Kesinlikle tüm listeyi doldurun sıralamalar yükseldiği için tahmininiz gibi olmuyor ben 24. Tercihime (40 bin gerime) yerlesebildim
Bir de yeni açılan üniversitelere iyi bakın yeni açıldıklari için olmasını düşündüğünüz sıralamadan daha düşük sıralama ile alıyorlar avantaja çevirebilir siniz
İlleri ve imkanları çok önemli ben Karabük'te okuyorum öğrencilik hayatı tek bir caddede geçiyor o yüzden iyi araştırın
Bir de hazırlık var mı yok mu onu bilin benim gibi 1 sene daha fazla okumayın hazırlık gereksiz
farkında olmadan sevmeyecekleri bir bölüm tercih etmek bence. Şuna giremezsem buna gireyim kafasıyla yapılan tercihler sonucunda bir çoğu hiçbir fikri olmayan bölümlere girebiliyorlar ama sonu hüsran. Ben sevmezsem yapamam :D
Gözlemlediğim kadarıyla en büyük hatalardan biri, sırf listeyi doldurabilmek adına kendisiyle alakasız bölümleri bile yazmış olmaları bence. Bazen puanlarda çok oynama oluyor ve hiç tahmin etmedikleri bölüm geliyor ve pişman olup keşke yazmasaydım diyorlar...
Bana kalırsa en kötüsünü düşünüp beklentiyi düşük tutmak insanı hata yapmaya sürüklüyor. Bu üniversite tercihinde de böyle, atanmada da.. Keyifli akşamlar..
Çok yakın bir arkadaşımın yaptığı hata: Sıralamasından utanıp bir öğretmene danışmadan tercihleri kafasına göre yapması. Gitmiş ingilizce bölüm yazmış ingilizcesi de kötü çok zorlandı bölümünü değiştirdi sonra
Merhaba ben bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum dershaneye gidiyorum her gün etüte gidiyorum sabahtan akşama kadar ders çalışıyorum ama artık öğleden sonra sıkılıyorum ders çalışma isteğim kalmıyor dışarı çıkmak biraz çarsıda gezmek istiyorum ama ailem izin vermiyor dershane dışında hiç bir yere gitmeme izin vermiyor ailem ben günlük ancak 3-4 saat çalışabiliyorum bunu aileme de söyledim ama benim cok çalışmamı istiyorlar. Sizce dışarı çıkmalı mıyım? En son 4 ay önce 1 kez dışarı çıkmıştım sonra ailem izin vermedi bir daha dışarı çıkmama