annem yarın efor testine girecek çok çabuk yorulan biri test sırasında kötü bir şey olur mu endişeleniyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Efor testi zaten çabuk yorulan kişilere yapılır, bir zararı olmaz merak etmeyin.
sağlıkçı mısınız bir şey soracağım da rahatsız etmeyeceksem
Tıp öğrencisiyim bilgim dahilindeyse cevaplayabilirim
kalp krizi olduğundan emin değilim ama aannemde 2 3 defadır sol kolu boynu falan şiddetli ağrıyor uyuşuyor geçenlerde de 1 2 dakikalık sol kolu uyuşmuş midesi bulanmış konuşmamış nefes alamamış ama bana çok uzun geldi diyo bu olaydan 1 hafta sonra kardiyoloji doktoruna gittik görünürde hiçbir şey yok dedi efor istedi onun da gününü beklıyoruz İnternete bakıyorum beyin damar tıkanıklığı diyor endişeleniyrum bende
Ayrıca annem 10 yıl önce eps oldu 4 damarı yakıldıı saneloc kullanıyordu ama pandemi dönemi kendi iyi hissettiği için bırakmıştı ilacını
Annenizin tariflediği ağrı angina ağrısına benziyor, kalp krizi de bu şekilde ağrı yapabilecek sebeplerden biri ama tek sebep değil. Kalp krizi geçirmiş olsaydı EKG'den ve kandan bunu anlardık yani kalp krizi geçirmemiş ama bu sorun yok anlamına gelmiyor çünkü kalp krizi bir anda olan bir şey değil öncesinde yavaş yavaş gelişmiş bir damar tıkanıklığı var ve bu tıkanıklık %70'in üzerine çıktıysa efora bağlı kalp krizi geçiriyormuş gibi ağrı yapar. Bu ağrı şekliyle gelen hastada bazı özelliklere göre kalp krizi geçirme riskini hesaplıyoruz eğer çok yüksek riskli çıkarsa tedavi başlıyoruz, düşük riskli çıkarsa bir şey yapmıyoruz ama orta risklilerde tedavi verip vermeyeceğimize efor testi ile karar veriyoruz. Uzun lafın kısası anneniz kalp krizi geçirmemiş ama geçirebilir, risk durumuna göre tedavi başlanacak. Tedavi başlanmasa bile egersiz, sağlıklı beslenmek, kiloluysa kilo vermek gibi yaşam tarzı değişiklikleri ile bu riski minimuma indirebilir.
peki kalpte herhangi bir şey olsaydı EKG ve doktorun ultrasonla baktığı zaman bir şey belli olmaz mıydı doktor çünkü görünürde bir şey yok dedi
Damar tıkanıklığı olup olmadığı EKG ve ultrason ile görülemez sadece bu tıkanıklık kalp krizine sebep olduysa görürüz.
sizi de rahatsız ediyorum ama bir şey daha sorabilir miyim ya
Tabii ki
annemin bu yaşadıkları illa kötü bir hastalık mıdır veya tehlikelli bir şey midir önemsiz stresten falan da olabilir mi annem 12 13 yıldır cipralex kullanıyor onun etkisi de olabilir mi ayrıca deprem bölgesindeyiz 3 büyük depremde de annemle birlikte evdeydik gayet sakin gözüküyordu biz niye bu kadar sakin diye şaşırıyorduk hatta ama kendi de fark etmeden içine içine atmış olabilir mi korkusunu stresini falan 2 3 hafta falan da otobüsün içinde uyuduk ona bağlı kas ağrısı gibi bir şey söz konusu olabilir mi
Göğsüne bir şey oturmuş gibi, yerini tam gösteremediği sol kol, çene, boyuna yayılan bir ağrıysa bu genelde kalp kaynaklı bir ağrıdır kas ağrıları bu şekilde yayılmaz. Kalp kaynaklı olması sizi korkutmuş ama korkmanıza gerek yok çünkü sizin de benim de damarlarımızda tıkanıklıklar var, herkeste var ama herkes kalp krizi geçirmiyor çünkü kalp krizi olması için oradaki plağın bir şekilde yırtılması gerekiyor. Yukarıda belirttiğim gibi bazı faktörlere bakarak riskini hesaplıyoruz, efor testi istediklerine göre anneniz yüksek riskli çıkmamış. Yaşı gereği tedavi vermek için bir de efor testi ile değerlendirmek istemişler. Sonuç riskli çıksa bile tedavisine uyduğu sürece hepimiz gibi hayatına devam eder. Riskli çıkmazsa tedaviye bile gerek görülmez yani şu an için korkmaya gerek yok.
Şu an bir sorunu yok sadece ileride bir sorun çıkmasın diye önceden önlem alınıyor, aşı olmak gibi düşünebilirsiniz.
baskı gibi değilmiş hatta ilk ağrıdı zaman bengay falan sürmüştüm biraz masaj yapınca geçmişti ama şu nefes alamadığı konuşamadığı hareket edemediği zamanda sol kolu uyuşmuş hareket ettirememiş ağrımış birde soğuk terledim midem bulandı 1 2 dk sürdü dedi inşallah hayırlı sonuçlar çıkar sizi de rahatsız ettim kusura bakmayın mesleğinizde başarılar
Rica ederim ne demek baskı gibi değilse strese bağlı anksiyete geçirmiş olabilir.
bi psikolog araştırıp oraya da götüreceğim sağ olun
orada kalbin ritim sayısını ölçen aletler var onlarda dakikada normalin üstünde attığı an efiru yavaslatirlar
anladım teşekkürler