Hepinizin yazdıkları çok çok kıymetliydi çok teşekkür ederim hepinizeee 💖🦋
Bir işe başvurmaya korkuyorum, çekiniyorum ben ne yapacağım?

Hepinizin yazdıkları çok çok kıymetliydi çok teşekkür ederim hepinizeee 💖🦋
Arkadaşlar lütfen kıymet verip okursanız çok mutlu olurum. daha önce bir yerde hiç çalışmadım 21 yaşındayım 2. Üniversitemi bitirmeme bir dönem kaldı. Açıköğretim okuyorum. Diksiyonum da güzeldir. Daha önceden alışveriş yaptığım bir tuhafiye şimdi eleman aradıklarını Instagram story'den paylaştı. Seviyorum orayı kötü bir yer değil çok küçük ya da çok büyük de değil. Aynı zamanda mezun olduğumda atama bekleyeceğim ne zaman olur bilmiyorum. Benim asıl sorunum mesela görüşmeye gittim ne diyeceğim bana verilecek parayı nasıl soracağım ne zaman soracağım. Elim örgüye yatkındır işletmem de var hatta. Neyse mesela işten çıkmam gerekti öyle bir durumda ne diyeceğim hemen çıkabilir miyim bunları nasıl soracağımı bilmiyorum. Daha önce dayımın marketinde kasada durduğum günler oldu az da olsa biliyorum bazen kafam karışıyor ama. Her ürünün fiyatını bilmiyorum mesela öyle bir durumda ne yapacağım?
Aslında basit gibi gözüken şey benim için çok büyük bir şey çünkü daha önce bir yerde çalışmadığım için yeltenemiyorum yani.
Babam ameliyat oldu bu yüzden işe gidemiyor sadece emekli aylığı var aslında bir baskı yok ama babamın parasal mevzuları açması şu yatacak bu yatacak demeleri beni çok üzüyor. Ani karar vermek istemiyorum sonra pişman olacağımı biliyorum. Ne yapacağım ben?
Öncelikle, endişelerinizi anlıyorum ve bu konuda sizi cesaretlendirmek için elimden geleni yapacağım.
İlk olarak, iş başvurunuzu yapmadan önce, özgeçmişinizi güncelleyin ve özgeçmişinizdeki bilgilerin doğru ve açıklayıcı olduğundan emin olun. Başvurunuzda, önceki iş deneyimleriniz yoksa bile, özellikle dışarıdan bir eleman arayan küçük bir işletmede çalışmak gibi bir deneyime sahip olmanızın avantajlarından bahsedebilirsiniz. Örneğin, işletmenizin müşterileriyle etkileşim kurmak, ürünlerin fiyatlarını öğrenmek ve işletmenin günlük işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak gibi.
İkinci olarak, görüşmeye gittiğinizde, özgeçmişinizde belirttiğiniz becerilerinizi ve işletmedeki potansiyel katkınızı vurgulayın. Ayrıca, çalışma saatleri, ücret ve işten çıkma politikası hakkında sorularınızı sormaktan çekinmeyin. Bu soruları sormak, işletmenin sizi ne kadar önemsediğini gösterir.
Üçüncü olarak, işe başlamadan önce, işletmedeki ürünlerin fiyatlarını, stokta bulunan ürünleri ve müşterilere nasıl yardımcı olacağınızı öğrenmek için biraz araştırma yapabilirsiniz. İşe başlamadan önce, işletmenin yöneticisinden veya diğer çalışanlardan size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.
Son olarak, iş başvurusu yapmak korkutucu olabilir, ancak kendinize güvenin ve deneyim kazanmak için bu fırsatı kullanın. Unutmayın, başarılı olmak için önce denemek gerekir. Kendinize olan güveninizi artırmak için bir arkadaşınızın veya ailenizin sizinle mülakat yapmasını sağlayın.
Size ayrı ayrı çok teşekkür ederim beni motive ettiniz 💖💖💖
Şu an bunları düşünmen normal çünkü daha önce hiç çalışmamışsın. Bı yer bulup git ve de ki bayan eleman arıyor musunuz. Onlar da zaten evet veya hayır diye cevap verir. Onlar sana anlatır izin gününü, çalışma saatlerini, mola saatini, maaşını. Eğer sormazsa sen sor. Rahat ol, çünkü onların karşılarına çok tuhaf insanlar çıkıyor, konuşmayı bilmeyen, özgüvensiz bir sürü insan gidiyor iş aramaya.
Cevap
8Cevap
Hiç dert etme, git başla, senden önce o bazı şeyleri anlatacaktır. Anlatmadığı yerde çalışma saatini ve maalını sorarsın. Yemek durumu genelde öğlen herkese söylenir iş yerinde. 1 ayın sonunda karar verirsin. Çalışmaya devam etmeyeceksen "abi atama bekliyorum kpss çalışacağım" dersin anlayışla karşılar.
rahat ol, kafaya fazla takma. bodoslama git ve çalışmak istiyorum de, maaş ne kadar düşünüyorsunuz diye sor kafana yatarsa kabul et yatmazsa bir düşüneyim de bu kadar basit :D
O kadar güzel ve relax anlattın ki hahaha🤩
insanları fazla ciddiye almamak gerek. çünkü kimse buna değmiyor
Kesinlikle ya 😌
Bu kadar her şeyi düşünme. İşe başlyınca her şeyi öğreneceksin
Görüşmeye gittiğinde zaten sana soru sorarlar. Sen de onlara cevap verirsin
Bu dediğiniz şeyin benzeri çok kişidir tezahür ediyor zaten sizde iş bir başkasında sosyalleşme vs vs diye uzar
Kesinlikle rahat ol. İş bu emin ol o kadar kafana takmak zorunda değilsin. Zaten tecrübe ettikçe daha rahat olursun ama adım atman gerekiyor ve bundan asla çekinme. Umarım her şey yolunda gider
git başvur isteyenin yüzü kara vermeyen zenci
Kardeş korkacak ne var git başvur işte
😁🙊😅
amann ne kasıyorsun yaa sanki dünyanın sonu
Napayım önceden böyle bir girişimde bulunmadım o yüzden çekiniyorum
çekindiğin şeylerin üstüne git hep
Haklısın 🥲
inan insanlar dikkate alınacak kadar değerli değil rahat ol.
Aşarsın
Hangi
Bölüm okudun
En İyi Cevaplar