Arkadaslar üni 1. Sinifim vize sinavina giremedim simdi ne olacak?
Vize sınavına girmeyince ne oluyor?

Arkadaslar üni 1. Sinifim vize sinavina giremedim simdi ne olacak?
Rapor filan bişeyler ayarla başka türlü giremezsin final ve bütlerde rapor işe yaramaz. .
Ama bizi hoca açık açık tehdit etmişti o konuda eğer vizede rapor alırsanız, öyle sorular hazırlarım ki kalem oynatamazsınız o yüzden adam gibi gelin vizelere, bizi uğraştırırsanız bizde sizi uğraştırırız gibisinden hds hds konuşmuştu. .
Rapor alma sansim yok suan. Simdi hic vizeye girmesem finaldede artik allah ne verdiyse :) kalirsam da bütte kac almam lazim?
Sistem nasıl bilmiyorum bizde geçme notu 60. .
Vize %40 Final %60 Büt%60 vizeye girmezsen finalden 100 alman gerekiyor. Alamazsan bütte kalırsın. .
Bütte kalirsin ne demek? :)
Alamazsan büte kalırsın bir t fazla olmuş :D
Aaa iyi o zaman pek sorun yokmus ya ben sıkıntı yapmayim dimi :D
Tek bir dersten sıkıntı olmaz :)
Okuluna bağlı ne olacağı ancak çoğu okulda bir şey olmaz. Şayet finale girme şartı olarak vize koşulu koyulmadıysa. Finalden geçer not aldığın takdirde dersten geçersin. Vizelere girip 0 almış bile olsan finalden 60 gibi bir puan aldığında dersi DD, CC gibi bir notla geçebilirsin.
Teşekkürler
eğer notlar çok yüksekse finalden yüz almalısın ki vize notunun yüzde kırkı finalin ise yüzde altmışı alınıyor
Siniftakilerin notlarinin yuksek olacagini sanmiyorum
havuz sistemi varsa geçemezsin çan eğrisi varsa belki..
Çan var
bizde sınava sonrdan çağırıyo hocalar gidip sonradan oluyosun
Ama benim bir mazeretim yokki ben uyuyakaldim
finali yüksek tutman lazım büte girersin olmazsa
Cevap
13Cevap
Canlar, vize dönemi ha geldi ha geliyor değil mi? Tam bu noktada bazı öğrencilerin kafasında acaba vize sınavına girmezsem ne olur soruları dolaşıyor :)
Hemen belirteyim arkadaşlar. Vize sınavına girmemenin sonuçları genellikle kurum veya okulun politikalarına bağlı olarak değişebilir. Ancak belirmek isterim ki vize sınavlarınız sıfır olarak sisteme geçer. Yani aslında bu sınavı kaçırmak genel notunuzu olumsuz etkileyebilir.
Aynı zamanda herhangi bir sebeple vize, bitirme ve bütünleme telafi sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Hal böyle olunca vize sınavlarına girmemek sizin final ve bütünleme sınavlarınızı olumsuz etkiler. Yani vize sınava girmemek belki de sizin o dersi bir sonraki sene vermenize neden olabilir.
Eğer vize sınavına girmemeyi kafanıza koyduysanız size önemli bir bilgi vermek istedim.
1-Gününde teslim edilmeyen raporlar, 2-Raporlu olduğu belirtilmemiş sadece muayene bildiren raporlar, 3-Sınav gününe ait olmayan raporlar geçersiz sayılıyor.
Vize sınavın sıfır olarak geçer. Zaten vize %20 oranında ekleniyor çoğu üniversitede. Finalden yüksek alırsan dersi geçersin
telafi sınavı yapılabilir girmemezlik yapma neden girmedin?
Uyuyakaldim
Finalden alabileceğin en yüksek notu almaya bakmalısın yani 100 almalısın. Eğer gecemezsen mecbur butlere girersin bir şey olmaz bitte de gecemezsen tekrar alırsın dersi seneye
Ben üniversite hayatım boyunca ikinci vizelerin çok azına girdim. Geçme min 60 tı 2. vize %15 etkiliyordu. İkinci vize haftası hep tatildi benim için :D :D
pek bırsey olmaz fınallerde en bastınden yuz alman gerekır ama sınıf ortalaması yuksekse oda ıse yaramaz dersten cakarsın
Sinif ortalamasının yuksek olacagini hiiic sanmıyorum
sanmıyorsunda o zaman neden soruyorsunkı al puanını gc kurtul
Ne bileyim 1. sınıfım ben daha ilk kez üniversite görüyorum birden stres yaptim :)
Vizeye girmediysen finalde 100 de alsan geçemezsin. Geçmiş olsun dersi alttan alacaksın bacım.
Sana bir tavsiye vizeleri kaçırma, finalleri kaçırabilirsin
vize giremezsen final e girme hakkın var ama vize ilk sınavdan 0 girmedi diye çıkar sistemden final 100 yazılsa bile ortalaman 100 çıkar ama geçemez isen büte girebilirsin ondada dilekçe verip girebilirsin bazı üniler farklı tabiki
Sınıfı neye göre geçildiği ve vizenin yüzdelik payına göre değişir durumun.
Okulu bırakmak için güzel bir bahane oluyor ben öyle bıraktım
Rapor alıp mazeret sinavina girmen lazim başka yolu yok
valla mazarete giremezsen ben süleyman demirelde okuyorum direk ders n/a oluyo yani çakıyosun direk
finale girmemiştim devamsızlıktan kalmıştım mesela
Hmm anladim
Büyük ihtimalle kalacaksın.
Finalden iyi not alsam?
Mazeretin ne? mazeret sinavları var
ikinci sınava çok çalışmalısın
Naptın geçebildin mi
okuldan atıolar
Finalde daha çok çalışacaksın :)))
En İyi Cevaplar