Neler yapılabilir?
Dükkan veya işletme gibi yerler açılır mı? Ticaret yapılır mı? Şirket kurulur mu?
Neler yapılabilir?
Dükkan veya işletme gibi yerler açılır mı? Ticaret yapılır mı? Şirket kurulur mu?
Elbette ticaretle ilgilenebilirsiniz. Üniversite diploması olmadan dükkan açmak, ticaret veya e-ticaret üzerinde ilerlemek herhangi bir eğitim gerektirmez. Sizin bu iş konusunda bilginiz ve donanımın elde etmeniz daha önemlidir. Maddi açıdan iyi, sermaye açısında da gelir olarak birikiminiz varsa çok daha rahat iş sektöründe yer edinebilirsiniz. Sektör seçimi size ait. Hangi sektörde bilginiz varsa veya ilginiz varsa o kısımdan ilerleyebilirsiniz. Gıda, toptan veya parekende satış sektöründe de ilerleme bakımından avantajınız büyük. Onun haricinde farklı sektörler üzerinden de bilgiler ve donanım elde ederek, işinizi kurabilirsiniz.
Son olarak şunu yazayım. Dükkan ve ticaret ile uğraşan kişilerden de her konuda bilgi edinin, sorun derim. Sonuçta sektörü onlar çok daha iyi biliyor ve hakimlerdir. Hadi hayırlısı olsun, umarım hakkınızda hayırlısı ne ise, o olur...
Çok teşekkür ederim :) cesaret veriyorsun
Rica ederim. :)
Yetiştirilmek üzere gireceğin meslekleri yazıyorum
Muhasebeci
Eczane
Grafikerlik
Resepsiyonist (Otellerde)
Sekreterlik
Ama genelde Grafikerlik dışında diğer sektörlere kadınları öncelikli seçiyorlar bilgin olsun yinede şansını dene
Grafiker olmak için diplamaya ihtiyaç yok mu? O zaman sertifika falan mı gerekiyor?
Grafiker dediğim matbaa, teknikerliği falan
Bunun için diploma şart değil. Dükkan açmak için muhtemelen bir yeterlik belgesi lazım olabilir. Bir de belediyeden dükkan açma ruhsatı alman gerekiyor. Bunun dışında diploma şart olan bir şey değil
Diploma akademik alanlarda mı şart peki?
Evet. Sonra kamuda işe girmek için veya özelde de öyle. Ama kendi işini kurmak istiyorsan şart sayılmaz tabii kredi desteği falan almayacaksan
Cevap
1Cevap
Onlarla uğraşılır en fazla.
Adam şirket kuruyor ve inşaat sektörünede el atıyor ama adamın inşaat alanında diploması yok onlar nasıl oluyor biliyor musun?
Diploma şart değil zaten. Ancak bu koşulların ülkeyi ne hale getirdiğini depremde gördük.
Eğitim alsa diploması olsa bile adam malzemeden çalıyor değişen bir şey yok. Bilinç lazım.
İlkokul mezunu adamın bilinci olur mu şüpheli.
E-ticaret yapabilirsin.
esnaflar unili degil olur herhal
Ticaret yapılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?