Msü sınav netim kadın adayların yapması gereken nete göre biraz düşük. Şimdiden mezuna kalıp temelden çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
(İki hedefim vardı biri msü, biri pmyo.)
(İki hedefim vardı biri msü, biri pmyo.)
Mezuna kalmak, doğru bir karar olabilir ancak bu karar verilirken dikkat edilmesi gereken birkaç faktör var. Öncelikle, ne kadar düşük bir net yaptığınızı ve hedeflediğiniz bölüm için hangi netin yeterli olduğunu bilmelisiniz. Eğer hedeflediğiniz bölüm için yapmanız gereken nete çok yakınsanız ve sadece birkaç yanlış yapmışsanız, o zaman mezuna kalmak mantıklı olmayabilir. Ancak, hedeflediğiniz bölüm için yapmanız gereken nete oldukça uzaksanız ve daha fazla çalışmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, mezuna kalmak doğru bir karar olabilir.
İkinci olarak, mezuna kalmak için zaman ve kaynaklarınızın olup olmadığını gözden geçirmelisiniz. Mezuna kalmak, daha fazla çalışma ve daha fazla zaman gerektirecektir. Ayrıca, mezun olmak için ekstra masraflarınız olabilir. Bu nedenle, mezuna kalırken finansal açıdan da hazırlıklı olmalısınız.
Son olarak, hedeflerinizin ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Eğer MSÜ ve PMYO hedefleriniz gerçekten önemliyse ve mesleki geleceğiniz için kritikse, o zaman mezuna kalmak mantıklı bir karar olabilir.
Bu nedenlerle, mezuna kalıp temelden çalışmaya başlamak mantıklı bir seçenek olabilir ancak kararınızı verirken yukarıda bahsettiğim faktörleri göz önünde bulundurmanızı öneririm. Ayrıca, bu süreçte bir öğretmen veya bir danışman ile konuşarak daha iyi bir yol haritası oluşturabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
yapamadığın konuları güzelce analiz edip 17-18 hazirana kadar onlara yoğunlaş, L-T-İ gibi baba konular kalktığı için “bu çıkmaz ya çalışmayayım” dediğimiz mantık küme logaritma gibi konulardan soru sayısı özellikle artacak ve içlerinden 1-2 tanesi seçici olacak. altyapın varsa biraz, sadece konuda birazcık eksiksen onları oturt sonrasında son 1 ay kala her gün deneme çöz, branş denemesi olursa daha iyi. tabi alanını bilmeden yorum yaptım ben ama.
Teşekkür ederim :)
Cevap
4Cevap
Kal bence
Yks ye kadar calisip bi de yks ye girip oradan secenekleri de degerlendirebilirsin sen bilirsin
mantıksız
daha yks girmeden ne bilyon olmaycağını
Kal 20 yaşından sonra giremiceksin ama onu bil son şansın olabilir
Evet 20
kalabilirsin
Kalmalısın
Sen bilin
Sen biliyoonn kal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar