Sizce. okumak onemli mi? Yillarca ayni dersleri gormek o konulardan sinav olmak hayatin hicbir zevkine tadina varmadan robot gibi yasamak. Ailenin senden bir beklentisi oldugu icin, gelecekte kariyer yapicam diye onca yil calisip sonradan da istediklerini elde etmemenin verdigi mutsuzluk. Sizce bunlara deger mi?
Cevabın nedir?
+1 yılbaska bir alternatif olmadıgı sürece eldeki seceneklerden en iyisini secmek gerekir. bu da okumak oluyo. sen burada biraz eğitim sisteminden sınav sistemnden şikayet etmişsin aslında haklısında ama. bunlarda ülkemizin gerçekleri malesef o yollardan gecmeden iyi bir yere gelmekte neredeyse imkansız gözüküyor. ama aileni memnun etmek için istemediğin bir bölümü secmen istemediğin bir işte calışmanda senin kendi hatandır. yeteneklerine isteklerine göre hareket edip en azından cektiğin çilelere degecek bir meslek edin. bu meslek aşcılıkta olabilir mühendislikte ne oldugu önemli değil. ben sorf ilerde rahat edeyim die kamu yönetimi siyaset bilimi okudum. okul bitti ve ömür boyu calışıp mutlu olabileceğim bir iş bulamadım. sonra düşündüm para kazanmak gibi bir sorumlulugum olmasa ne yapardım. sanırım butun gün yemek yapmaktan mutlu olurum dedim ve şimdi pastacılık kursu gbi kurslara gidiyorum. kosgeble kredi alıp kendi restaurantımı acıcam ama önce mutfakta calışabilecek kadar kendimi geliştirebileceğim kuslara gidiyorum. suanda keşke iki yıllık aşcılık okusaydım diyorum :) mutluyum hayatımda gercekleştirmek istediğim bir hayalim var ve onun için ugrasıyorum en aından. sende aynı soruya cevap ver o zaman ne olmak istediğini bilir seni neyin mutlu hissedeceğini bilir öyle hareket edersin :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOkumak tabiki de önemli. İlim öğrenmenin neresi ne zamandan beri önemsiz oldu? Bir bayansan ki hele şu zamanda okuyup eline işini alman dahada önemli ki kimseye ihtiyaç duymayasın. Sürekli maddi geliri yüksek bir işin eğitimini alıp okursan emin ol hayatın kurtulur. Maddiyat önemli değil maddiyatı boşver açıkladımda zaten, ama ilim öğrenmenin üstüne başka bir şey tanımam ve açıkçası benim gibi okumayı öğrenmeyi seviyorsan üniversite bitirdiğin halde okumayı bırakma derim ben. İlim emek ister, özen ister, çile çekersin ki benim hiç uyumadan sabahladığım günler oldu başarısız olmadım değil oldumda ama yılmadımda o yüzden ilim birazda sabır ister o da her yiğidin harcı değildir. Çabalarsan emek verirsen ve o işin üstüne gidersen yaparsın
01 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim fikirlerini paylastigin icin. Hak veriyorum sana cok mantikli
işte bunlar hep ergenlik. Ailenin senden beklentisi olduğundan falan okuosan zaten senden bir yol olmaz onu diyim. burada amaç ekonomik özgürlüğe sahip, topluma faydalı bireyler olabilmektir. He sen, ben okumadan da bunları yapabilirim diosan amenna. Tamam yap. Ama emin ol okumak, istediklerini elde etmenin en kolay yolu. Ben de çok çektim okurken 6 sene okudum, bitireyim okulun olduğu semte uğramam dedim, şimdi iyi bir işim olmasına rağmen yüksek lisansa başladım aynı okulda ve bunun yanına yeni sosyal bir bölüm okuma isteğim var. Neyse velhasıl oku kardeşim. Usanmadan oku. Herşeyi geçtim üniversite yıllarını bir daha bulamassın.
02 Yorumla- +1 yıl
Aile baskisi derken ailemin benden bir beklentisi var o kadar emek verdiler bunun karsiligini vermek zorundayim bu sorumlulugu hissediyorum. Istedim bolumu okumal icin cabaliyorum o hedefe yoneli hareket etmeye calisiyorum zaten. Ama kotu yanindan bakinca ya olmazsa? Ya istedigim yere yerlesemezsem? Onca calisma nerede kaldi diyip pisman olmak istemiyorum evet bu yuzden de calismam lazim
Kim demiş sonu mutsuzluk?
Eğer amacın hemen hemen her insanın istediği gibi, devlete giriyim, tamam işim kebap dersen, mutsuz olabilirsin.
Ama belirli bir hedeflerin var ise, asla mutsuz olunacak bir neden yok.
Bence biz insanlar birazcık mutlu olma yolları üzerine düşünsek, araştırsak, mutsuz olmanın daha zor olduğunu anlayacağız, ama herşeyi boşveriyoruz, iki dakika durup düşünmüyoruz.
Niye düşünüp, beynimizi yoralım ki değil mi? Bizim için düşünen insanlar var zaten.
Şimdiye kadar olduğu gibi yine insanların bizim hayatımızı yönlendirmesini izleyelim...05 Yorumla- +1 yıl
Mutlu olabilecegini dusundugun bir meslek ya maddi yonden kotu ise o zaman ne yapacaksin?
- +1 yıl
Herseye pozitif yaklasmak da istemiyorum aslinda bu gidecegim yolda hayalde kurmak istemiyorum yani akısına biraktim herseye hazirlikli olmak lazim
- +1 yıl
Bezen bublari gormek icin izlemek gerek
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
47Cevap
Sırf okumuş olmak için okursan zevk alamazsın. Ama bilim öğrenmek ve çevrendeki olayların nasıl meydana geldiğini ve matematiğin öğrenciler için önemsiz gibi görülmesine karşın aslında şu anda bu siteye yazıp soru sormana vesile olan şeyin matematik olduğunu bilirsen sana zevk verecektir. Yoksa kör kütük okumak ve sınavlardan geçmek boş iş.
15 Yorumla- +1 yıl
Bilim yonunden bakinca da sacma geliyor ne yani matematik fizik kimya... Ilerde bunlarin bana hicbir yarari olmayacak istedigim meslekte bana trigonometri sormayacak bosu bosuna kafa yoruyoruz sinavlar giriyoruz.180 dercelik ucgene diklik indirmektende me zevk alicam yani merak mi ediyorum hayir isime yariyor mu hayir ama mecbursun bunlarda basarili olmazsan olmazmis
- +1 yıl
Sen kimya ve biyoloji bilmedebln dolayısıyla bu bilimlerin temeli olan matematiği bilmedeb nasıl doktor olabilirsin. Veya hiç fizik bilmeden bir otomobil bırak otomobil bir bina en basitinden bir elektrikli soba bile sapamazsın. Saçma sapan konuşup ne yaşanırsa gençlikte yaşanır diyerek boş işlerle gençliğimizi heba etmeyelim. Unutmayalım ki Fatih Sultan Mehmet'te bizim gibi gençti ve o eğer ne yaşanırsa gençlikte yaşanır deseydi bugün İstanbul bizim olabilir miydi? Bir milletin gençlerini işte böyle aptallaştırıyorlar.
- +1 yıl
Cevabin hosuma gitti. Gercekte tebrik ediyorum seni eic secmeseydim şu an sen olabilirdin. Ama oyle oldugunu belirtmek istiyorum. Beni bu konuda aydinlatmis oldun tesekkur ediyorum :)
- +1 yıl
Sağol sanada hayirki geceler
+1 yılLiseye kadar eğitim ve okumak önemli diye düşünüyorum sonuçta medeni bir zamanda yaşıyoruz ve mağara adamı değiliz. Ama ortaokuldan sonra işler gerçekten gereksiz ve saçmasapan bir hal alıyo, Eskiden lise mezunu olan insan süper insan sayılırken şimdi yüksek lisans yapmamış insanlara göz ucuyla bile bakılmıyo. Gereksiz ama yaşamak ve yaşam standartlarını üst seviyede tutmak için sürekli olarak bir rekabet var, daha iyi insanlar daha kötü insanların üzerine basarak bir yerlere geliyo. Bu yüzden hoşumuza gitsin ya da gitmesin, önemli olsun ya da olmasın okumak zorunda kalıyoruz. Aslında okumak da değil bu bir derece almaya çalışıyoruz, adımızın önüne bir sıfat koymak zorundaymışız gibi hissediyoruz. Çünkü sen sadece sen olursan hiç bir şekilde seçilmezsin. Sonuç olarak kesinlikle değmez ama böyle olmak zorunda.
01 Yorumla- +1 yıl
Iste hep hayat bizi biseylere yonlendiriyor. Biz kendi kararlarimizi veremiyoruz birilerine ayak uydurmak zorundayiz mecburuz cunku buna. Gelecek icin kariyer icin rahat ve huzurlu bir hayat icin.. Umarim bu cabalarimiza deger
Aslında o kadarda önemli değil. Kendini ne kadar geliştirebildiğine, ne kadar uzmanlaşabildiğine, yeteneklerini ne derece iyi kullanabildiğine bağlı bişey. Bunu yapabiliyorsan üniversite okumadanda güzel bir iş sahibi olup, hatta üniverssite mezunlarından daha iyi bir iş sahibi, hatta ve hatta onların patronu bile olabilirsin. Üniversite kendini geliştirebilmen için itici bir güç uyguluyor sadece. herşey sen de bitiyor. sen üniversite olmadanda bu itici gücü kendinde bulup kendini geliştirebiliyorsan üniversite okuman şart değil.
Mesela bir zamanlar dünyanın en zengini olan bill gates (microsof'tun sahibi) üniversiteyi okumamış. ve şöyle bir sözü vardı "arkadaşlarım üniversiteyi başarılı bir şekilde bitirdi, ben ise okuyamadım. onlar başarılı bir mühendis oldu ben ise onların patronu oldum". yani herşey kişinin kendisinde biter10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu dediğin aile zoruyla doktor falan olanlar için geçerli bence ben mutluyum bölümümden çünkü ilgi alanım olan bir bölüm okuyorum herkes parasına göre değil de buna göre seçse robotlaşan kimse kalmaz ama sırf aile zoruyla birileri istemediği bölümlerde okutuluyor diye okumakla robotlaşmayı bağdaştıramayız
21 Yorumla- +1 yıl
Dediklerine hak veriyorum. Ama insan bu konuda cok kararsiz olabiliyor gelecege yonelik maddi yonden rahat etmek icin de bunlari goz onunde bulundurmak lazim.
+1 yılDeğmez arkadaşım değmez. Ama hayatını idame ettirebilmek için de pek bir yolun yok. Derin konu bunlar, bende memnun değilim okumaktan ama bıraksam daha iyi bir seçeneğim yok. Türkiye şartlarında okuduğunda bile bir halt olamazken çoğu zaman, okumadan bir şey yapman daha da zor. He imkansız değil orası ayrı.
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede şart. Türkiyede okumazsan bir yere gelmen zor. Steve Jobs üniyi bıraktı ama şirketine destekçi buldu. Türkiyede garajdaki bir küçük şirkete yatırım yapacak biri var mıdır sizce? He ben yurt dışına çıkıcam mükemmel fikirlerim var hee şeyimle şirket kurucam diyorsan okuma burada git her şeyini fikrine ada
00 YorumlaOkumak haberdar olmakla eştir bence. Başka fikirlerden başka bilgilerden haberdar olmaktır. Bence eksik olan haberdar olmaktan çok düşünmek, dolaysıyla yorumlamaktır. Bildiğini öğrendiğini, düşündüğünü, uygulamaya, yaşama geçiremiyorsan, bilginden, okumandan elde edeceğin faydanın çok azını hatta hiçini kullanıyorsundur.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılYaş 25 lise mezunuyum o yaşa kadar sayısız iş kaçırdım üniversite mezunu olmadığım için. .. :( vee yıl 2011 okumaya başladım AÖF kamu yönetimi son sınıf öğrencisi yim tak tak geçtim yaş 29 da bitecek :) şu an 28 buçuk yaşındayım :) bakalım bu saatten sonra işe yarar mı acaba bilmiyorum. .. Mecburen okumak zorunda kaldım
11 Yorumla- +1 yıl
2015 te mezun oldum şu an mezuniyetim işim de de yaradı araştırma görevlisi olarak çalışıyorum 8 yıldır
Elbette onemli insan hayatinda bir kere olsun o universite ortamini yasamalidir. Senin sevkini kiran felan olabilirnders cslisirken onlara kulak asma. Unutma ssn vazgercersen hakki olmayan birisi kazanacak. Ama o uni yi kazandiginda yatagina uzandiginda anlayacaksin o rahatligi. Ileride guzel konumlara gelince o turden insanlar cikacak karsina canim
02 Yorumla- +1 yıl
Iste bu mutlulugun huzurun tadini yasamak istiyorum evet okuduguma degdi iyi ki okumusum iyi ki sıkıntı cekmisim buralara geldim diyebilmek insani mutlu ediyor :)
okumamak istiyorsan öbür türlü hayatta karşılaşacağın sorunlarla mücadele edecek bir yapın olması gerekir.. avrupada adamın memuriyete geçeyim garanti işim olsun falan derdi yok ama sokakta gitar çalıyo gelecek birikimi ve korkusu olmadan anı yaşıyor.. şimdi bu adamdaki g*t çoğumuzda yok
00 YorumlaBence yanlış düşünüyorsun. Mesela ben o kadar yıldır okuyorum ve her gördüğüm dersten yeni bir şey öğreniyorum. Bence robot gibi yaşamak buna denmez. Bir söz vardır gençliğinde zorlan ki gelecekte rahat edesin.
01 Yorumla- +1 yıl
Mantikli dusunuyorsun ama bazen insani pes dedirtmeye kadar getiriyor
Tatlım bak benim rahmetli dedem ne derdi, kendisi kore savaşının gazilerinden ve hep derdi bana farklı ülkelere gittiğinde saygı görmek istiyorsan baban çok zengin olacak ya da adam gibi okulunu okuyup bir yerlere kapak atacan... Yani rahmetli dedem okumanın önemini böyle anlatırdı bizlere... Eğer baban çok zenginse okuma ve rahatına bak gez toz eğlen ama o zenginlik yoksa çalışmaktan başka bir çaremiz yok !!!
00 YorumlaTürkiye'de üniversitede iyi bir bölümü bitirip kalbur üstü meslek sahibi olmak için robot gibi yaşamaya gerek yok ki..
Gayet de gençliğin tadını çıkararak okuyabilirsin17 Yorumla- +1 yıl
Gencliginin tadini cikar diyorsunda gelecekte iyi bir bolum kazanabilmek icin cok calismak lazim yoksa okumanin hicbir onemi yok bence yillarca siralarda oturup sinav stresslerini cekmek cok sacma olur. Bunlarin hepsine degmesi icin de calismaktan baska bisey yok
- +1 yıl
Sartlar bunu gerektiriyor ama.17 yil okumanin ardindan gidip 1000-2000 maas almak icin mi onca yil emek verdim derim. O kadar stresse girdim sabahin korunde kalkip okula gittim bunlarin hepsini kisinin sorgulamasi gerekiyor bence
- +1 yıl
Bence bu senin sansizligin insanlar aklini kullanmadiktan sonra derslerde hicbir sekilde basarili olamaz. Baska alanlarda yetenegin varsa onlara yonelip hayatinda mutlu olabilirsin ancak bu yanii Dedigim gibi bu senin sanli oldugunu gosteriyo
- +1 yıl
Yok canım ya ondan değil.. O kadar güzel, rahat ve kazançlı meslekler var ki aslında senin bilmediğin..
Küçüklükten beri insanların "doktor, avukat, mühendis" olmasını iyi göstedikleri için herkes at gözlüğünü takıp hedefini bu mesleklerden yana koyuyor..
Diğerlerini araştırmak gerek.. - +1 yıl
Aynen bu dediklerinle baska meslekleri kesfedebilirim.
başka çare mi var sen 10 yaşında kariyer kovalayan biriini gördün mü? bizimkisi tamamen mecburiyet ben 2 üniversite bitirdim ama 1 senedir işsizim al sana en açık örnek.
04 Yorumla- +1 yıl
Iste bu insanin zoruna gidiyor emeklerinin karsiligini alamamak ve senin durumuna dusmek. Allah bilir kac insan var boyle. Yardimciniz olsun
- +1 yıl
Eger biseyde torpil varsa bunun onune gecmek senin elinde. Kendi hakkini savunmayi bilmelisin bu konuda
+1 yılŞimdi sadece aile beklentisi olarak görüyorsun okumayı. Ama bir ailen olmasaydı tek yapacağın şey okumak olurdu. Her insan kendi ayakları üstünde durabilmeli bunun en güzel yolu da okumak.. Ailenden kendini sıyır, kendin için oku. Birşeyler elde etmeye başlayınca , kendi paranla birşeylere sahip olunca en mutlu olan sen olursun.
01 Yorumla- +1 yıl
Aile baskisi var derken yani onlarda benim mutlu olacagim seyi yapmami isterler ama gozle4i hep yuksekte yani gun gelipte o ladar okudun bunun icin miydi derler diye tedirginim haklilar da onca yil emek verip duzgun bir meslekte calismadiktan sonra bir anlami da yok
Üniversteyi 2. Sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Bu düşünce birçok öğrencide olduğu gibi bende de vardı. Hayattan zevk almamaktan, yaşamamaktan bahsediyorsun ama ; iyi bir meslek sahibi olup yaşamak var, meslek sahibi olmadan yasamak var. Ayrıca senin tarifinle yaşamak, maddi özgürlük olmadan olmuyor. İyi düşün ileride pişman olacağın şeyler yapma.
00 YorumlaCem yılmazın dediği doğru 25 yıl oluyorsun sonra iş hayatına atılıyorsun öyle olmadığını anlıyorsun bir 25 yılda da onları unutmaya çalışıyorsun. Gereksiz insan illa kendini okul okuyarak geliştirmez. Düşüncesindeyim
04 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katiliyorum dediklerine
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Ben okumadım okumayı da seven bir insan değilim lise arkadaşlarım üni bitirdi babasının yanında marangozluk yapıyor kimide vasıfsız işçi ben okulu bıraktım stüdyoda çalışmaya başladım 16 yaşındayken tek başıma stüdyo işletiyordum ondan sonra kendim para kazandım web tasarım falan yaptım büyük işler yaptığıma inanıyorum en büyüğüde carrefourun ürün çekimini yaptım.
- +1 yıl
Iste bu soruya en iyi ornek sensin. Hersey okumak degil bence de. Yani bir yetenegin varsa ve bununla mutlu olacaksan egitim sisteminin verdigi sıkıcı zorunlu derslere girip bir de basarisiz olunca ne anladin o kadar yil bosa gecirdigine
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnemli çünkü bu devirde diploması olmayanı insan yerine koymuyolar. Artık tek diplomayla bile iş bulma olanağı kısıtlı. Bu maratona katılmaya mecbur bırakıyolar insanı.
01 Yorumla- +1 yıl
Artik uniye giren cok insan var. Mal insanlarin hepsi girebiliyor bu kadar gozde buyutulmemeli bence universite. Onemli olan iyi bir universite bitirebilmek yoksa diploma alan bos insam cok.
Ayni sorunla karsi karsiyayiz 6 yasnda okula basladm şu an yasim 20 halen okuyorum ama okudugum bolumle bir yere varamiyacagimi biliyorum tek secenek kaldi onumde oda uzman cavus olmak bunca yil oku uzman cavus ol off off
011 Yorumla- +1 yıl
Iste hayatin aci gercekleri bu olsa gerek. Okuduguna degdi mi? Hayir. Uzman cavus olunca sana sinasiyi mi ya da mekanik kuvveti mi soracaklar hayir. Omumuzu curutuyorlar
- +1 yıl
Zaten oyle. Egitim sistemi gittikce kotuye gidiyor. Boyle olunca insanlarin okuma hevesini elinden aliyorlar.5 yasindaki cocugun bile okuma hevesi varken onu elinden aliyorlar sabahin 6 sinda okula goturup ne yaptiriyorlar cok sacma!!!
- +1 yıl
Sacma degil sadece yanlis mesala ben 15 senedir okuyorum soe bir sey olabilirdi bunu 5 senesi okuma yazma bundan sonrasi istedigim bolum uzerine gitme ama ilgille mesala muhendis olmak istesem bana a dan z ye kadar hepsini ogrete. bilirler 10 sene icerisinde. Ve ben isimde cok guclu olabilirim. Yani ben boyle dusunuyrm
- +1 yıl
Ornek vereyim makine muhendisligi isteyen bir kisi liseye kadar edebiyat geo tarih felsefe cografya kimya biyoloji... Bunlarin hepsini lise sona kadar gormek zorunda ama o kisinin makine muhendisi olmasi icin sadece fizik matematik ve ingilizce derslerini gormesi yeterli. Ama bu olmuyor
- +1 yıl
Iste. bi. yuzdende ogrenciler egitim durumuna isyan ediyor ben şu an otomotiv muhendisligi okuyorum ama ben endistiri meslek lisesi mevzunuyum matematik. Fizik ve resim teknik dersi bnlari biz sadece lise 2 gordum. Ve benm dersimin iyi olmasini bekliyorlar anliyamiyorum bazi seyleri
- +1 yıl
Sorun zaten meslek lisesi olmasi. Sen ayrintili bir sekilde islememissin ama anadolu lisesinde ki ogrenci o konunun derslerini yalamis yutmus. Sonu olarak 2 yilligi kazanabilmissin.
- +1 yıl
Iste onumuze her adimda sinav koyuyolar sinavlara yonrlik hayatimiz belirleniyor basarisizsan hayatta basarisiz olacaksin diye baski kuruyolar bir de
- +1 yıl
Kesinlikle oyle. Universite okuyupda acikta kalan kac bin kisi vardir
+1 yılOncelikle soylediklerine kalpten katiliyorum elde etmek istediklerini elde edip yapacak birsey kalmayinca o uzerine coken mutsuzluk o duyguyu şu an iliklerime kadar hissediyorum
06 Yorumla- +1 yıl
Bu duruma dusmek istemiyorum iste
- +1 yıl
Ani yasa bosver son olarak ders calismayi ancak aptallar sever :)
- +1 yıl
Ders calismayi bazen ozledigim oluyor ve cok sıkı calisiyorum mecburiyetten olabilir ama geleck soz konusu o gozle de bakmak grrekir kimse oturdugu yerden tip fakultesi kazanmamis yani. Soyle bir soz var "Bilgili olmak icin calismanin kölesi olmak gerek"
- +1 yıl
Orasi oyle sevmiyoruz ancak amaca ulasmak icin mecburuz ve benim onumdr daha 6 yil var yuksek lisansla omrumuz okumakla gcicek sana tavsiyem gencligini yasa hayati erteleme
- +1 yıl
Gencligimi yaadiktan sonra hayatin gercekleriyle yuzlesince ne yapicam
- +1 yıl
Anlamadim ve sen yanlis anladin galiba gencligini yasa deyince cinsellik kastedmedim
+1 yılHayatın anlamını Tibet'de anlayabilecek durumumuz olmadığı için. Malesef okumak şart :)
00 YorumlaEğitim şart ama cidden sıkıyor bi' zamandan sonra. Lise bitsin rahatlarim dedim, üniversite zimbirtisi başladi. Şimdide Okul bitince askerlik var, gelincede iş. Sokarim böyle hayata :D
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğer mi değmez. Ama başka çaren yok babadan zenginsen okuma hayatını yaşa hayatın tadını çıkar. Eline ekmeğini almazsan evlenince çok sorun yaşayabilirsin :)
00 Yorumla
+1 yılSoruyu gördüm okudukta ne b. ka yaradı demekten kendimi alamadım
00 Yorumla
+1 yılİstediğin ve başarılı olacağın konuda okumak önemli. Herkes tabii ki aynı şeyleri okumamalı fakat herkes okumalı. Günümüzdeki güç, bilgidir.
00 Yorumla
+1 yılamann 60 yıl ömrünün 4te 1 i gitmiş olsa :) 4 te 3 ünü adam akıllı yaşayacak kadar paran bunu hesaplayacak kadar matematiğin varsa on numarasın :)
02 Yorumla- +1 yıl
Hahaha iyiymis bu yonden hic bakmamistim :)
- +1 yıl
aynen hacıı :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılBelki de okuyarak sana bunları hissetmene neden olan şeyleri değiştirme, senden sonraki nesli bu iğrenç sistemden kurtaracak kişi olabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılokumak önemli de istemiyorsan okumak zorunda da değilsin.
00 Yorumlaokumak önemli bence. üniversite insanın hayata bakış açısını değiştiriyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Sadece universite de bunlari farketmek yanlis olur. Baska ortamlarda da bunlarin daha iyisiyle karsilasabilirsin. şu an okuyorum yillarca okudum uniye hazirlaniyorum. Hayatin herseyini sinava baglamislar sonra da hayata bakis acini degisiyor. Bunlari baska yerlerde de bulabiliriz bence
- +1 yıl
Mesleginde mutlu olacagina inaniyor musun peki bunda da eminsen tebrikler..:)
- +1 yıl
Tesekkur ederim :)
Okumak önemli, bunun eksikliğini yaşayanlardanım. İşimde çok iyiyim ama diplomam olmadığı için işe almıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılkole gibi baskasinin yaninda omur boyu calismak salaklitr
00 Yorumla
+1 yılCok sükür sistemin kölesi olmadım, olmayı da reddediyorum. Gayette bilgili, kültürlü, eğitimli biriyim.
00 Yorumla
+1 yılyapmak istediğim bir kaç şey var onları yapıp biraz paramı kazanıp geri istediğim doğal ortama dönmeliyim. ama önce atanmam gerek kpss a grubu...
00 Yorumla
+1 yılOkumak çok ama çok önemli ilerde ne kadar işe yarayacağını göreceksin !
10 YorumlaEn çok nerede faydalı şeyler öğreniyorsan orada ol.
00 Yorumlailim İlmekdir İlim kendi iblmektir
İlim ili ş il... '' D. Bahçeli ''14 Yorumla- +1 yıl
:D:D:DD:DDD
- +1 yıl
beni sevmeyen ölsün :D:DD:D
+1 yıldeğil neden önemli olsun panpiş salla kaç gün yaşayacaksın şu dünyada
00 Yorumlaokuyup adam olmak lafını hiç duymadınmı okumak lazımda MEB sistemide değiştirmesi lazım 25 yaşına kadar okunur mu :)
10 Yorumla
+1 yılSen okumaya sadece para gözüyle bakıyorsan bişey diyemem..
02 Yorumla- +1 yıl
Hayir yanlis dusunmussun. Para gozuyle baksam şu an okumazdim daha iyi para kazanacak is bulurdum kendime yillardir bu sıkıntılara girmipde kafa yormazdimm. şu an cok calisiyorum hedefim de bolum belirlemedim. Ama gel gelelim ki bu sıkı calismanin ardindan bisey kazanamazsam bu benim zoruma gider. Yetek desen o da yok ama ufak hayallerim var onlari gerceklestirmek isterim. Bir de soyle bakmak gerekiyor o ufak hayaller ile mutlu olucam ama bu bana gelecekte maddi yonden sıkıntılar doguracaksa ne anlami var? Sonucta maddi yonden de dusunmek lazim hersey mutluluk degil
- +1 yıl
O da güzel :)
+1 yılDeger tabi. okumusla okumamis arasindaki farklari hic gormedin mi
00 Yorumla
+1 yılönce okumak sonrada okumanın verdiği rahatlığı yaşamak
00 Yorumlaokula ders olarak bakma her alanda kendini geliştirirsin insana çok şeyler katar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAman boş ver bu ülkede yeterince cahil yok sana ihtiyaç var okuma siktiret!
00 Yorumlabaşka bir şey daha oku, böyle mutsuz kalma
00 Yorumla
+1 yılDeğer. Şu an her şey diploma.
03 Yorumla- +1 yıl
Diploma alan bos insan cok gordum
- +1 yıl
Sen dolu olacaksın işte
- +1 yıl
Peki :)
Okumak çok önemli, değerini bilmeyen çok.
10 Yorumlaokumak cehaleti alır eşeklik baki kalır
00 Yorumlaokuduğunu anlamak önemli
00 Yorumla
+1 yılnapak ölek mi :D:Dd. D:dDdd:D
00 Yorumla
+1 yılDeğil, ben okuyamıyorum.
00 YorumlaTorpilli donemdeyiz ve bos geliyo okumak :/
00 Yorumlabu devirde önemsiz geliyo bana
00 Yorumla
+1 yılOkumuş bir insana saygı gösteririm.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 300 cevap paylaştı. Önemli değil ama gerekli..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumak hayatta kalmak icin onemli
00 YorumlaValla senin kariyerin söz konusı
00 Yorumladeğmez ama okumak zorundasın
00 Yorumla
+1 yılönemli tabiki... ama hedefe yönelik okumak...
00 Yorumla
+1 yılOkumak herşeye deger
00 YorumlaÖnemli.
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?