Satranç öğrenmeye çalışıyorum iki gündür. Pratik yapabileceğim. bu oyunu buldum. Fakat burada nasıl mat yaptığımı anlamıyorum. Mantığını anlatabilir misiniz?
Satranç öğrenmeye çalışıyorum fakat mat yaptığımı anlamıyorum, mantığını anlatabilir misiniz?
C sütununu ve A4 E8 diyagonalini vezirle tutmuşsun, o yüzden şah sağa, sola, çapraza veya ileri gidemiyor. En son at ile hücum etmişsin işte nesini anlamıyorsun?
Stalemate diye bir kavram var. Eğer, son hamlenden sonra, şahı direkt olarak tehdit etmiyorsan ve şahın bütün opsiyonlarını kapatırsan oyun berabere bitiyor
Valla chess. com'da sabahlara kadar satranç oynayabilirsin. İngilizce eğitimleri de var, hatta büyük ustaların oyunlarının arşivi bile var ama Türkçe kim yayın yapıyor bilmem. Vardır mutlaka Youtube'a satranç falan yaz işte
Mantığını ve detayını anlatabilir misin? Mesela bir kaç kez daha oynadığımda da vezir buradaki gibi tek kalıyor benim şahım da vezirim de durmasına rağmen mat edemiyorum ve berabere bitiyor oyun. Çok karışık geliyor.
O dediğin pat yani şah çekmeden şahın gidecek karesi kalmazsa oyun berabere sonuçlanır. O yüzden şah çekmediğin zaman rakip şaha kaçacak kare bırakman lazım.