Ya harbiden canım ya da şaka yapıyor bu sorular. Dün sınava çalışmaya başladım üni okuyorum kendimi deneyeceğim ama kitapta mı sıkıntı var ben de mi anlamıyorum bulamıyorum cevapları
9. soruda 2.,3. ve 4. de "ilk" kelimesi sıfat olarak kullanilmis ve dogrudan "birinci" anlamı taşıyor. 1. ci de "ilk" zarf olarak kullanılmış. 5. deyse yüklem olarak kullanilmis. Dikkat edersen 1. de ve 5. de ilk kelimelerinin yerlerini degstirsen bile anlam bozulmuyor ama digerlerinde bozulur
10. soruda A şıkkında minderin yüzü insanin yuzuden tasvir edilerek söylenmiştir. Mesea sandalyenin ayağı da insanin ayagindan tasvir edilerek söylenmistir. Bu yuzden anlamca tamamen farklidir denilelemez
B şıkkında yürek yarası vucuttaki yaraların acılarından tasvir edilerek söylenmistr. Anlamca tamamen farklidir denilemez.
C şıkkında soruyu cozulen yol disarda yurudugumuz yollardan tasvir edilerek söylenmiştir. Yolda yururken de gitmemiz gereken yere uygun olan yolu kullanmamiz gerekir. Soruyu cozerken de cozume uygun yolu kullanmamiz gerekir. Anlamca tamamen farklı degil
E şıkkında bezin yaş (ıslak) olması ve göz yasinin ıslak olması yine farkli anlama cıkarmaz bizi.
D şıkkında ise 1. cümlede kızın gözlerinde yalnizlik VARdı. derken "bulunma" anlamini kullanıyor 2. cümlede ise işe geç vardı derken "gelmek" anlamını kullanıyor. Yani anlamca farklilar. Bu yuzden cevap D
Kelime oyunu yapıp bizi yiyorlar ya ben bu Türkçe dersini anlamıyorum gereksiz laflar katıyorlar hepsi birbirine benziyor :D Okuduğumuzumu anlamıyoruz anlamadım kızın birisi 9 u bilmiş ben bilemedim bilsem bende bi Savcı olurdum :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
9-B
10- E
10. soruyu yapamayan bi zahmet üni okumasın
10 d canım
khfg olabilir baya zor soruydu
R nasıl yapılır zjbahahaahah
test çözmeyeli 3 yıl oldu normal bence :D
9 B
10 E
10 yanlış
D mi
Evet nasıl yaptınız anlatır mısınız
9. soruda 2.,3. ve 4. de "ilk" kelimesi sıfat olarak kullanilmis ve dogrudan "birinci" anlamı taşıyor. 1. ci de "ilk" zarf olarak kullanılmış. 5. deyse yüklem olarak kullanilmis. Dikkat edersen 1. de ve 5. de ilk kelimelerinin yerlerini degstirsen bile anlam bozulmuyor ama digerlerinde bozulur
Aa anladım çok teşekkür ederim
10. soruda A şıkkında minderin yüzü insanin yuzuden tasvir edilerek söylenmiştir. Mesea sandalyenin ayağı da insanin ayagindan tasvir edilerek söylenmistir. Bu yuzden anlamca tamamen farklidir denilelemez
B şıkkında yürek yarası vucuttaki yaraların acılarından tasvir edilerek söylenmistr. Anlamca tamamen farklidir denilemez.
C şıkkında soruyu cozulen yol disarda yurudugumuz yollardan tasvir edilerek söylenmiştir. Yolda yururken de gitmemiz gereken yere uygun olan yolu kullanmamiz gerekir. Soruyu cozerken de cozume uygun yolu kullanmamiz gerekir. Anlamca tamamen farklı degil
E şıkkında bezin yaş (ıslak) olması ve göz yasinin ıslak olması yine farkli anlama cıkarmaz bizi.
D şıkkında ise 1. cümlede kızın gözlerinde yalnizlik VARdı. derken "bulunma" anlamini kullanıyor
2. cümlede ise işe geç vardı derken "gelmek" anlamını kullanıyor. Yani anlamca farklilar. Bu yuzden cevap D
Karekök mü o fisşzocj
Evet çıkdırıyorum bir de Türkçe öğretmenliği okuyorum harbi mlmışım ben diyorum
Kldlxlcp yok be karekök zordur ben de ilk mat okuyorum ben de zorlanıyorum
Bu zor değil bu farklı bi seviye
Hahahha aynen😂ama çöz be geliştirir seni ben de yks ye gircem bu sene
Djhauahaya valla bana mat lazım inş onu halledersem sınıf öğretmenliğine geçiş düşünüyorum sen KPSS için mi gireceksin
Ben aynen kpss ve kendimi geliştirmek için giriyorum
Dklslcl matta ne var be bambasit
Yok yok 2+2 anca oluyor bende ksjshah
Hahahha bende de türkçe yok ya isim sıfat bile bilmiyom😂nası olcak
Özel ders ver hahahah
Coahzag ilk önce kendim iyi bir öğreneyim sonra
Hahahaha giZliden cıkıyımı uyar mı sana da
Öyle bir şey yapma hyr hfıxrdsf
Neden hahaha
Cevap bence C
9. soru
Yanlış canım
Doğrusu hangisi hocam
B 🤦🏻♀️
Siz bildinizmi yoksa cevap anahtarındanmı baktınız ve neden o açıklayabilirmisiniz :D
Valla ya b dedim ya e, b çıktı cevabı ben de anlayamıyorum
Hepsi birbirine benziyor değilmi :D
Aynılar bence djahaha
Kelime oyunu yapıp bizi yiyorlar ya ben bu Türkçe dersini anlamıyorum gereksiz laflar katıyorlar hepsi birbirine benziyor :D Okuduğumuzumu anlamıyoruz anlamadım kızın birisi 9 u bilmiş ben bilemedim bilsem bende bi Savcı olurdum :D