Dalga geçmeyin. Bilmiyor musun demeyin.. Bilmiyorum. Gerçekten bu konuda yetersizim ve sizlerden görüş bekliyorum. İş görüşmelerine giderken nasıl giyinmem iş veren için doğru karşılanır?
Cevabın nedir?
- 1 yıl
Dalga geçilecek herhangi bir durum yoktur. Herkes nasıl bir ortamda, ne tür kıyafet giyeceğini bazen bilemez, karıştırabilir veya tedirgin olur kıyafetler arasında.
Şimdi gideceğiniz yer görüşme için bir kurum, resmi daire, firma, şirket veya okul, hastane ise kesinlikle doğal bir makyaj abartılı olmadan ama. Şık bir elbise giyebilirsin, pantolon ve gömlek giyebilirsin ya da ceket ve pantolon takım olarak giyebilirsiniz. Mümkün olduğunca temiz ve bakımlı görünüş elde edin derim. Hafif bir parfüm, temiz saçlar tamamdır bu şekilde iş görüşmesine gidebilirsin.
Fakat görüşme yaptığın yer market, mağaza gibi yerler ise, daha sportif giyebilirsin. İnce bir kazak, penye ya da spor bir gömlek, kot pantolon, spor ayakkabı ve yine hafif bir makyaj, temiz saçlar mis gibi görünüş.
Görünüş her zaman önemlidir. Onun dışında konuşma üslubu, sorulan sorulara verilen yeterli cevaplar, hafif bir tebessüm ve dikkatli dinleyerek yerine göre cevap verme şeklinde önemlidir bunu unutmamalısın...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
İş görüşmesi için seçtiğimiz kıyafetlerin günlük yaşamda kullanıklarımızdan farklı olması gerekir. Kot pantolon, tişört, mini etek, spor ayakkabı yerine daha resmi ve iş ciddiyetini yansıtan pantolon, etek, ceket, kravat, ayakkabı ve fular kullanmayı tercih edin. Giysilerinizin temiz, ütülü ve düzgün olmasına dikkat edin. Dış görünüşün insanın kişiliği ve yaşam tarzı hakkında birçok ipucu barındırdığı bilinen bir gerçek.
Yapılan araştırmalar iş görüşmelerinde “mavi” ilk tercih edilen renk olarak belirtilirken, en son sıralanan renk, turuncu oldu. İş hayatı profesyonellerinin yüzde 23'ü maviyi tercih ediyor. Uzmanlara göre mavi, karşı tarafa, inanılır ve güvenilir biri olduğunuz mesajını veriyor bu nedenle kıyafet seçerken mavi renkler güven verir diye düşünüyorum...12 Yorumla- 1 yıl
Eig için teşekkür ederim...
- Soran1 yıl
Rica ederim 🤗
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Değişir. Eğer kurumsal ve resmi takılan bir yere gidiyorsan eğer gömlek ceket ve diz altı etek kombini ile güzel bir algı yaratabilirsin. Orta halli bir kenar mağazası ya da kasiyerlik falansa pantolon tişört işini görür
10 YorumlaUsluplu bir giyimin olması gerekiyor..
Ve konuşurken gülümsemeyi tebessüm etmeyi unutmaman gerekiyor10 YorumlaDuzgun seyler giyilir, yani normal kot tsortle gidilmez
10 Yorumla- 1 yıl
Başvuru yaptığın yerin resmi ya da sportif giyime uygunluğunu biliyorsan ona göre giyin :)
10 Yorumla Siyah ceket beyaz gömlek siyah pantolon etekte olabilir ama çok kısa olmasın😅
11 Yorumla- 1 yıl
Klâsik giy ropuklu
10 Yorumla - 1 yıl
Ne işi
142 Yorumla- 1 yıl
Anime hizmetçi kostümü giy
- 1 yıl
Hayiiiirrrrrr
- 1 yıl
Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin için yaşamayı göze almisim
- 1 yıl
Güneşin yüreği var mi