İlk defa dil sınavına gireceğim ve sonuçlardan sonra moralimin bozulmaması için hangisi daha kolaysa onu tercih etmek istiyorum. Sizce hangisi?
YDS
YÖKDİL
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İlk defa dil sınavına gireceğim ve sonuçlardan sonra moralimin bozulmaması için hangisi daha kolaysa onu tercih etmek istiyorum. Sizce hangisi?
İkiside o kolay veya bu zor denilecek düzeyde sınav değildir canım. İki sınavda ciddi derecede çalışman gereken ve arasında tercih yapacak olan sen olman gerekiyor. Dil üzerinde yeterli bilgilere sahip isen, yds sınavına girebilirsin. Ama gerçekten dilinin bir nebze olsun iyi olması lazım. Eğer temel olarak bile zayıfsa, yds sınavına girmeni önermem. Yökdil üzerinden ilerlersin. Kısaca tercih ve son karar sana aittir. Hangisini yapabilirim diyorsan, hiç bir çevreden gelen yorumu dinlemeden verdiğin kararda ilerlemeye çalış tatlım. Hadi hayırlısı olsun senin için her şey...
Rica ediyorum🤍🩷🤍🩷🤍
Ydsye girsem uni kazanmamda ydt ile aynı etkiyi mi verir
Cevap
6Cevap
yds bence
YDS ye ciddi ciddi çalışmak lazım ama YÖKDİL daha kolay oluyor. Kıyaslanamaz bile.
Yok dil asla kolay olmuyor ona da ciddinin ciddisi calismazsan cok dusuk alirsin bir yere giremezsin
YDS de ne alıyorsan üzerine 10 puan ekle yökdil puanın da o oluyor
Ne için gireceğin de önemli. Yds daha fazla kabul görür bir tık zordur
Yökdil ydsy' e göre daha kolay
Ikisinin arasindaki fark ne ki
Yokdille de memur olurum yani?
Dilin iyiyse gir
Yds seç
Yds sanirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?