Herkese merhaba;
Aranızda pazarlama uzmanı olan var mı? Pazarlama uzmanı ne iş yapar biliyor musunuz?
Aranızda pazarlama uzmanı olan var mı? Pazarlama uzmanı ne iş yapar biliyor musunuz?
Arz-talep dengesini güzel bir şekilde kurup kullanabilen, pazarlama yapacağı malzemenin ekstra güzel bişey değilde bir ihtiyaç, bir gereklilik olduğunu müşteriye benimsetmeye çalışan ağzının iyi laf yapması gerekliliği olan biridir. Ne iş yapar? ne iş olsa yapar bana göre. Bu arada THE WOLF OF WALL STREET/ Para Avcısı filminden:
Bum. Sat bu kalemi bana. İzleyim. Hadi bakalım.
-Bu boktan kalemi mi satmamı istiyorsun?
-İşte benim oğlum. Her boku satabilir.
-Bana bir iyilik yapsana. Oradaki peçeteye adını yazsana.
-Kalemim yok. Kesinlikle. Arz – talep dostum. Demek istediğimi anladınız mı?
Kaçınılmazlık yaratıyor. Bu hisseyi almak için seni zorluyor. İhtiyaçları olan bir şeymiş gibi gösteriyor.
- Anlıyor musun?
Cevap
8Cevap
Satıcının elindeki ürünü satarken onun kar_zarar dengesini göz önünde tutup kendisine nasıl en iyi karı sağladığını düşündüğü bir ticaret anlayışıdır
Pazarlar diye biliyom?
Bu kalemi bana sat :D
Pezevenkler doluşur şimdi 😄
ne pazarladığına balı :)))))
Uzman olmayıp da dost satan kahpeler de var. Abla
Her alanda uzman
Sence ne iş yapar
2 yıl denemiştim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Evet var!
Önce pazarlamanın tanımında anlaşalım istersen:
Pazarlama, üretim öncesinden satış sonrasına her şeyin mükemmel gitmesini sağlayan, başlangıç ve bitiş noktası olmayan, markanın ömrü boyunca sürecek bir yaşam döngüsüdür. Araştırmadır, konumlandırmadır, kurumsal kimliktir. Ürüne marka adı geliştirmek, ürünü, hizmeti, hedef kitleyi iyi tanımaktır.
Markayı tüm tehditlerden korumaktır; dolayısıyla hesap kitaptır, analizdir, stratejidir, matematiktir. Neyi kaç liraya üreteceğinize; onun satış fiyatına, vadesine; insanlarla onu nasıl tanıştıracağınıza; ofisinizi, mağazanızı, internet sayfanızı nasıl tasarlayacağınıza karar verir.
Müşterilerinizi nasıl memnun edeceğinizi ve sadık kılacağınızı size söyler. Aslında markayı yaratan pazarlamadır.
Bazı KS yorumlarına göz atınca bir konunun da altını çizmek zorunluluğu gördüm, o da:
PAZARLAMA SATIŞ DEĞİLDİR, PAZARLAMA REKLAM DEĞİLDİR.
Bir şirkette çalışan "pazarlama uzmanı" şu işleri yapar:
Bu konuda daha detaylı bilgiye, kitabım: MARKA OL E Mİ?'yi okuyarak ulaşabilirsin.
Mükemmel anlatmışsınız tebrik ediyorum 👏
@mehatapalaca Rica ederim :)