2023 yılında doğuda komando teğmen maaşı tahmini ne kadardır? Askerde yedek subay olup sonra muvazzaf subaylığa geçmek istiyorum. 2023 subay maaşlar ne kadar?

2023 yılında doğuda komando teğmen maaşı tahmini ne kadardır? Askerde yedek subay olup sonra muvazzaf subaylığa geçmek istiyorum. 2023 subay maaşlar ne kadar?

Şimdi genel bir ortalama üzerinden değerlendirme yapmak istiyorum. Rütbe olarak elbette maaşlar konusunda farklılıklar olacaktır. 30-40 bin civarı bir maaş almıyorlar ortalama fiyat 16 bin ile 18 bin arasındadır. Tabi bu zaman içinde artacak ve rütbelendikçe değişimler gösterecektir. En yüksek 20-25 bin net miktarda olur. Şu an için ama, 16-18 bin arasında maaş alabilirsiniz...
Teşekkürler
Askerlik mesleği, insanların her zaman dikkatini çekiyor. Bunda üniformanın vermiş olduğu bir karizma olduğu kadar mesleğin getirdiği çeviklik ve sportif görünüm cezbediyor. Peki 2023 subay maaşlar ne kadar? bakalım.

Subayların maaşları çalışma süresine, rütbeye, görev yaptığı yere, eş durumuna ve çocuk sayısına göre farklılık gösteriyor. Temmuz 2023'te gelen zamlarla birlikte en düşük subay maaşı ortalama 27.500 TL seviyesine geldi.
Yedek subayların maaşları da en düşük subay maaşına yakındır. Yedek subaylar, normal subayların yanında görev yapıyorlar. 12 aylık askerlik döneminde 10 ay maaş alıyorlar. Temmuz 2023 itibariyle en düşün yedek subay maaşı 27.000 TL olmuş.
Deniz sınıfı subaylar da normal subaylar gibi çeşitli etkenler üzerinden maaş alırlar. Yine farklılık göstermesine rağmen deniz subaylarının maaşları 27.000 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor.
Kara sınıfı subaylar ülkenin her bir köşesinde görev yaparlar. Kara subayları da deniz subayları gibi 27.000 TL ile 30.000 TL arasında maaş alıyor.
Hava sınıfı subayların maaşları da kıdeme, rütbelerine, görev yerlerine ve eş-çocuk durumuna değişebilmekte. Hava subayları da diğer sınıflar gibi 27.000 TL ile 30.000 TL arasında maaş almakta.

Subay, yedek subay, deniz, hava, kara subay maaşlarını ortalama olarak vermeye çalıştım. Bu maaşlar 2023 Temmuz ayı itibariyle verilen maaşlar. Yukarıda belirttiğim gibi bazı durumlara göre farklılık da gösteriyor. Umarım karar vermende faydalı olmuştur. :)
25 30mvardır
Teşekkür ederim. Bu mesela yüzbaşı felan olunca 40 bin olur mu sizce
Meraktan soruyorum bir mesleğe girince her şeyini incelemek lazim. Gidip bir subaya maaşın kaç diye sormak güzel olmaz
Rütbe arttıkça maaş artar
Saol teşekkürler
Cevap
5Cevap
memurlar. net e gir orada maaş robotu var ordan bakabilirsin https://www.memurlar.net/maas/
Muvazzaf subay olmak zordur sözleşmen direkt olarak 15 seneden başlıyor
Sıkıntı yok zaten ömür boyu yapılır
Para için girilecek bir şey değil asla aklından bile geçirme bence sen
Girmek istememin asıl sebebi kendime uygun görmem. Yaşam şartları felan göze alıyorum. Sadece maaş durumunu merak ediyorum. Çünkü ilerdeki çocuğuma rahat bir hayat yasatabilirmiyim diye düşünüyorum. O yüzden maaş durumunu araştırdım...
Trafikte araba sürerken bile ölme riskin yüksek. Ufak bir dalgınlık bile yeterli ölmen için. Eğer kaderimizde ölüm varsa ha asker olarak ha sivil olarak. Ben sevdiğim işin peşinden gidecem...
Ben de yedek subay olarak yaptım ama şu zamanki maaşlarını bilmiyorum, 20 vardır en az
20 bence astsubay felandir
Bide ben şey sorabilir miyim? Mesela Üniversite de not ortalamami yüksek tuttum. Birde sağlam bir fiziğe sahip oldum yedek subay gelme ihtimali artar mı?
tamam dir saol teşekkür ederim
Ara sıra suriyeye gidiyorsa maaş+17.500 tl.
Sadece doğudaysa maaş+7500 tl.
Maaşı 20000tl dir. Yarbay olana kadar aşırı maaşı artmaz😉
Amcam assubay 28k doğu maaşı aliyo
23 k
Büyük ihtimalle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?