyolar.
Zamanla hemen hemen hepsini bitiricek
ee bütün meslekleri bitiriyo bu yapay zeka
Dunyanin sonu geliyor galibs
Hepsini tehlikeye atıyor
Muhasebecilik..
Öğretmenlik olabilir belki bilemedim
Tasarımcılar
Çok tehlikeli makineler hocam
Tasarımcılık
Hemen hepsi
keraneciler kapanır bende üzülürüm
Hepsi