12. sınıfım okul birincisiyim yks sınavından sonra ne işe yarayacağını bilmiyorum
üniversitenin bir bölümüne eğer bu kontenjan türü varsa okul birinciliği ile mi tercih yapacağım? açıklar mısınız
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 12. sınıfım okul birincisiyim yks sınavından sonra ne işe yarayacağını bilmiyorum
üniversitenin bir bölümüne eğer bu kontenjan türü varsa okul birinciliği ile mi tercih yapacağım? açıklar mısınız
Yaaaa sen ne kadar güzel bir başarı elde etmişsin canımın içiiii💜💜💜 oyyy kurban olurum ben senin çabana ve azmine. Sen bu azimle her şeyin üstesinden gelir, başarıdan başarıya koşarsın kuzum benimmmm..
Hemen sana okul birinciliği yks sınavı sonrasında ne gibi faydalar sağlıyor belirteyim. Şimdi yks sınavında aldığın puan diyelim 480-485 arası olsun. Genel kontenjandan direk yerleşim elde edersin. Fakat belirlenen bu genel kontenjan içinde olmaz isen, daha önce okullarında birinci olan öğrencileri kendi aralarında sıralama yaparlar. Puanı yüksek ve düşük şeklinde sistem sıralar ve bu birinciler okul birincisi kontenjanından direk yerleşim elde ederler. Bunu ancak yks sınavına girip, sonucu aldıktan sonra kontenjandan yararlanıp, yararlanmayacağını anlayabilirsin.
Bir de canım gerçekten başarılı bir öğrencilik hayatın var. Tercihlerinde rica ediyorum tercih yapmak adına yardım iste merkezlerden. Uzman kişilerle tercihini yap. Çevren veya herhangi bir tanıdığın ile sakın tercih yapma. Biliyorsun tercih yapmak adına kariyer koçları, ücretsiz belediye stantında tercih uzmanları bulunuyor. Onlar sana kontenjan ve puanına, sıralamana göre en sağlıklı tercihleri yapman konusunda destek olacaklar...
Azmine ve başarına hayran kaldığımı yazmadan geçemeyeceğim..
Her şey istediğin gibi olur umarım. Hakkında hayırlısı ne ise, o olsun..💜💜
Mesela bir bölüm için 40+2 kontenjan açılmış olsun. 40 kişi okul birincisi olmadan bu bölüme girebilir. +2 ise okul birincileri içindir. Okul birinciliği bu işe yarar yani lisedeki hocamız böyle söylemişti diye hatırlıyorum.
mesela o iki kisilik kontenjanda sinav puanima bakilmadan okul birincileri arasinda mi siralanacagim
Merhaba, bildiğim kadarıyla listede gördüğünüz üniversite kontenjanı dışında ek bir kontenjan hakkı var size özel. Oraya yerleşebiliyorsunuz. Bu da tabii ki bir avantaj. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
okul birincilerine özel kontejyanlar oluyor genelde bir bölüm için 2-3 tane oluyor
normalden daha düşük puanla bir bölüme girme şansın var tabi orada da bölüm birincilerininin olduğu sıralamaya giriyorsun sonuç olarak
Cevap
2Cevap
Çok önemli bir şey, her fakültenin okul birincisi kontenjanları var sadece okul birincileri o kontenjana alınır.
Bazı üniversiteler ve bölümler birincilere özel alıyor. Ve elbette lise diploma puanın fazla etkisi oluyor
Ahaaha maalesef hiçbir işe yaramaz sadece yks maalesef eğitim sistemi çöp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?