Polis olma kararı verdim tam şu an şu dakika
Polislik sınavı ne zaman?
Nasıl başvuru yapılır?
Neler yapmam gerekiyor?
Polislik sınavı ne zaman?
Nasıl başvuru yapılır?
Neler yapmam gerekiyor?
Polislik sınavı genellikle yılda birkaç kez yapılmaktadır. Ancak sınav tarihleri ve şartları değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle, sınav tarihleri hakkında en güncel bilgileri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden takip etmeniz gerekmektedir.
Polislik sınavına başvurmak için, öncelikle ilgili sınav duyurusunu takip etmeniz ve başvuru şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartlar, genellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, 30 yaşını geçmemiş olmak ve bazı sağlık şartlarını sağlamak gibi kriterleri içermektedir.
Başvuru işlemleri, sınav tarihinden önceki birkaç hafta içinde, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen internet sitesi üzerinden yapılabilir. Başvuru aşamasında, sınav ücreti, nüfus cüzdanı fotokopisi, mezuniyet belgesi gibi belgelerin yanı sıra istenen diğer belgeleri de hazırlamanız gerekmektedir.
Sınav sürecinde, başvuru yapan adaylar, fiziki yeterlilik, sözlü mülakat ve yazılı sınav gibi aşamalardan geçirilirler. Bu aşamaları başarıyla geçen adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim almaya hak kazanırlar.
Polislik mesleği, ülkemizin en önemli mesleklerinden biridir ve mesleği icra edenlerin, ülkenin güvenliği için büyük bir sorumluluk taşıdıkları unutulmamalıdır. Bu nedenle, polislik mesleğine başvurmadan önce, bu sorumluluğu kabul edebileceğinize emin olmanız önemlidir.
Cevap
2Cevap
Pomem veya PMYO alımlarını bak şu an alım yok. 30 . Dönem pomem bitti 31. Döneme hazırlanabilirsiniz
Tahminen zaman olarak
Az daha araştırayım ben en iyisi ve ayrıca Umarım istediğin gibi olur
şu an lise mezunuyum aynı zamanda okuyorum üniyi ama bölümümden pek memnun değilim
Mimarlık
Teşekkür ederimm
yutobe dan bak
ne mezunusun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?