Kodlama sıkıcı geliyor evde tüm günü kod mu yazıcam ben diye düşünüyorum ve motivasyonum yok
Başka alan da seçemiyorum ne yapabilirim yardim edebilir misiniz
Kodlama sıkıcı geliyor evde tüm günü kod mu yazıcam ben diye düşünüyorum ve motivasyonum yok
Başka alan da seçemiyorum ne yapabilirim yardim edebilir misiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Neden seçemiyorsun
Sıkıcı geliyor ve tam olarak çalışma hayatları nasıl diye baktığımda genelde bilgisayar başında baya bir zaman geçiyorlar bu da çok sıkıcı
Tamam ne istiyorsun. Net ol. Hayalindeki meslek nedir
Meslekleri bilmiyorum işte
Çalışma hayatları nasıl zorlukları ne bunu bilmiyorum
Kopyala yapıştır yaptım:
Ben şöyle bir şey düşünüyorum şu an ama belki de hiç çalışmadığım için yanlış düşünüyorum diyorum kendi kendime:
Gezebileceğim bir hayat istiyorum (birtek tatil olarak değil bu)
Sunumlar yapabileceğim seminerleri fuarları falan olan işler biraz ilgimi çekiyor
Birşeyleri organize etmeyi seviyorum konuşmayı belki pazarlama veya menegerlik ya da mimarlık
Veya kendi biznesim (bu biznesi kurunca kadar bir yerde çalışıp nasıl yapabileceğimi öğrenmek) gibi
Yanlış seçim yapmışsınız.
Peki doğru seçim ne olmalı ve ne yapmalıyım bilmiyorum evdekiler de sana boşuna para harcıyoruz diyor
Yolun yarısına kadar gelip yoruldum geri dönüyorum demek ne kadar mantıklı sizce? Geri dönüşle varış arasındaki mesafe aynı. İki yöne de aynı eforu sarf edeceksiniz. Bence kendinizi motive etmenin yollarını bulmalısınız.
Ben şöyle bir şey düşünüyorum şu an ama belki de hiç çalışmadığım için yanlış düşünüyorum diyorum kendi kendime:
Gezebileceğim bir hayat istiyorum (birtek tatil olarak değil bu)
Sunumlar yapabileceğim seminerleri fuarları falan olan işler biraz ilgimi çekiyor
Birşeyleri organize etmeyi seviyorum konuşmayı belki pazarlama veya menegerlik ya da mimarlık
Veya kendi biznesim (bu biznesi kurunca kadar bir yerde çalışıp nasıl yapabileceğimi öğrenmek) gibi
Bütün bunları yapabilmek için bilgisayar mühendisliği okumuş olmak büyük avantaj sağlar.
Yazılım bilerek bunları yapabilir miyim yani
Kendi işimi açmam için başka bir bölüm okumaya gerek yok mu
Başka bölüm okumanıza gerek yok. Yazılım bilgisi ile organizasyon gibi işleri birleştirmek mükemmel sonuçlar almanıza çok büyük katkılar sağlar.
Teşekkür ederim
Ben karar vermekte zorlanıyorum çünkü herkes sadece baskı yapıyor ve kendi bildiklerini geçmişte olan şeyleri yüzüme vurarak yardımcı olmaya çalışıyorlar diye aşırı stresteyim ders de çalışamıyorum
Bu sizin hayatınız, onların değil. Çok biliyorlarsa kendileri doğrusunu yapsalarmış. Bence siz önünüze odaklanın, kulak asmayın onlara. Elinizdeki imkan ileride çok ufkunuzu açabilecek yeteneklere sahip olmanızı sağlayacak bir imkan. Bunu kullanarak başarılması zor organizasyonların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Okuduğunuz bölümden mezun olduğunuzda yazılımcı olmanız gerekmez. Bu sizin bakış açınıza ve yeteneklerinize çok önemli katkıları olabilecek bir dal.
Onlar zaten paralarını kazanan kişiler biri 30 40 yaşlarında çok yüksek bir vazifeye çalışan kadın diğeri annem o da estetik uzmanı ve birçok kadından çok daha iyi bir kazancı var (
Evin büyük çocuğu benim ve aşırı baskı var bana özellikle annem tarafından
Bana söylediği şey bu
Bir yol seç orada başarılı olacağından %90emin ol sonra kendi paranı kazan ve benden bir şey isteme
Ama sen bunu bile yapamıyorsun diyor yani emin bile değilsin ben denemek istiyorum diyorum o da benle dalga mı geçiyorsun paramı boşa harcıyorsun sen
Kötü bir evlat oluyorum onun gözünde aşırı stresten dün acil çağırdık napacağımı bilmiyorum
Ben okuduğum yeri beğenmiyorum verimli değil şu an okulu umursamıyorum bir kursa başlayıp tecrübe kazanıp kendi işimi ve istediğim hayatı kurucam
Yaklaşımı doğru değil ama bu sizi yolunuzdan alıkoymamalı. İnsan sevdiği işleri yaparsa mutlu olabiliyor.