Tabi uzun ders bilgilerini nasıl kolay hatırlarsınız?
2 ay
Ezberlemek istediğiniz şeyleri nasıl kolay aklınızda tutarsınız?

Tabi uzun ders bilgilerini nasıl kolay hatırlarsınız?
Mesela aklında tuttuğun ezbere bildiğin şeyler neler? Şarkı sözleri. Neden bunu ezbere biliyorsun, çünkü sana iyi geliyor, söylediğinde veya dinlediğinde duygularının dışa vurması, başkasının senin duygunu şarkısında anlatması sana iyi hissettiriyor, tekrar tekrar başa sarıp dinliyorsun bu yüzden.
Bu örneği bir derse de uyarlayabilirsin. Mesela biyoloji öğrendiğinde insan vücuduna karşı merak geliştirdiğinde algın değişmeye başlar. İcsellestirdigin şeyi alır beyin.
Zorla yaptığın şeyde bile "bu bilgi hafızamda dursun, birgün bana lazım olur, bir yerde kullanmasam bile beni alzeimer hastalığından korur" gibi bakış açısıyla yaklaşırsan bakış açın değişir, seversin ve kalbini de açmış olursun yaptığın öğrendiğin her şeye.
Yazarak çalışmak ve genelde sabah saatlerini tercih etemek diyelim ki sabah 7 de kalkıyorsun bunu 5 e çek ve o saatte kadar çalış ve gün boyunca çalışma farkı göreceksin beyin o saatte daha hızlı
Cevap
4Cevap
Başta ilk cümleyi en az 10 kere tekrarlıyorum. Daha ise sonra ilk cümle ve ikinci cümleyi birlikte aynı şekilde birkaç kere tekrarlıyorum.
Böyle cümle ekleye ekleye bir paragrafı 4 dakikada falan aklıma kazıyorum, aradan 15-20 dakika geçtikten sonra paragrafı gene tekrar ediyorum.
Sonra ise her bir saatte tekrar yaparak her şeyi iyice ezberlemiş oluyorum, böyle yaparak günde 50-70 sayfa arası ezberlediğim oluyor.
Tabii ezberlediğim bilgiler kalıcı olmuyor, eğer haftada bir tekrar yapmazsan kısa bir sürede her şeyi unutmuş olursun.
Anlamaya çalışarak ve kendi sözlerimle açıklamaya çalışarak onun dışında bir insana o konuyu açıklamaya calışabilirsin
Ben öğrendiğim şeyleri genelde ezberlemek için ya da üstünden geçmek için hep yazarım. Çok da işe yarar
Birkaç defa okuyunca akılda kalıyor. Devamlı tekrar etmekte önemli. Kodlayıpta yapabilirsin.
Kodlama yaparım ya da bir hikaye uydururum.
92828283 kere okuyorum ben
Bir kaç tekrarla ezberliyorum
Diğer duyu organlarınla birleştir.
Yatmadan önce 5 kere sesli okurum, sende dene.
Tekrarlıyarak
En İyi Cevap