Almanya’da doğup büyümüş veya orada yaşayan ve su gibi Almanca konuşabilen? En az Türkçe kadar iyi konuşan hatta Türkçeden daha iyi konuşan?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Varr
Emin misin
Yalan borcum mu var 😅
Kannst du “yalan borcum mu var” in Deutsch übersetzen?😂
Da es eine Redewendung ist, die nur im Türkischen benutzt wird, ist es ziemlich schwer das zu übersetzen 😅
Da hast du völlig recht. Könnte man es in einer anderen Art sagen?😂
"Bin ich dir eine Lüge schuldig?" wenn man es wortwörtlich übersetzt 😂
Hahaahahah ciddi manada Almancan varmış ya fake değilmiş😂
Emin misin diyor bide 😂
Ya burada genelde çat pat Almanca konuşanlar Almanca biliyorum diye geziniyor da onlardan biri misn diye emin olmak istedm😂
Sen nerden biliyorsun peki almancayı
Almanya’da doğdum büyüdüm, ya sen?
Ja ich auch... oder ich verarsche dich mit google übersetzer 😅
Nee sonst würde ich das direkt merken😂😂😂
Almanya’da doğmuş büyümüş üyelere denk gelmek zor burada şaşırdım😂
Ja ich bin seit jahren hier, bisschen langeweile loswerden 😅 dachte zuerst du lebst in der türkei und möchtest etwas fragen, bzw etwas übersetzen lassen
Jaa ich bin auch seit Jahren hier… nein ich lebe nicht in der Türkei, meine Frage ist etwas Seltsames😂
Dann leg mal los 😅
Obwohl ich hier geboren bin, habe ich im Alltag Schwierigkeiten dabei, mich auf Deutsch zu unterhalten. Ich fühle mich nicht so sicher wie beim Türkisch-Reden. Der Grund dafür ist, glaube ich, dass ich erstens generell nicht viel rede, sodass ich das nicht genug Praktizieren konnte und zweitens, dass ich fast immer Türkisch rede, lese und schreibe. Auf Deutsch zu schreiben fällt mir viel leichter als mich im Alltag spontan auf Deutsch zu unterhalten. Manchmal fehlen mir einfach die Worte oder die richtige Ausdrucksweise, wie ich dass Gedachte denn jetzt auf Deutsch sagen könnte. Und das macht mich in letzter Zeit echt traurig. Früher hatte ich dieses Problem nicht so wahrgenommen aber in letzter Zeit stört mich das total, weil ich ja auch nicht mehr so jung bin und weil jeder weiß, dass ich in Deutschland geboren bin. Es ist ja nicht so, dass ich Deutsch erst sehr später als zweite Sprache erlernen musste. In so einem Falle wäre es nicht so peinlich wie bei meiner Situation.
Ich hoffe du verstehst mich😁😂
Ich bin Autohändler und habe ständig mit menschen zu tun... mir geht es genauso.. aber ich denke das fällt den menschen gegenüber nicht auf... auch deutsche zögern manchmal beim reden... es geht auch darum dass man in dem moment nicht die richtigen worte findet, weil das Gespräch eventuell schnell verläuft... das ist meiner meinung nach sehr sehr normal.. mach dir da kein kopf
Al bak şu an Almanca yazmaya üşendim😂 evet haklısın çoğu insan aynı hisse kapılabilir ama ben bu konuda bi tık daha sorunluyum bence. Bazen sırf neyi nasıl diyeceğimi bilemediğimden susuyorum. Türkçe konuşurkenki rahatlığı istiyorum. Canımı sıkıyor bu durum. Bazı Türkler var çok daha rahat Almanca konusuyorlar ben onlar gibi değilim.
Ve bu soruyu açmamdaki amaç da iyi Almanca ve Türkçe bilen birisine günlük hayatta aklıma takılan bazı şeyleri Almanca nasıl söyleyeceğimi sorup pratik yapmaktı😂
Wenn ich hilfreich werden kann gerne... Praktik ist halt schon ziemlich wichtig wie du gesagt hast
Evet Almancayı hiç sevmiyorum aslında o yuzden konuşmuyordum pek fakat yaş aldıkça konuşmak gerekiyormuş bunu farkettim😂
Sen daha çok Almanca mı Türkçe mi konusursun
Ben genelde Türkçe konuşurum... evde de hep türkçe konuşuruz
Anladım bizimle aynı
Wie alt bist du wenn ich fragen darf?
Siebenundzwanzig
Dachte älter 😅 mach dir echt überhaupt kein kopf über sowas.. aber wie gesagt kannst dich gerne melden wenn du etwas fragen möchtest
Warum älter? Bin doch alt genug😂 Danke schön für deine Unterstützung. Dann lass und doch einfach folgen 🤣
"Yaş aldıkça" falan yazınca dachte über dreißig schon 😅 ja dann folg mal :)
Bazen abartırım😂
Gülten morgen
Tamam Gülten
Gülten Dayıoğlu mo nun gizemi 🤣